marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Za in proti

Odlična slušalka, tako za uporabo doma, kot tudi v pisarni ali na poti. Odlična avtonomija, dobra slišnost, bogat prodajni paket ter udobno nošenje so argumenti, ki so vsaj mene dodobra prepričali. Seveda pa bom tudi tu zapisal, da pred nakupom le poskusite slušalko namestiti na uho, saj verjetno način nošenja vsem ne bo odgovarjal. Od nakupa nas verjetno odvrne le cena.

Fotografije dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv test
GN Netcom

Zanimiv izdelek

GN Netcom GN 6210


01.02.2005
Objavil: Dare Gliha

Na test sem dobil zelo zanimiv izdelek podjetja GN Netcom, ki je pri nas dokaj neznano, izdeluje pa rešitve tako za mobilno kot tudi stacionarno telefonijo. V ta segment spada tudi slušalka GN 6210, ki nam s pomočjo dodatne bazne postaje omogoča uporabo le-te tudi z navadnimi stacionarnimi telefonskimi aparati.




Za osnovo so pri GN Netcomu vzeli slušalko podjetja Jabra Freespeak 250, ki smo jo pri nas že testirali, na testu pa se je odlično obnesla, predvsem zaradi zelo dobre avtonomije slušalke, ki tudi pri GN 6210 ne razočara. Pa najprej poglejmo, kaj vse dobimo v prodajnem kompletu. Ta je res bogat, saj poleg slušalke ter polnilca dobimo še bazno postajo ter njen polnilec, kabel za povezavo bazne postaje s stacionarnim telefonom, poleg tega pa še dva dodatna miniGels nastavka za slušalko. Teža same slušalke znaša 23 gramov, avtonomija pa je po podatkih proizvajalca kar do 8 ur pogovora, kar se tudi v praksi izkaže za realen podatek.

Prvi del testa sem opravil s stacionarnim ISDN telefonom. Seveda je najprej potrebno bazno postajo zvezati s telefonom. To storimo tako, da s priloženim telefonskim kablom povežemo priključek za slušalko na telefonu, to pa nato priključimo na bazno postajo. Za prevzem klica moramo žal še vedno dvigniti slušalko (tipka za prevzem klica služi kot vstop v stanje pripravljenosti slušalke, kar nam dejansko omogoča opcijo mute) vendar pa se klic takoj prenese na slušalko (lahko dokupimo dodatno opremo z imenom GN 1000, ki je pravzaprav motorček, ki se ga namesti pod slušalko telefona, ob klicu pa nam samodejno dvigne le-to s pritiskom multifunkcijske tipke na brezžični slušalki). Parjenje slušalke z bazno postajo ni potrebno, saj so zato že poskrbeli v sami tovarni. Če pa se slučajno zgodi, da se povezava izgubi, je za ponovno sparitev potrebno na slušalki držati multifunkcijsko tipko 8 sekund, na bazni postaji pa bazno multifunkcijsko tipko 5 sekund. Sam test sem opravil v 8 urnem delavniku, kjer se okoli 80 odstotkov časa pogovarjam po telefonu. Slušalka je test prestala brez potrebe po dodatnem polnenju, še več, tudi po končanem delavniku sem jo lahko uporabljal še nekaj časa. Seveda je za polnenje poskrbljeno kar na bazni postaji. Slušalko le postavimo na njo in polnenje že poteka (dodane imamo štiri led diode, ki prikazujejo stanje napolnjenosti baterije). Na bazni postaji lahko nastavimo še glasnost zvonjenja ter zvoka v slušalki, za lepši zvok pa je na voljo še sedem različnih prednastavitev zvoka. Glede zvoka v slušalki se ne morem pritoževati, niti se ne morem pritoževati nad jakostjo le-tega.

Drugi del testa pa je potekal z uporabo mobilnega telefona in slušalke. Tu pa je pred prvo uporabo potrebno spariti slušalko z mobilnim telefonom. To storimo tako, da na slušalki držimo multifunkcijsko tipko 8 sekund, nato pa na mobilnem telefonu poiščemo aktivne bluetooth naprave. Privzeta koda je 0000, le-te pa se ne da spreminjati. Na testu sem uporabil dva mobilnika, prvi je bil Nokia 6310i, s katerim sem imel veliko težav, saj slušalka nikakor ni hotela delovati. Sparila sta se oba brez kakršnekoli težave, nato pa se je povezava po dveh sekundah prekinila (po navodilih naj bi ta telefon deloval z GN 6210 brezhibno, zato dopuščam napako na telefonu). Drugi telefon pa je bil Sony Ericsson T610, s katerim je slušalka delovala brez kakršne koli težave. Za dvig in končanje klica se uporablja multifunkcijska tipka, ki nam služi tudi kot tipka za govorno klicanje (za govorno klicanje je potreben le kratek pritisk na njo). Slišnost je tudi tu dobra, tako da s tega vidika je slušalka odlična. Seveda pa imamo na sami slušalki še tipki za višanje in nižanje glasnosti.

Posodil na test:
Fonet-Kom d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Fonet-Kom d.o.o.
Cena na dan testa:
(71.880,00 SIT)
albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji