marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
137 x 86 x 15 Mm
Teža:
221 G
Čas uporabe:
do 4 ure

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Garmin

Cestni navigator z velikim zaslonom

Garmin nüvi 1490T


Garmin nüvi 1490T

22.04.2009
Objavil: Thomas Bergant

Garmin, svetovno vodilno podjetje na področju GPS navigacije, je napovedalo izid nüvi 1490T z diagonalo zaslona 13,2 cm in ultra tankim dizajnom, ki je za 25% tanjši od ostalih obstoječih nüvi modelov. Naprava ponuja izboljšave za navigiranje v in izven avtomobila.




Nüvi 1490T je bil predstavljen na letošnjem »The Gadget Show« v Birminghamu, v Angliji.

Nüvi 1490T je oblikovan tako, da omogoča veliko sliko potovalne poti, medtem ko nudi vsakodnevne udobnosti, ki jih uporabnik želi in potrebuje za brezskrbno potovanje,” pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje. “Z izboljšanimi funkcijami za pešce in ultra tankim dizajnom, je popoln sopotnik za vse, ki potujejo na nepoznana področja in želijo raziskati mesto peš ali s pomočjo javnega prevoza...
Nüvi 1490T omogoča navigiranje na 13,2 cm na dotik občutljivemu zaslonu, prikazuje usmerjevalne table in pravi vozni pas (ang. »lane assist«). Planiranje poti je enostavno, saj naprava lahko shrani do 10 načrtovanih poti. Prav tako bo nüvi izračunal najbolj učinkovito načrtovano pot med številnimi postanki. Pri potovanjih v druge države je omogočen samodejni preklop med časovnimi pasovi. Prikaz omejitve hitrosti je prikazan za večino glavnih cest.
S pomočjo vgrajenega sprejemnika prometnih informacij* se lahko izognete zaprtjem cest, delu na cesti ali zastojem zaradi prometnih nesreč. Prometne informacije so na voljo le tam, kjer obstajajo servisi RDS-TMC.
Navigator je opremljen tudi z “ecoRoute”, pripomočkom za zmanjšanje porabe goriva in posledično tudi manjšim onesnaževanjem okolja. Ob uporabi »ecoRoute« se v nastavitvah navigacije za možnost izračuna poti poleg nastavitev “krajši čas” in “krajša razdalja” ponudi tudi “manj goriva”. Ta možnost izračuna pot, pri kateri je vožnja kar najbolj ekološka in ekonomična. Z uporabo poročila o porabi goriva, kilometrini ter napotkih za nižjo porabo goriva »ecoRoute«, se lahko uporabniki osredotočijo na porabo goriva in temu primerno izberejo način prevoza.
S pomočjo brezžične tehnologije Bluetooth** je mogoče prostoročno telefoniranje, vidna zgodovina klicev in klicanje telefonskih številk iz baze prednaloženih interesnih točk. Seznam kompatibilnih telefonov (preko 200) za brezžično komunikacijo Bluetooth najdete na www.garmin.com/bluetooth (v angleškem jeziku).
Dodana je nova funkcija, ki uporabnikom tega novega večnamenskega navigatorja z uporabo opcijske “CityXplorer” vsebine omogoča kombinirano potovanje po mestu (peš, javna prevozna sredstva ali kolo). “CityXplorer”, katerega je možno naložiti za določena mesta, omogoča uporabniku načrtovanje in uporabo načrtovane poti, ki vključujejo možnosti javnega prevoza kot so avtobus, tramvaj, metro in predmestne železniške sistemi. Navigatorji so lažji in tanjši, kar pomeni, da jih je lažje nositi v žepu ali torbici – idealno za navigacijo pešcev. Seznam mest severne Amerike in Evrope bo dostopen v drugem četrtletju 2009 na spletni strani www.garmin.com spletni strani.

Predvidena dobavljivost: 2. četrtletje 2009

fotografije
komentarji