marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas uporabe:
90 ur
Čas pripravljenosti:
1000 ur

zunanja povezavaTehnična specifikacija dodatne opreme na strani proizvajalca
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Freedom

V pomoč pri vnašanju teksta

Freedom Mini Keyboard

Deli z ostalimi
Freedom Mini Keyboard

21.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Ko se odločate za dodatke k svojemu mobilnemu telefonu, se ponavadi odločite na podlagi njihove funkcionalnosti. Konkretno: če se odločite za nakup tipkovnice, je najmanj, kar od nje pričakujete, hitrejši in preprostejši vnos besed v svoj prenosni telefon.
To naj bi nam ponudila tudi nova Freedom Mini Keyboard. Poglejmo, ali to res drži.

Vizualno je tipkovnica lepo oblikovana in ne presega velikosti navadne bančne kartice. Sicer ni tako tanka, kot je bančna kartica, predvsem zaradi dveh AAA baterij, ki tipkovnico odebelita. Tipkovnico lahko postavimo neposredno na telefon ali pa zraven. Tipkovnica ima tudi osvetlitev, ki nam omogoča delo tudi v temi.

Če je videz sprejemljiv, pa tega na žalost ne moremo reči za samo funkcionalnost. Če nam uspe s telefonom napisati v minuti 16 besed, z večjo bluetooth tipkovnico 40, nam s Freedom Mini Keyboard uspe napisati le skromnih 20 besed. Prav tako nam nagajajo gonilniki, ki večkrat prekinejo delo. Na srečo so nam na voljo tudi Nokiini Wireless keyboard gonilniki, ki omogočijo boljše delo s tipkovnico. Zatika pa se tudi pri tipkah shift in ctrl, da ne omenjamo občasnega dvojnega ponavljanja črk, ki ga tudi ponovna namestitev gonilnikov ne odpravi.

Gledano na vse skupaj majhnost in oblika ne odtehtata počasnosti in okornosti tipkovnice, zato raje posezite po kakšni večji in malce drazji bluetooth tipkovnici. Cena te tipkovnice je okoli 21.000 SIT.

fotografije
komentarji