marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
79 x 65 mm
Teža:
22 gramov
Čas uporabe:
do 2 uri
Čas pripravljenosti:
do 100 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

V splošnem pa je Akono HBH-600 nadaljevanje že uspešnih modelov HBH-60 in HBH-65, ki so ju "preoblekli" in dodali malce močnejšo baterijo. Glede na precejšnjo ponudno lahkih slušalk (okrog 15 gramov) bi Akono HBH-600 lahko zamerili le njeno težo (22 gramov), vse drugo pa je v skladu s pričakovanji.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Sony Ericsson Akono HBH-600


29.08.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

Letošnjo pomlad predstavljena nova bluetooth slušalka je pravzaprav naslednica že znanih HBH-60 in HBH-65. Od njiju se razlikuje po barvi, ter malenkostno v obliki slušalke.
V prodajnem paketu sedaj ne dobimo več priročnega etuia za nošenje slušalke. Namesto tega so dali nastavek za nošenje slušalke okrog vratu ter priročno vrvico. V njem pa najdemo še zameljiv pokrovček zgornjega dela slušalke, in sicer v sivi barvi. Komplet z drugimi barvami pokrovčkov je potrebno kupiti posebej.

Oblikovno je slušalka Sony Ericssonova "klasika" – večfunkcijski gumb (vklop/izklop, sprejem/zavrnitev klicev, aktiviranje govornega klicanja), na koncu slušalke pa gumba za uravnavanje glasnosti slušalke. Na nasprotnem koncu je še vtič za polnjenje slušalke oz. vtič, kamor vtaknemo priročno vrvico za nošenje slušalke okrog vratu. Ušesni lok je zamenljiv (levo/desno), malce pa me je motilo, da je precej fiksen, saj ni možno spreminjati ukrivljenosti loka. Kar seveda pomeni, da na eno uho paše boljše kot na drugo. Natikanje slušalke je hitro opravilo, ko najdemo "grif". Slušalka se dobro prilega uhlju (no, vsaj mojemu se je), zaradi fiksnega ušesnega loka pa jo malce težje namestimo, kadar nosimo sončna očala.

Pred prvo uporabo je potrebno napolniti baterijo. Ko se baterija polni, gori rdeča lučka, ko je napolnjena, se spremeni v zeleno. Po uspešnem polnjenju slušalko sparimo s telefonom. Nekako smo navajeni, da se pri večini telefonov slušalko v stanje za parjenje spravi z daljšim pritisikom gumba za vklop. Akono HBH-600 je pri tem rahla izjema. Prvo parjenje nasploh bomo opravili na tak način, za vsa naslednja pa bomo zaman pritiskali gumb za vklop/izklop, da bi slušalko spravili v stanje parjenja. Ko bomo odprli navodila (za to jim imamo, kajne?), bomo prebrali, da je potrebno vsako nadaljnje parjenje slušalke s telefonom opraviti na drugačen način. Ko je slušalka prižgana, je potrebno dalj časa (5 sekund) hkrati držati gumba za uravnavanje glasnosti. Privzeta koda slušalke je 0000.

Sama uporaba slušalke je preprosta, še posebej, če uporabljamo govorno klicanje za aktiviranje klica. Pri določenih modelih telefonov, ki to podpirajo, zna predvajati tudi ime klicočega. Slišnost je dobra, tudi na drugi strani se niso pritoževali, da bi me slabo slišali. Klice prevzemamo na slušalki; takrat se zvok prenese na slušalko. V primeru, da bomo klic prevzeli na telefonu, nas bo telefon (odvisno od modela seveda) verjetno povprašal, ali želimo prevzeti klic na telefonu. Za opozarjanje na klic ima svojo melodijo, ki se oglasi z majhnim zamikom. Slušalka podpira tudi t.i. Handsfree profile, kar je pri uporabi s K700i pomenilo, da se je vsakokrat, ko sem "priklopila" slušalko, trenutno aktiven profil preklopil na "prostoročno". Sicer dobrodošla funkcija, vendar meni osebno malce moteča.

Stanje baterije lahko preverjamo s kratkih hkratnim pritiskom na oba gumba za uravnavanje glasnosti, kar je že znana funkcija Sony Ericssonovih slušalk. Slušalka v stanju pripravljenosti utripa zeleno, vendar je to utripanje v močnem soncu skorajda "nevidno", zato sem imela v takih primerih kar malce težavic z ugotavljanjem stanja slušalke.

Slušalko je na test posodila Svema d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji