marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Zlonamerni program ZeuS-in-the-Mobile tudi na Androidu

Deli z ostalimi

22.07.2011
Objavil: Dare Gliha

Konec septembra 2010 je bila odkrita prva različica zlonamernega progama ZeuS-in-the-Mobile (ZitMo), s katero so želeli kiberkriminalci od uporabnikov mobilnega bančništva pridobiti njihove identifikacijske podatke, so zapisali v Kaspersky Labu na svojem blogu.

Sprva je ZitMo ciljal na uporabnike mobilnikov, ki jih poganja operacijski sistem Symbian, kasneje pa so se pojavile tudi različice za Windows Mobile in Blackberry. Vse do julija 2011 ni bilo dokazov, da bi se ZitMo razširili tudi na Android, a temu več ni tako.

ZitMo za Android se bistveno razlikuje od različic za Symbian, Windows Mobile and Blacberry. Funkcionalnost in način delovanja slednjih so si sicer podobni, saj imajo poleg spremljanja C&C številk mobilnika in SMS ukazov zmožnost posredovanja SMS sporočil z izbrane mobilne številke, prav tako pa lahko tudi spremenijo C&C številko.

Različica za Android pa je bolj preprosta. Zagonska datoteka formata .apk in velikosti 19kb uporabniku ponudi možnost namestitve varnostne opreme podjetja »Trusteer«, ki naj bi omogočala varno mobilno bančništvo. V koliko uporabnik zažene datoteko, se mu glavnem meniju pojavi ikona »Trusteer Rapport«, ki po kliku nanjo uporabniku sporoči lažno aktivacijsko kodo, ki jo mora uporabnik kasneje vnesti v aplikacijo.

V prvem koraku namestitve mora uporabnik najprej izbrati vrsto mobilnega operacijskega sistema. V primeru, da izbere Android, ga preusmeri na drugo spletno stran, kjer ga pozove k varnostne programske opreme, ki je škodljiva, in vpisu akivacijske kode. Da zlonamerna koda deluje le na operacijskem sistemu Android priča dejstvo, da aplikacija ob izbiri drugega operacijskega sistema uporabniku preprosto sporoči, da namestitve dodatne programske opreme ne potrebuje.

Kiberkriminalci so aplikacijo naložili tudi na portal »Android Market«. Tam so jo sicer že umaknili, še vedno pa obstaja kar nekaj zrcalnih spletnih strani, ki shranjujejo informacije o programih, potrjenih s strani Googla.

Več informacij o škodljivi aplikaciji si lahko preberete na njihovem blogu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki