marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
20 gramov
Čas uporabe:
do 4 ure
Čas pripravljenosti:
do 90 ur
Za in proti

Motorola HS 801 spada v nižji razred, če jo primerjamo z modelom HS 810, in sicer tako cenovno (kar verjetno za marsikoga ni zanemarljiv podatek) kot tudi nekoliko funkcijsko. Slušalka ni slaba, in če je denar odločilnega pomena, potem priporočam nakup, sam bi pa se odločil za HS 810, morda sem preveč pikolovski, a vse to je posledica precej preizkušenih modelov in izkušenj. Verjamem pa, da bo tudi HS 801 našla kar precej kupcev, saj za svojo ceno ponuja precej.

dodatna oprema
arhiv test
Motorola

Motorola HS801


26.05.2004
Objavil: Aleš Tomšič

Motorola je pred kratkim na trg poslala še eno svojo brezžično bluetooth slušalko, HS 801. Sam sem slušalko precej nestrpno pričakoval. Predvsem me je zanimala primerjava z njeno predhodnico, modelom HS 810. Morda sem preveč pričakoval, a me je predhodnica bolj prepričala. Zakaj, boste izvedeli v nadaljevanju.
Pri Motoroli so se tokrat odločili za nekoliko bolj običajen dizajn, za razliko od prvih dveh njihovih slušalk, ki sta bili preklopni. Sama oblika se marsikomu zdi bolj všečna, tudi meni, če sem popolnoma odkrit. V prodajnem paketu poleg slušalke ter navodil dobimo še polnilec baterije za slušalko.

Slušalko sem preizkušal s Sony Ericssonom P800 ter Motorolo A835. Slušalko sem brez kakršnihkoli težav sparil z obema mobilnima telefonoma. V končni fazi to danes ne sme biti več težava pri nobeni slušalki, vsaj ne pri takšnih, ki hočejo upravičiti nakup. Morda je potrebno le pogledati v navodila, kako slušalko spravimo v stanje povezovanja s telefonom. Ko sem fazo povezovanja dal skozi, so me čakale manjše težavice. Nekdo me kliče, pritisnem gumb za sprejem klica. Žal se ni nič zgodilo. Poskusim z daljšim pritiskom na isti gumb. Zopet nič. Zatem me je že resno začelo skrbeti, da s slušalko nekaj ni v redu, saj jo je pred menoj že nekdo uporabljal. No, po nekaj minutah vaje in začudenja, mi je končno uspelo. Sprejel sem klic! Morda je bila težava v mojem dotiku, vendar sem pri večini slušalk navajen hitrih pritiskov na tipke in seveda tudi dobro odzivnost. Pri Motoroli HS 801 je potrebno v prstih imeti nekoliko več občutka. Kasneje nisem imel nobenih težav več.

Naslednja stvar, ki jo je HS 810 imela, HS 801 pa je nima, je predvajanje zvočnega posnetka klicočega, če smo seveda imeli tak posnetek shranjen za govorno klicanje. Tako je malce nerodno, če imamo telefon izven dosega rok, dobimo pa klic. Tako v naprej ne vemo, kdo nas kliče. Glasovno klicanje deluje povsem normalno, tako kot pri večini podobnih slušalk.

Natikanje slušalke je nekoliko bolj zapleteno kot pri predhodnem modelu, saj HS 801 ne omogoča prestavljanja ušesnega loka za 90 stopinj, kar pomeni, da se je potrebno nekoliko pomatrati, da lok toliko odmaknemo, da ga lahko zataknemo za uhelj. A to ni praktično nikakršna ovira, ki bi vas morala odvrniti od nakupa. Ko imamo slušalko enkrat nataknjeno na uhelj, le-ta sedi zelo dobro, brez kakšnega strahu, da bi nam pri bolj naglih gibih lahko odpadla, prav tako pa nas ne tišči ali kako drugače izvablja neprijetne občutke pri uporabi. Slišnost je dobra, šumov je zelo malo, prav tako pa ni bilo nikakršnih pripomb s strani naših sogovornikov, kar priča o kvaliteti motorolinih bluetooth slušalk.

Motorola obljublja, da bomo s slušalko lahko opravili približno do 4 ure pogovorov oz. da bo ostala okoli 90 ur v stanju pripravljenosti. V praksi je to pomenilo polnjenje na vsake dva do tri dni, pač odvisno od intenzivnosti same uporabe.

Slušalko je za test posodilo podjetje RAM2 d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Ram 2 d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji