marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
premer številčnice 36,3 mm
Teža:
37 g
Čas uporabe:
do 8 mesecev

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Withingsu je uspelo to, kjer so ostali zgrešili. Sledilnik gibanja so vgradili v elegantno uro klasične oblike, ki jo lahko uporabite v kateri koli situaciji, z uporabo cenejših materialov pa so ceno približali večjemu številu uporabnikov. Uporaba je preprosta, saj ura vse podatke beleži samodejno (tudi prehod med spanjem in aktivnostjo). Potrebujete le začetno parjenje z mobilnikom in vaše delo je končano. Ker je vodotesna jo lahko nosite tudi med tuširanjem oz. plavanjem. Žal pa precej moti odsotnost vsaj malenkostne osvetlitve številčnice v temi, lahko pa bi vgradili tudi datumsko polje.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Withings

Elegantna ura z dodatkom

Withings Activité Pop

Deli z ostalimi
Withings Activité Pop

13.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Lani je Withings predstavil svojo različico pametne »zapestnice« Activité, ki pa je za razliko od konkurence bila zgrajena okoli analogne ure, katero drobovje so izdelali Švicarski mojstri urarstva. Največja težava je bila, da je postavljena cena (390 €) te rešitve precej zasoljena za navadnega uporabnika.
Zato sem se dodobra razveselil, ko so pri podjetju predstavili cenejšo različico Pop, ki v smislu pametne zapestnice ne zaostaja za dražjim bratom, razlika pa je v uporabljenem mehanizmu ure. Uporabili so namreč japonski mehanizem in s tem ceno ure znižali na sprejemljivih 149,95 €. No, ceno je znižala tudi uporaba mineralnega stekla. Le-ta se lažje poškoduje kot safirna različica, vendar bi vseeno pri normalni vsakodnevni uporabi moralo zdržati brez poškodb precej časa. Ceno je znižala tudi uporaba gumiranega paščka, ki je cenejši kot usnjena različica.

Acitivité Pop prihaja v treh barvah in sicer v črni (pravzaprav temno sivi), modri in peščeni, v osnovnem paketu je priložen gumiran pas v enaki barvi, lahko pa si omislite dodatne barvne pasove in jih zaradi hitre zaponke instantno zamenjate. Žal ni opcije nakupa usnjenega pasa dražje različice, saj bi predvsem s črno uro tako dobili dokaj eleganten izdelek, ki bi se podal tudi k poslovni obleki.

Kot rečeno gre za elegantno uro, testna je bila črne barve, ki ima poleg klasične številčnice še dodatno skalo, ki prikazuje število prehojenih korakov dnevno, seveda v odstotku od 0 do 100 (eno polje na skali je tako 1000 korakov). Če cilj presežete pred koncem dneva, se skala ponastavi in prične s prikazom od 0 dalje. Na številčnici precej pogrešam prikaz datuma, precej pa me moti tudi odsotnost kakršne koli osvetlitve številčnice oz. kazalcev. Preveriti čas je tako v temi misija nemogoče. Na uri ni nikakršnih gumbov (na spodnji strani je le mikro gumb za začetno parjenje/nastavitev), ura se samodejno nastavi po povezavi s telefonom. Tudi časovne pasove menja samodejno.

Pred prvo uporabo je potrebno na mobilnik prenesti njihovo aplikacijo Withings Health Mate. Aplikacija je brezplačna, v njej pa lahko spremljate praktično vse vaše početje, od športnih aktivnosti, teže, srčnega utripa, pa vse do krvnega pritiska. Seveda Withings ponuja naprave za vse omenjeno, sam že od prej uporabljam njihovo pametno tehtnico Body Scale WBS01. Ura deluje preko protokola Bluetooth 4.0, po prvem parjenju in nastavitvah pa vse aktivnosti prenaša samodejno. Žal le v smeri ura -> aplikacija in ne obratno (če bi recimo vaš telefon izmeril podatke, ko ure nimate na roki).

In katere aktivnosti nam ura pravzaprav beleži? Kot omenjeno nam beleži prehojene korake ( v aplikaciji se koraki prikažejo tudi kot prehojena pot), samodejno zaznavanje teka, omogoča nam nastavitev tihega alarma (čas nastavljenega alarma preverite tako, da držite uro roko pri miru 5s ali več ter nato 2x hitro »potrkate« na ekran), z naslednjo nadgradnjo programske opreme pa Withings napoveduje tudi beleženje plavanja. Ura samodejno zazna tudi spanje, tako da ni potrebe po preklapljanju med načini, ko se podate v posteljo. Ker za delovanje uporablja navadno CR2025 baterijo, Withings navaja, da bo delovala do osem mesecev brez menjave. Ko pride čas menjave, lahko baterijo vsak zamenja sam, saj so priložili orodje za to opravilo.

Beleženje korakov je precej natančno, korake šteje praktično brez napak, pri teku pa sem pri več poizkusih pri 13 km razdalji opazil, da prikaže nekje 500 m več kot jih izmerim z GPS športno uro. Zelo dober rezultat, sploh če vemo, da ura zaznava tek in korake le s senzorji premikanja. Sem pa med dnevno uporabo opazil (pravzaprav je to rak rana vseh sledilnikov, ki ne uporabljajo GPS tehnologije), da se korakov ne šteje, če pred seboj potiskate recimo otroški ali nakupovalni voziček in roka pri tem opravilu miruje. Da ne bo po nepotrebnem kakšne grde besede, ko po popoldanskem pohajkovanju po mestu ne bo pravilnega prikaza podatkov.

Žal ure nisem preizkusil med plavanjem, saj do časa pisanja tega testa še ni bilo programske nadgradnje, ki bi omogočala beleženje plavanja.

Cena na dan testa:
149,95
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji