marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
19 gramov
Čas uporabe:
do 5,5 ure
Čas pripravljenosti:
do 110 ur
Za in proti

Dočakali smo eno izmed prvih bluetooth slušalk dokaj neznanega proizvajalca. Sam priznam, da sem že v naprej pričakoval precej slab izdelek, s katerim bom imel težave. No, na koncu se je izkazalo, da gre za povsem solidno slušalko, ki sicer z ničemer bistveno ne izstopa, a za navadnega uporabnika ponuja dovolj, sploh za nizko ceno, ki je verjetno marsikomu pomemben faktor pri odločanju o nakupu. Tisti bolj zahtevni uporabniki pa bodo verjetno posegali po dražji in funkcionalno bolj izpopolnjenih izdelkih.

dodatna oprema
arhiv test
Air Logic

Air Logic Bluetooth Headset ABH-204


28.05.2004
Objavil: Aleš Tomšič

Vsaj pri nas, v Sloveniji, je večina bluetooth slušalk priznanih znamk ali pa vsaj takšnih, za katere je večina že vsaj enkrat slišala. Tokrat sem v roke dobil bluetooth slušalko praktično neznanega proizvajalca. Vsaj na škatli ni nikjer na veliko omenjen, ker pa mi žilica ni dala miru, mi je s pomočjo spletnega iskalnika Google uspelo najti tudi nekaj več o proizvajalcu. Gre za korejsko podjetje AirLogic, ki izdeluje različne bluetooth naprave.
ABH-204 je precej vesoljsko oblikovana slušalka, kar malce nenavadnih potez. Na njej najdemo tri tipke, eno za prevzem klica oz. proženje glasovnega klicanja ter dve za uravnavanje glasnosti slušalke. Verjetno bi marsikdo pri bolj eksotičnih produktih pričakoval težave. Tudi sam sem jih, pa sem bil kar prijetno presenečen.

Slušalko sem uporabljal s Sony Ericssonom P800 in pri parjenju s telefon nisem imel nobenih težav. Slušalka v stanje povezovanja, pin koda 0000 in zadeva je gotova. Sam sistem natikanja slušalke mi ni najbolj všečen, vse skupaj deluje tako negotovo, kot da bi ušesni lok hotel odpasti stran. Za kar je sicer precej možnosti zaradi samega sistema, saj je na slušalko pritrjen praktično le z nekakšnim gumijastim obročkom. Z malce pazljivosti ne bi smel imeti nihče težav z natikanjem slušalke na uhelj, a zagotovo se bo našel kak nerodnež, ki mu bo v naglici uspelo izpuliti slušalko stran od ušesnega loka. Drugače je tudi ušesni lok prilagodljiv po velikosti, tako da ni nobenih težav za ljudi z različno velikimi uhlji. Slušalka ima zelo dobro lego na ušesu, ko jo enkrat namestimo. Meni se je včasih celo zgodilo, da je ušesni nastavek bil preveč v sluhovodu, kar pomeni, da sogovornika slišimo preglasno, občasno tudi nekoliko nečisto. Bi se pa upal s to slušalko odpraviti tudi na tek, brez bojazni, da bi mi padla na tla.

Slišnost v slušalki je zelo dobra, edino včasih se v mikrofonu pojavljajo manjše motnje, nad katerimi se je občasno pritožil kateri izmed sogovornikov. Lahko bi rekel, da slušalko dokaj hitro včasih zmoti okolica in njeni predmeti. Včasih je dovolj že to, da med telefonom in slušalko ni vidne zračne linije, temveč je vmes recimo naše telo. Takrat se zna občasno pojaviti kak šum ali motnja. Glasovno klicanje deluje brez težav, morda je včasih potrebno le nekoliko bolj glasno izgovoriti ime. Na žalost pa slušalka ne zna predvajati posnetka z glasovno oznako. To pomeni, da če telefona nimamo pri roki, da ne vemo, kdo nas dejansko kliče. Včasih, ali za koga izmed vas, je to precej neprijetna zadeva, popolnoma navadnega uporabnika pa ta pomanjkljivost verjetno ne bo preveč motila.

Baterija, podobno kot pri konkurenčnih izdelkih, zdrži nekje do tri dni uporabe, ob malce večji uporabi pa celo dva dneva. Tovarniški podatki sicer obljubljajo 5,5 ure pogovorov oz. 110 ur stanja pripravljenosti, a v praksi se izkaže, da so vsi tovarniški podatki precej za lase privlečeni.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji