marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Zmagovalci natečaja ITAK Džafest so Eskobars


30.05.2009
Objavil: Thomas Bergant

Skoraj 120 tisoč glasov oboževalcev in ocene strokovne žirije so odločili, da bodo VIP-ovci na glasbenem spektaklu ITAK Džafest 7. junija na Hipodromu Stožice uživali v nastopu mladih glasbenih talentov skupine Eskobars. Primorci so zbrali več kot 10 tisoč glasov in s svežo različico rock'n'rolla očarali tako oboževalce kot strokovno žirijo.

Natečaj ITAK Džafest se je pričel 6. marca in vse do 14. aprila je prispelo 97 prijav glasbenih skupin, posameznic in posameznikov, ki do sedaj še niso izdali več kot enega albuma. Nato se je 16. aprila začel prvi krog glasovanja, ki je trajal do 4. maja. Okoli 97 tisoč SMS-sporočil in strokovna žirija so odločili, da si mesto v 2. krogu zaslužijo trije najboljši: Sphericube, Hrošči in Eskobars.

Drugi krog glasovanja je od treh finalistov zahteval veliko kreativnega in glasbenega ustvarjanja. Izpolniti so morali tri posebne naloge, za katere so lahko po objavi na spletnem mestu www.itak.si njihovi oboževalci tudi glasovali.

Za prvo nalogo so morale glasbene skupine posneti pravi ITAK komad, v katerega so morale vključiti naslednjih 13 besed: ITAK, cirkus, slava, vrata, pot, muza, percepcija, trenutek, kliše, spektakel, stadion, totalno, katarza. Sphericube so ustvarili pesem Subtotalni svet, Hrošče je navdihnila Moja muza in Eskobarsi so ustvarili pesem Cirkuški spektakel.

Pri drugi nalogi so finalisti ustvarjali videospote. Vsaka glasbena skupina je dobila vnaprej določeno pesem, za katero so morali posneti videospot. Hrošči so posneli videospot za pesem I Wanna Try, Sphericube za Kemmis Floccus in Eskobars za Girls from Klagenfurt. Žirija je pri tem ocenjevala domiselnost in kreativnost ter ob strani pustila tehnično dovršenost.

Zadnja naloga je razkrivala pogled v zvezdniško življenje finalistov. Vsaka skupina je pripravila 10-minutni posnetek svojega zvezdniškega življenja. Kakšne so zvezdniške muhe skupin Sphericube, Hrošči in Eskobars ter kako skrbijo za glasbeno kondicijo, si lahko pogledate na http://dzafest.itak.si/natecaj, kjer si lahko ogledate in poslušate tudi druge sadove težkega zvezdniškega dela treh finalistov natečaja ITAK Džafest.

Strokovna žirija v sestavi glasbenega kritika Miroslava Akrapoviča, Polet, glasbenega urednika Tonija Cahuneka, RSQ magazine, in kreativnega direktorja Aljoše Bagole, Pristop, je v obrazložitvi ocenjevanja zapisala: »Žirija je v finalu poleg glasbe izvajalcev ocenjevala predvsem kreativni pristop k vsem trem nalogam, ki so jih skupine opravile. Eskobars so na tem področju najbolj izstopali, medtem ko je pri odločitvi za drugo mesto prevladala glasbeno bolj izkušena skupina Sphericube pred mladimi, a obetavnimi Hrošči, pri katerih predvsem izstopa izjemna vokalistka.«

Število prejetih SMS-sporočil je bilo najbolj naklonjeno skupini Hrošči, ki so prejeli skoraj 8 tisoč glasov, tesno so jim sledili zmagovalci natečaja ITAK Džafest Eskobars, na tretje mesto pa so se po mnenju oboževalcev uvrstili Sphericube. Seštevek glasov strokovne žirije in oboževalcev je prvo mesto prinesel skupini Eskobars, drugo mladim in talentiranim Hroščem ter tretje izkušenim Spericube.

Več informacij je na voljo na www.itak.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki