marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Na Si.mobilovi zabavi v parku Tivoli plesalo več kot 20.000 ljudi


29.08.2006
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil – Vodafone je v soboto, 26. avgusta 2006, v ljubljanskem parku Tivoli pripravil brezplačno zabavo za mlade Žur z razlogom, na kateri je plesalo kar prek 20.000 obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine.

Žur z razlogom je že tretja prireditev za promocijo SMS donacij med mladimi, na kateri je Si.mobil podaril 2 milijona tolarjev Društvu Beli obroč za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, mladim pa nepozabno zabavo v osrednjem mestnem parku, kjer sta nastopila DJ Umek in njegov gost Valentino Kanzyani. Vsi, ki ste zabavo zamudili, bi pa vseeno radi podprli društvo Beli obroč, lahko to storite še vse do 20. septembra.

Si.mobil – Vodafone je v ljubljanskem parku Tivoli priredil že tretji Žur z razlogom, ki promovira SMS donatorstvo med mladimi. Društvu Beli obroč je Si.mobil doniral 2 milijona tolarjev in mlade, ki so se udeležili zabave, spodbujal, naj prek sporočil SMS donirajo tudi sami. Skoraj vsakemu, ki je na Žuru z razlogom poslal SMS BELIOBROC na 1919, je Si.mobil namenil tudi darilce.

Vlasta Nussdorfer, generalna sekretarka Društva Beli obroč, je ob prevzemu donatorskega čeka dejala: »Beli obroč Slovenije je z velikim veseljem sprejel najlepšo novico letošnjega poletja, da bo Si.mobilov Žur z razlogom namenjen pomoči žrtvam kaznivih dejanj. Iskrena hvala organizatorju, vsem ki so in še bodo pošiljali donatorske SMS-e in obema operaterjema, ki to omogočata.
Ker je med mladimi veliko žrtev kaznivih dejanj, je lepo, da že pri njih začnemo z vzgojo za solidarnost pomoči potrebnim. Zbrana sredstva bodo namenjena finančni psihosocialni pomoči žrtvam in novemu projektu, zagovorništvu otrok, ki bo marsikateri žrtvi – otroku – ponudil potrebno pomoč takoj po storjenem dejanju.
«

Dejan Turk, član Si.mobilove uprave, pa je poudaril: »Mobilni operaterji imajo pomembno vlogo pri spodbujanju SMS donacij, saj omogočajo, da tudi mladi prek mobilnikov pomagajo po svojih močeh in se tako počutijo bolj udeleženi pri humanitarnih in družbeno odgovornih akcijah. Ker pomagati ne sme postati dolžnost, ki jo preložimo na nekoga drugega, ampak si moramo želeti pomagati vsi, vsak po svojih zmožnostih. Žur z razlogom pa ne promovira le SMS donatorstva, ampak tudi različne dobrodelne organizacije, ki tako dobijo večjo pozornost javnosti.«

Pretekli dve leti je Si.mobil v akciji Žur z razlogom pomagal Ustanovi Mali vitez, Fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka, tudi lani se je prireditve udeležilo prek deset tisoč mladih, donacija pa je znašala skoraj poltretji milijon tolarjev.

SMS donacija BELIOBROC NA 1919 je možna do 20. septembra 2006 in je omogočena uporabnikom Si.mobil - Vodafone in uporabnikom GSM/UMTS Mobitel, ki se v dobrodelni namen odrečeta vsem prihodkom, povezanim s sporočili SMS iz naslova ključne besede BELIOBROC.

DJ Umek
Za izjemno glasbeno doživetje na Žuru z razlogom je, podobno kot lani, poskrbel DJ Umek. Njegov unikaten astrodisco zvok je v gibanje spravil do zadnjega kotička napolnjeno Jakopičevo sprehajališče, ki je tako za en večer postalo pribežališče ljubiteljev svežih elektronskih zvokov in hkrati največja avantgardna diskoteka pod zvezdnim nebom. Njegove uspešnice in zadnji hit Posing As Me, ki ga povzemajo največja imena elektronske glasbene produkcije, so množico pripeljali do vrhunca malo pred polnočjo. Za še posebno močno eksplozijo pozitivne energije pa je poskrbel z nepričakovanim presenečenjem, ko je na oder povabil kolega Valentina Kanzyanija, s katerim sta se pomerila v prijateljskem glasbenem dvoboju. Ker oba mojstra zadnja leta precej redko nastopata pred domačim občinstvom, skupaj pa praktično nikoli, je njun prispevek na Žuru z razlogom še toliko bolj cenjen.

Beli obroč
Društvo Beli Obroč Slovenije je prostovoljno, človekoljubno, nepolitično in nepridobitno društvo, katerega temeljni cilj je učinkovita pravna in psihosocialna pomoč žrtvam kaznivih dejanj. Pomaga s pravnim svetovanjem žrtvam kaznivih dejanj v kazenskem postopku, z osebnim svetovanjem in finančno podporo žrtvam. Zavzema se za izboljšanje preprečevanja kaznivih dejanj in za večje upoštevanje interesov žrtev kaznivih dejanj, za pripravo zakonodajnih predlogov za izboljšanje položaja žrtvev kaznivih dejanj, za njihovo zaščito in predstavitev pravic žrtve v pravnih postopkih, za odpiranje varnih sob, za organiziranje izobraževalnih programov za strokovne delavce, ki delajo z žrtvami, za ustanovitev sklada za povračilo škode žrtvam kaznivih dejanj in za obveščanje javnosti o celotnem spektru pomoči žrtvam kaznivih dejanj.

Sponzor mladih
Si.mobil – Vodafone je na slovenski elektronski plesni sceni že leta sponzor različnih avantgardnih projektov: sponzoriral je Meetme in Sindustry, DJ Umek in DJ Valentino Kanzyani Recycled Loops Tour, Children of the Evolution v Ambasadi Gavioli, je pa tudi sponzor različnih kulturnih, športnih in izobraževalnih projektov za mlade.
Žur z razlogom je zabavna in dobrodelna prireditev, ki jo je zasnoval in organiziral Si.mobil – Vodafone, in ob vrhunski zabavi mlade osvešča tudi o odgovornosti in skrbi za vrstnike.

Kot sponzorji projekta Žur z razlogom sodelujejo Futuristični marketing z blagovno znamko prireditev Futuristing Musick, ELLE, Europlakat, HECHT SLO d.o.o, organizatorji pa se zahvaljujejo tudi mestnim oblastem, ki so pokazale razumevanje za tovrstne prireditve mladih v glavnem mestu in številnim organizacijam in spletnim medijem, ki so obveščali o SMS donaciji BELIBOROC NA 1919.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki