marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 3 ure
V pripravljenosti:
do 200 ur
Tip baterije:
Li-Ion (880 mAh)
Dimenzije:
99 x 50 x 15,3 mm
Teža:
105 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 262.144 barv, 176 x 220 pik

Notranji pomnilnik:
30 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,216 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Za nakup telefonskega aparata se bodo v večji meri odločale uporabnice ženskega spola, saj so uporabljeni materiali in barve bolj pisani na kožo ženskam kot moškim. Prav pride tudi ohišje iz kovine, ki nam prihrani nekaj skrbi v zvezi s popraskanostjo.

Proti

Kot največjo pomanjkljivost štejem telefonu, da nima vgrajenega zunanjega zaslona. Nekoliko moti tudi še vedno dokaj neizdelan notranji meni, saj moraš nekatere nastavitve in aplikacije od začetka kar precej iskati po njem. Glede na poslovni videz bi prodajnemu paketu lahko priložili tudi spominsko kartico ali pa vsaj podatkovni kabel za prenos podatkov.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Kovinska klasika

Samsung GT-S3600


Samsung GT-S3600

06.05.2009
Objavil: Nataša Gliha

Telefonski aparat je še eden izmed preklopnih modelov, ki je nekoliko trdnejše skonstruiran, vendar pa mu po mojem mnenju do uspešnejše prodajanega telefona manjka kar nekaj predvsem notranjih izboljšav.



ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1 Mpix
Povečava: 4x
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

V paketu velikosti malo debelejšega A5 notesnika najdemo poleg telefonskega aparata še baterijo, omrežni polnilec, slušalke ter navodila za uporabo. Baterija je Li-ionska, zmogljivosti 880 mAh, ki je med testiranjem zdržala od 4 do 5 dni.

Izgled

Proizvajalec telefonov Samsung je glede izgleda aparatov vedno natančen in poskuša biti čim bolj inovativen. Tako so vsi modeli aparatov narejeni skrbno in premišljeno.

Ohišje predstavljenega modela je v celoti narejeno iz kovine, kar preprečuje možnost prask ob morebitnih padcih po tleh. Poleg tega je vodoravno rahlo nazobčano, kar »skrije« manjše praskice. Na pokrovu telefona poleg kamere in naziva proizvajalca ne najdemo ničesar več. Zelo prav bi prišel zunanji zaslon s prikazom osnovnih podatkov, kot so datum, ura in številka oziroma ime klicatelja.

Na levem robu zgoraj najdemo režo za vstavitev microSD spominske kartice, ki paketu ni priložena. Pod njo je še tipka za nastavitev glasnosti zvonjenja oziroma zvočnika. Na desnem robu zgoraj je samo konektor za priklop omrežnega polnilca ali slušalk. Tudi na zadnji stranici ne najdemo razen naziva proizvajalca prav ničesar.

Ko telefon odpremo, se nam na zgornjem delu pokaže najprej nekoliko prevelik zvočnik, pod njim pa zaslon velikosti 176 x 220 slikovnih točk, ki prikazuje 256.000 barv. Na spodnjem delu je velika svetleča tipkovnica, narejena pretežno iz enega kosa. Kljub temu je razdeljena na sklope.

Zgornji sklop predstavljajo dve izbirni podmenijski tipki, tipka za prevzem klica, tipka za zavrnitev klica oziroma vklop in izklop aparata, tipka C za brisanje, tipka za hitri dostop do organizatorja, tipka za hitri dostop do lastnega izbranega menija ter štirismerna navigacijska tipka, kateri poljubno določamo bližnjice.

Spodnji sklop je sestavljen iz dvanajstih enako velikih tipk številčnice, ki pa med seboj skorajda niso ločene, kar lahko predstavlja težavo za uporabnike, ki nekoliko slabše vidijo.

Imenik, sporočila, zadnji klici

Telefonski aparat nam omogoča razdelitev vnešenih telefonskih stikov v štiri skupine, od tega so tri že poimenovane, četrto pa poimenujemo sami. Lahko jih tudi poljubno preimenujemo, jim dodamo sliko in melodijo. Nove vnose shranjujemo na SIM kartico ali v pomnilnik telefona. Vnose kopiramo iz SIM kartice v telefon in obratno, brišemo pa lahko vsakega posebej ali pa vse naenkrat.

V telefon lahko vnesemo deset poljubnih predlog za SMS sporočila, prednastavljenih pa imamo trinajst predlog za MMS sporočila. Brišemo vsako sporočilo posebej ali pa si označimo mape za brisanje. Na pomnilnik telefona shranimo do 300 SMS sporočil.

Klici so prikazani z imenom oziroma številko klicatelja, datumom in uro klica ter trajanjem klica. Razdeljeni so na vse, neodgovorjene, opravljene in prejete klice. Brišemo lahko vsako skupino posebej ali pa vse naenkrat.

Pripomočki

Kot telefoni ostalih proizvajalcev ima tudi ta vse standardne pripomočke, ki nam olajšajo prehode iz dneva v dan. Ti so: kamera, radijski sprejemnik, igre, koledar, beležka, kalkulator, pretvornik (valut, dolžine, teže, volumna, površine in temperature), snemalnik, štoparica s časi krogov in alarmi.

Na voljo imamo več velikosti posnetkov kamere: 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 640 x 480, 320 x 240, 176 x 220 in 176 x 144 slikovnih točk. Nastavimo si lahko samosprožilec v trajanju 3, 5 ali 10 sekund, različne variante učinkov na sliki (črno-belo, negativ, sepia, skica, starinsko, lunina svetloba, megla), različne okvirčke in svetlobo. Poleg posnetkov lahko posnamemo tudi video v velikostih 176 x 144, 160 x 120 in 128 x 96 slikovnih točk, seveda pa lahko uporabimo vse pripomočke, ki so na voljo za posnetke kamere.

Radijski sprejemnik nam shrani do 30 radijskih postaj, ki jih izbere telefon samodejno ali pa jih nastavimo sami. Vsaka radijska postaja je prikazana z izbrano frekvenco in imenom postaje. Med poslušanjem radia lahko posnamemo tudi predvajani posnetek, ki ga telefon shrani med posnetke radia v meniju Moje datoteke.

Povezljivost

V prodajnem paketu žal ni na voljo USB kabla za priklop na osebni računalnik, vendar pa podatke lahko prenašamo preko bluetooth povezave. Podatke na telefon lahko prejemamo preko internetne GPRS povezave in preko Java aplikacije.

Posodil na test:
Janus Trade d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Cena na dan testa:
131,40
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki