marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Teža:
28 gramov
Čas uporabe:
do 5 ur
Čas pripravljenosti:
do 125 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Za to slušalko se bo tako odločil tisti, ki mu je pomembna vzdržljivost baterije, in ne sama velikost in teža slušalke. Vsekakor pa so naša ušesa tako različna, da jo potreben preizkus slušalke na ušesu, preden se odločimo zanjo.

dodatna oprema
arhiv test
Sony Ericsson

Sony Ericsson HBH-35


07.01.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

Sony Ericsson je eden redkih proizvajalcev, ki ponuja zahtevnim uporabnikom kar precej veliko paleto bluetooth slušalk. Model HBH-35 je tako nadaljevanje modela HBH-30, česar ne moremo zgrešiti, saj sta po obliki precej enaki.
V kompletu dobimo poleg polnilca še torbico za nošenje za pasom ter priročno držalo, kamor lahko damo slušalko npr. v avtu. Držalo se na armaturo prilepi z dvostranskim lepilnim trakom.

HBH-35 je črne barve, gumbi pa so v beli barvi. Ušesni lok je ostal enako velik kot pri predhodnici in je tudi narejen precej podobno - dovolj mehke gume, da lahko slušalko prilagodimo svojemu ušesu. Enostavna pa je tudi menjava strani, saj ušesni lok le preklopimo na drugo stran. Pri predhodnici, HBH-30, nas je po daljši uporabi ušesni lok malce "žuljil" za ušesom, kar pa pri HBH-35 nismo občutili. Notranji del, ki sede v uho in v katerem je zvočnik, bi znal povzročati malce težav. Slušalko sva nosila dva - avtorica testa in sodelavec, kateremu pa ravno ta notranji del slušalke z zvočnikom ni najlepše "sedel" v uho in se je pritoževal nad malce neudobno nošnjo. Kljub teži slušalke (skoraj 30 gramov) pa le-te zaradi dobre ergonomije ne čutimo. Tudi natikanja slušalke se hitro navadimo, le "grif" je potrebno osvojiti. Smo pa z njo precej opazni npr. v mestu, saj je del, na katerem je mikrofon, precej dolg.

Na slušalki so trije gumbi - dva ob strani za uravnavanje glasnosti in eden za ravnanje s slušalko. Ta ima funkcijo vklopa/izklopa slušalke, sprejema/zavrnitve klica ter aktiviranja glasovnega klicanja. Pred uporabo je potrebno spariti slušalko in telefon - postopek je natančno napisan v navodilih.

Slušalko smo testirali s Sony Ericssonom P800 in P900 ter z Nokio 6600. Na obeh Sony Ericssonih zvonita tako slušalka kot tudi telefon, medtem ko pri Nokii slišimo zvonjenje samo v slušalki. Klic sprejmemo ali zavrnemo s pritiskom na gumb na slušalki, s katerim po potrebi sprožimo tudi glasovno klicanje in/ali ukazovanje (npr. menjava profilov ali drugi ukazi, ki jih imamo nastavljene). Že predhodnica, HBH-30, se je "hvalila" z dobro slišnostjo, česar proizvajalec ni pozabil tudi pri tem modelu. Slušalko lahko uporabljamo tudi v glasnejših okoljih, pri čemer glasovno izbiranje ni problematično. Paziti je potrebno na razdaljo med telefonom in slušalkami ter na morebitne ovire (recimo telefon v nahrbtniku), največja oddaljenost, pri kateri je bila slišnost še v mejah normalnega, je bila kar osem metrov, kar je za bluetooth slušalko precej zadovoljiv rezultat.

Trajanje baterije je eden izmed ključnih dejavnikov odločitve za nakup. Specifikacije, ki jih proizvajalec navaja za to slušalko, so kar precej blizu realnih. Tako je slušalka v dveh tednih potrebovala le dve polnjenji, in to ob precejšnjem trajanju pogovorov, edino ponoči je bila ugasnjena.

Slušalko je za testiranje posodila Svema d.o.o..

Prodajalec/Uvoznik:
Svema Co. d.o.o.
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
povezane vsebine
mobilniki
Nokia 5310 (2020)
19.03.2020

Nokia 5.3
19.03.2020

Nokia 1.3
19.03.2020

Nokia 8.3 5G
19.03.2020

Huawei P40 Lite
06.03.2020

Huawei Mate Xs
24.02.2020

Sony Xperia 1 II
24.02.2020

Sony Xperia 10 II
24.02.2020

Wiko View4 Lite
23.02.2020

Wiko View4
23.02.2020

aktualno: