marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
143,50 x 94,20 x 20,30 mm
Teža:
263,3 g

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Super velik GPS navigator

Garmin nüvi 5000


Garmin nüvi 5000

16.01.2008
Objavil: Thomas Bergant

»Nüvi 5000 je idealen za večja vozila, ki potrebujejo navigacijo na večjem zaslonu,« pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje. »S svojim preprostim uporabniškim vmesnikom in načrtovanjem poti dopušča vozniku, da ima popoln nadzor nad cesto.«




S svojim velikim 5.2 palčnim zaslonom na dotik, omogoča glasovno točna »turn-by-turn« usmerjanja, preračunavanje poti in avtomatsko preračunavanje poti, če voznik ne upošteva navigacije, ki jo narekuje navigator. Načrtovanje poti zagotavlja varnost, saj nüvi 5000 shrani do 10 načrtovanih poti in omogoča predogled poti na velikem zaslonu. Dodatno lahko avtomatično razvrsti raznolike destinacije in pri tem ponudi vozniku najbolj direktno in učinkovito pot. Vozniki, ki želijo beležiti, kje so bili, lahko vključijo zgodovino voženj in vidijo elektronsko sled, ki kaže predhodno prevožene poti na zaslonu. Če se želi voznik izogniti določenemu področju, načrtuje poti tako, da izbere izogibanje izbranih cest in področij.

Vse informacije o načrtovanih poteh so prikazane na 3D digitalni senčeni kartografiji, ki prikazuje podrobnosti okoliškega ozemlja. Za popestritev lahko uporabnik izbere želeno ikono vozila.

Nüvi 5000 prikazuje video signal iz zunanjega analognega vira, kot je vzvratna kamera ali DVD predvajalnik. Ko je zunanji video vir aktiven, se lahko uporabnik vrne na kartografski zaslon z dotikom kjerkoli na zaslonu.

Uporabniki imajo na izbiro kar nekaj funkcij za zabavo – notranji MP3 predvajalnik, avdio knjigo in igre. Vgrajeni MP3 predvajalnik dopušča uporabniku izbrati glasbo po izvajalcu, albumu, pesmi ali zvrsti glasbe. Glasbo se lahko naloži na SD pomnilniško kartico po sistemu »drag-and-drop« in ni potrebne dodatne programske opreme. Nüvi 5000 je prav tako kompatibilen z audible.com, na katero se mora uporabnik naročiti in temelji na storitvah avdio knjige. Priročne prednaložene igre so na voljo za razvedrilo v prostem času. Dodatne igre bodo v prihodnosti dostopne na www.garmin.com/games. Glasbene in govorne datoteke so lahko predvajane preko obstoječih zvočnikov v vozilu s pomočjo vgrajenega FM brezžičnega oddajnika ali preko zvočnikov, ki jih naprava že vsebuje. Predvajanje ostalih vsebin je med glasovnim vodenjem navigacije začasno ustavljeno.

Nüvi 5000 ima prednaloženo podrobno cestno kartografijo City Navigator® NT za Evropo in bo predvidoma dobavljiv v drugem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
komentarji