marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
12,7 x 60,3 x 101,6 mm
Teža:
23 gramov
Čas uporabe:
do 4 ure
Čas pripravljenosti:
do 120 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Za

Lepo oblikovana, lahka in elegantna slušalka, preprosta za uporabo. Poleg naglavnega (headset), podpira tudi prostoročni (handsfree) profil, s katerim je uporaba slušake še učinkovitejša.

Proti

Za povprečno velikost ušesa je morda nekoliko prevelika, gumbi pa so nekoliko pretrdi, saj jih zelo težko pritiskamo, ko imamo slušalko na ušesu.

Priloge
Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
Jabra

Božično darilo

Jabra BT205

Deli z ostalimi
Jabra BT205

14.12.2005
Objavil: Andrej Bergant

Predhodnica, Jabra BT 200, je predvsem v tujini doživela velik uspeh in za svojo obliko prejela več nagrad. Kmalu bomo lahko videli, če tako svetla prihodnost čaka tudi model BT 205.
Na test pa sem dobil božični paket te slušalke, ki vsebuje originalno škatlo, kot darilo pa je priložen brezplačen avto-polnilec.

Oblika je taka, da precej lepo stoji na ušesu, vendar je slušalka precej velika in sem jo moral vsake toliko časa popraviti, da mi nebi padla, verjetno bo bolj všeč ljudem z večjimi ušesi. To se da do neke mere rešiti s tem, da uporabimo večji ušesni vstavek (MiniGel), čeprav sem do sedaj vedno lahko uporabljal manjšega, ki je že tovarniško nameščen na slušalko. Ker je slušalka tako velika, je tudi podaljšan del, kjer je mikrofon precej nizko. Zato mi je, ko sem bil v bundi z visokim ovratnikom, pri obračanju glave mikrofon včasih podrsal po njej. Večji del slušalke je za uhljem in nas ne ovira, obenem pa tudi enakomerno razporedi težo. Ko enkrat dobimo občutek, slušalko zlahka namestimo na uho tudi z eno roko, sprva pa sem si moral pomagati z obema rokama.

Jabra BT 205 ima le tri gumbe, dva za glasnost in multifunkcijsko tipko. Pri pritiskanju teh tipk moramo slušalko prijeti v vsaj dveh točkah, ker so tipke tako trde, da s pritiskanjem z enim prstom slušalko le snamemo z ušesa. Z multifunkcijsko tipko sprejemamo in končujemo klice ter vklopimo govorno klicanje, s preostalima tipkama pa povečamo ali zmanjšamo glasnost.

Slušalka podpira tako naglavni (headset) kot tudi prostoročni (handsfree) profil. Če želimo uporabljati prostoročni profil, mora to podpirati naš telefon, slušalko in telefon pa je potrebno tudi spariti na nekoliko drugačen način, kar je podrobno opisano v navodilih. S prostoročnim profilom omogočimo na slušalki še nekaj dodatnih funkcij: ponovno klicanje zadnje številke, zavrnitev dohodnega klica, preklapljanje med dvema klicema in opcijo, da klic zadržimo.

Jabro BT 205 sem testiral v povezavi z nokio 3650, zelo sem bil zadovoljen z jakostjo in kvaliteto zvoka pri dobrih pogojih. Če slušalka in telefon nista bila na isti strani telesa, sem včasih že zaslišal rahlo hreščanje. Ko sem imel slušalko neprestano povezano s telefonom, je pri nekaj krajših klicih vzdržala tri dni, potem pa je modra LED dioda začela naznanjati, da je baterija izpraznjena.

V prodajnem paketu dobimo slušalko, navodila, 220 V hišni polnilec, ležišče za slušalko, preko katerega jo tudi polnimo, dodatne tri MiniGel ušesne vstavke in zaponko. Zaponko namestimo na ležišče za slušalko, nato pa si lahko ležišče pripnemo na del obleke in tja odlagamo slušalko. Ker sem testiral božični paket, je bil v škatlo dodan še avto-polnilec. Zunanja škatla pa ima narisan še kartonček, na katerega lahko napišemo za in od koga je božično darilo.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
Cena na dan testa:
(13.990,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji