marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
70 x 33 x 31 mm
Teža:
29 gramov
Čas uporabe:
do 7 ur
Čas pripravljenosti:
do 180 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za in proti

Slušalka je zaradi svoje izvedbe precej težka (29 gramov), vendar tudi zaradi tega, ker ima v svojem drobovju zmogljivo zamenljivo baterijo, ki zagotavlja dolge čase brez priklopa na napajanje.

Marsikomu bo všeč zaradi svoje oblike oz. zasnove, saj se v uho zatakne le manjši del. Tako ne čutimo (včasih) neprijetnega občutka teže celotne slušalke.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Nokia

Modri zob s kablom

Nokia HS-21W

Deli z ostalimi
Nokia HS-21W

27.11.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

V svoji paleti brezžičnih slušalk ima Nokia tudi nekaj modelov, ki se s telefonom sicer povežejo "po zraku", pa imajo kljub vsemu prisotno žico. Model HS-21W je eden izmed takih, v njihovi zbirki pa najdemo tudi modele z zaslonom za prikaz slike klicočega.
Najprej se mi je postavilo vprašanje, zakaj neki bi človek uporabljal modrozobo slušalko s kablom. HS-21W je prostoročni komplet, sestavljen iz dveh delov. Najprej je osnovna enota z zaponko, kjer je (velika) baterija, gumbi in led dioda, iz nje pa je preko krajšega in tanjšega kabla nanjo pritrjena slušalka. Na osnovni enoti najdemo tri gumbe za upravljanje (vklop/izklop in parjenje ter dva gumba za uravnavanje glasnosti), led diodo ter magnetni del, na katerega se "prilepi" slušalka, kadar jo ne uporabljamo. Zaradi magneta sem zaman iskala prevleko oz. blazinico za slušalko. Na sami slušalki pa je gumb za sprejem/končanje klica, s katerim tudi aktiviramo glasovno klicanje.

Moram priznati, da osebno nad tako izvedbo slušalke nisem bila najbolj navdušena. Res je, da s tako slušalko zbujamo manj pozornosti, saj je podobna tistim navadnim. Je pa precej nepraktična za prenašanje. Zaponka na osnovnem kompletu sicer drži slušalko na svojem mestu, vendar jo ženski del uporabnic nima kam zatakniti. Ženska oblačila, še posebej suknjiči in blazerji, kaj šele bluze, nimajo žepov na prednji strani, kot jih imajo moška oblačila, zato je težko najti mesto, kamor bi lahko zapela osnovno enoto. Moški najverjetneje s tem ne bodo imeli težav. Prodajnemu kompletu je sicer priložen še trakec za nošnjo osnovne enote okrog vratu, ki malce omili to težavico.

V splošnem pa je HS-21W še ena izmed mnogih modrozobih slušalk, ki dobro opravlja svoje poslanstvo. Glasovno klicanje deluje zadovoljivo, sprejem je v mejah normalnega, kar pomeni dobro slišnost do nekje sedmih metrov oddaljenosti od telefona. So se pa občasno pojavile težavice, če je bil telefon v nahrbtniku, proti čemer pa ni imuna skorajda nobena modrozoba slušalka. Na testu sem jo uporabljala s sony ericsson K700i.

Posodil na test:
Teleray d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Teleray d.o.o.
Cena na dan testa:
(19.920,00 SIT)
albumfotografije
komentarji