marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
30 gramov
Čas uporabe:
do 7 ur
Čas pripravljenosti:
do 30 dni

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Logitechova bluetooth slušalka je zagotovo zelo soliden izdelek, saj se lahko pohvali z odlično lego in stabilnostjo na uhlju, solidno baterijo in nenazadnje tudi nizko ceno. Slušalko lahko uporabimo tudi v navezi z IP telefonijo. Kot že rečeno, smo pogrešali nekoliko več 'umetniške' žilice pri oblikovanju slušalke ter kak šum iz slušalke manj. Morda se nekoliko pozna, da je to prva Logitechova bluetooth slušalka.

dodatna oprema
arhiv test
Logitech

Logitech Mobile Bluetooth slušalka


03.02.2004
Objavil: Aleš Tomšič

Podjetje Logitech je marsikomu poznano predvsem po različnih izdelkih, ki se v največji meri pritičejo področja računalništva. Logitech pa se je odločil poseči tudi na trg mobilne telefonije in tako so izdelali svojo prvo bluetooth slušalko, ki je pri nas že nekaj časa na voljo, mi pa vam jo bomo sedaj nekoliko pobliže predstavili.
Izdelali so t.i. palično slušalko. Slušalka oblikovno marsikomu ne vzbuja kakšnega prevelikega navdušenja, saj bi se lahko oblikovalci nekoliko bolj potrudili, a roko na srce, velika večina si slušalke ne kupi samo zato, ker izgleda 'fancy', ampak zaradi same funkcionalnosti. Ker je slušalka že nekaj časa na tržišču, ji tudi oprostimo, kar se tiče področja velikosti slušalke, saj je v zadnjem času pri proizvajalcih trend izdelovanja miniaturnih slušalk.

V prodajnem paketu najdemo slušalko, napajalno postajo, ki se zdi zanimiva poteza ter navodila za uporabo. Zadevo priključimo na omrežno napajanje in služi kot polnilec za slušalko. Ko je slušalka napolnjena, je praktično pripravljena za uporabo, potrebno jo je le še spariti z združljivim mobilnim telefonom. Slušalko smo na testu uporabljali z Motorolo A835 ter Sony Ericssonom P800. Pri parjenju nismo naleteli na nobene težave, niti z enim, niti z drugim telefonom.

Slušalko lahko nosimo tako na levem in desnem uhlju, četudi je mikrofon vrtljiv le do nekje ca. 225 stopinj. Pohvalili bi samo lego slušalke, ki je dovolj udobna, da nas ne moti niti pri daljši uporabi, obenem pa stoji na uhlju zelo stabilno, tako da lahko malce v šali rečemo, da se lahko z njo odpravite celo na maraton. Na slušalki se nahajajo trije gumbi, dva za uravnavanje glasnosti slušalke ter en za sprejem klicev. Same tipke so zasnovane dobro, saj so dovolj izbočene ter obenem ponujajo dovolj povratnih informacij. Baterijo pri tej slušalki bi lahko uvrstili nekje v "zlato sredino", na testu nam je nekako služila dobra dva dni, tovarniški podatki pa pravijo, da je s polno baterijo moč opraviti do 7 ur pogovorov, v stanju pripravljenosti pa naj bi zdržala celo do dobe enega meseca.

Delovanje z obema telefonoma je potekalo brez večjih težav, občasno so se v slušalki pojavljali kakšni šumi, ki so bili odvisni od položaja med telefonom in slušalko ter razdaljo med njima. Takšna šumenja so za vse bluetooth slušalke kar 'zvezda stalnica', se pa jakost teh motečih elementov razlikuje od modela do modela. Morda smo teh elementov pri Logitechovi slušalki pričakovali nekoliko manj. Nismo pa doživeli nobenih pritožb s strani sogovornikov o kakršnihkoli motnjah, kar priča, da ima ta slušalka vgrajen kvaliteten mikrofon, pomaga pa mu tudi t.i. noise-cancelling tehnologija, ki eliminira šume iz okolja.

Slušalka dobro opravlja funkcijo glasovnega klicanja. Malenkost se zatakne pri ostalih glasovnih ukazih. Tako smo s Sony Ericssonom P800 uspešno izvedli glasovni sprejem klica, ne pa tudi zavrnitev le-tega. Poleg tega slušalka ne predvaja imena klicočega, čeprav je telefon tako nastavljen, temveč zaslišimo v slušalki nekakšno naraščajoče zvonjenje, ki se prekine, ko je klic vzpostavljen.

Slušalko je na test posodilo podjetje Aimhigh plus d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Aimhigh plus d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: