marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 5 ur 30 minut
V pripravljenosti:
do 7 dni
Tip baterije:
Li-Ion (750 mAh)
Dimenzije:
100 x 40 x 13 mm
Teža:
62 g

Tip zaslona:
TFT, 65k barv, 128 x 128 pik, 1,5"

Stopnja sevanja SAR:
0,643 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilnik je zelo lahek in njegova prednost je delovanje z dvema SIM karticama hkrati, kar pomeni,d a smo lahko dosegljivi na dveh številkah z različnimi tarifnimi plani ali pa celo dveh različnih operaterjev. Kot slabost bi mu lahko šteli to, da ni ravno narejen iz nekih visokokakovostnih materialov, vendar moramo pri tem dejstvu tudi pogledati ceno mobilnika.

Fotografije mobilnika
mobilniki
arhiv test
myPhone

Osnovno, poceni, dvojno,...

myPhone 3350 Dual SIM


myPhone 3350 Dual SIM

22.11.2009
Objavil: Thomas Bergant

Mobilnik, ki sem ga tokrat testiral, je na prvi pogled izgledal precej poceni (kar dejansko tudi je) in najprej sem pomislil na to, da sem v roke vzel samo prazno ohišje, ker je bil mobilnik tako lahek. Vendar pa bolj podroben pregled pokaže, da myPhone le ni čisto prazen.



ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
ne podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Sicer funkcijsko ni ravno nabit, ima pa nekaj zanimivih lastnosti, ki jih premorejo le redki mobilniki - vanj lahko vstavimo recimo dve SIM kartici in na obeh številkah smo tudi hkrati dosegljivi. V tokratnem testu ne bom opisoval osnovnih funkcij, ki jih mobilnik premore, ampak se bom osredotočil predvsem na posebnosti, ki jih je kar nekaj in jih nismo vajeni pri takih mobilnikih, sploh glede na cenovni razred.

Zunanji izgled in kvaliteta izdelave...

Vsebina prodajnega paketa je precej skromna, saj poleg telefona, 750 mAh Li-ion baterije in polnilca, vsebuje samo še navodila za uporabo. Aja ... na nekaj sem skoraj pozabil. myPhone 3550 ima priložen USB čitalec microSD (TransFlash) pomnilniških kartic. To je vsekakor dokaj neobičajni dodatek, saj ga ne najdemo niti v dražjih modelih mobilnikov.

Že na začetku sem omenil dokaj majhno težo mobilnika, kar bo vsekakor razveselilo tiste uporabnike, ki mobilnik nosijo po žepih. Potrebno pa paziti, da se ne zdrobi, saj kakovost materialov ne daje ravno občutka neke trdnosti. Lahko se sicer motim, ker priznam, da mi na tla ni padel, niti ga nisem poskušal uničiti :). Velikost oziroma prej bi lahko zapisal majhnost, je tudi ena izmed odlik tega mobilnika. Z merami 100 x 40 milimetrov in debelino zgolj 13 milimetrov prav gotovo sodi med manjše mobilnike na tržišču.

Imenik, sporočila, zadnji klici, ...

Imenik mobilnika verjetno ni tisto, kar bi pri takem mobilniku - za dokaj nizko ceno -izstopalo. Vanj lahko shranimo najpomembnejše številke in preko imenika potem kličemo, pošiljamo sporočila... Zanimivost pa je predvsem to, da pri klicu oziroma pošiljanju sporočila, lahko izberemo, preko katere številke bomo sprožili dogodek. To lahko naredimo tako, da tik pred koncem operacije enostavno pritisnemo tipko "1" ali tipko "2". Pod katero številko se skriva katera SIM kartica, moram že prej vedeti. Ta podatek se tudi izmenjuje na zaslonu, ko je mobilnik v stanju pripravljenosti. Poleg imena operaterja je na simbolu SIM kartice izpisana številka, ki označuje linijo 1 ali linijo 2. Tudi v menijih z nastavitvami večkrat srečamo to nastavitev, s katero določimo izbrano SIM kartico.

Posebnosti ...

Največja posebnost tega mobilnika je, kot sem že omenil, ravno delovanje z dvema SIM karticama. Zato je tudi del, ki se skriva pod baterijo, malce drugačen, kot smo ga vajeni. Poleg ležišča za pomnilniško kartico, najdemo še dve ležišči za SIM kartici, ki sta označeni s SIM1 in SIM2. Vstavimo lahko katerokoli SIM kartico in na tak način lahko uproabljamo recimo službeno in domačo številko, brez da bi s seboj nosili dva mobilnika.

Prav tako recimo pride prav, če imamo eno začasno SIM kartico, ki jo uporabljamo zgolj pri kakšen oglasu ali nagradni igri in smo tako vedno na njej tudi dosegljivi... Potem imamo lahko naprimer vstavljeno SIM kartico domačega operaterja in SIM kartico tujega operaterja, če smo recimo dnevno na poti v kakšno od sosednjih držav. Možnosti uporabe dveh SIM kartic je več kot dovolj, tako da bo nakup takega mobilnika upravičen. Dosegljivi bomo vedno in povsod na obe številki, seveda, če je SIM kartica aktivna in smo v dosegu mobilnega omrežja, ki ga določena SIM kartica podpira.
S tem pa seznama posebnosti še ni konec. Na začetku sem recimo pri vsebini prodajnega omenil USB čitalec pomnilniških kartic. Na vrhu mobilnika pa najdemo še svetilko, ki jo lahko uporabimo, ko v temi iščemo ključavnico ali ponoči iščemo drobiž, ki nam je padel na tla ...
Mogoče se boste spraševali, zakaj ima mobilnik priložen čitalec pomnilniških kartic. Ima namreč tudi režo za pomnilniške kartice, nima pa vgrajenega fotoaparata. Pomnilniško kartico omogoča zato, ker z njim lahko poslušamo glasbo. Vgrajen ima namreč predvajalnik glasbe, ki podpira vse bolj razširjene avdio zapise (AMR, MIDI, MP3, WAV). Ima vgrajen tudi FM radijski sprejemnik in snemalnik zvoka. Kratkočasili se bomo lahko tudi z nekaj igricami, ki so že prednaložene v pomnilniku mobilnika. Prav tako najdemo tudi pregledovalnik slik, ki podpira naslednje formate: BMP, GIF, JPG. Vsekakor pa na tako majhnem zaslonu to ni ravno najboljša uporabniška izkušnja.

Zaključek ...
Če potegnem črto pod vsem tem, lahko zapišem, da mobilnik myPhone 3350 vsekakor je vreden svojega denarja. Predvsem za tiste ljudi, ki morajo biti dosegljivi na dveh številkah, niso pa pripravljani za nakup dveh mobilnikov zapraviti toliko denarja, poleg tega pa jih ne moti, da mobilnik nima gore funkcij, ki jih marsikdo sploh ne potrebuje. Poleg tega je cena tisti faktor, ki odloča o tem, da lahko kakšno funkcionalnost tudi spregledamo. Pogrešati pa bomo morali kar nekaj takih zadev, ki jih dandanes imajo že tudi mobilniki v najnižjem cenovme razredu - ne moremo recimo sprejemati in pošiljati večpredstavnostnih sporočil (MMS), ne moremo zajemati slik ali videoposnetkov, ne moremo uporabiti opreme, ki se povezuje preko brezžične bluetooth tehnologije,... in še kaj bi se našlo. Lahko pa hkrati uporabljamo dve SIM kartici - kar je primarna funkcija tega mobilnika.

Posodil na test:
Sgerm d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Sgerm d.o.o.
Cena na dan testa:
59,90
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: myPhone
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki