marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Zimska izdaja Planeta


29.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelov portal Planet se bo 30. novembra predstavil s svojo novo, zimsko obarvano podobo. Posamezni sklopi bodo obogateni, struktura portala pa bo uporabnikom omogočila še lažji in hitrejši dostop do zimsko-prazničnih aktualnih vsebin.

Poleg posebnega sklopa, posvečenega zimi, prihajajo na Planet tudi nove rubrike Pregled 2005, Astro vodnik 2006, Otroški kotiček, Mr Bean in >Happy Tree Friends<. Obiskovalci Planeta lahko po novem glasujejo za naj pesem, punco, film, Krneki in za najboljši avtomobil 2006. Ljubiteljem smučanja bo v letošnji smučarski sezoni ponovno na voljo Snežni telefon.

Zimska prenova Planeta prinaša novost za mobitelove najmlajše obiskovalce in njihove starše, Otroški kotiček, ki ga bo moč najti v sklopu Prosti čas. Otroški kotiček ponuja prisrčne risane junake otrok, sporede otroških prireditev in še marsikaj. Na voljo bo kratka risanka Planetko o majhnem in zvedavem planetu, ki raziskuje vesolje in njegove zakonitosti. Prav tako se bodo lahko v dogodivščine podali s priljubljenim Mačkom Murijem. Mobilnike si bo mogoče opremiti s privlačnimi ozadji, ohranjevalniki zaslonov, temami, uverturami, pošiljati pa bo mogoče tudi MMS kartice in MMS razglednice z motivi risanih zvezdnikov, ljubljenčkov in živali.

Za vse tiste, ki se radi smejijo in šalijo, sta na mobilnem Planetu v sklopu Prosti čas /Smeh na voljo dve novosti, in sicer prigode angleškega posebneža Mr Beana ter junakov animirane serije >Happy Tree Friends<, namenjene predvsem ljubiteljem črnega humorja. Kdor še ne pozna ekraniziranih smešnic o Muju in Hasu, lahko v istem vsebinskem sklopu najde serijo videoposnetkov z njunimi šalami, uporabniki pa se lahko kratkočasijo še s posnetki Skritega mikrofona Matjaža Javšnika, vicem dneva ter si opremijo mobilnike s širokim naborom tem, ozadij, ohranjevalnikov, uvertur, melodij, zvočnih efektov, zabavnih klicevi, MMS kartic, MMS razglednic z motivi svojih najljubših komičnih junakov.

Uporabniki mobilnega Planeta bodo lahko pod povezavo Novo obiskali nov vsebinski sklop Praznični december, ki se bo spreminjal glede na različne praznike in tradicionalna praznovanja ter druge običaje v tem prazničnem času. Tako bo mogoče v začetku decembra izvedeti več o miklavževanju in Miklavžu, običajih in pomenu praznovanja. Uporabniki se bodo lahko sredi meseca prek Planeta pridružili zabavam z modnimi in drugimi nasveti. Seznanili pa se bodo lahko tudi z drobnimi idejami, kako praznovati, kako se obdariti za božič ter silvestrovo. Na voljo bodo tudi nasveti za okrasitev doma in kulinarične ideje. V sklopu Praznični december bodo v sliki in videu znane medijske osebe razkrivale, kako preživljajo decembrska praznovanja, objavljen pa bo tudi aktualen spored prazničnih prireditev, od koncertov, sejmov, sprevodov do zabav in sprejemov za otroke. V prvih dneh novega leta se bodo obiskovalci Planeta lahko seznanili z nasveti in idejami za čim lepši začetek leta.

Vsem ljubiteljem ugank bo vsak teden na voljo nov kviz, kjer bodo lahko preizkusili svoje znanje o decembrskih praznovanjih, ponudili pa jim bomo tudi pester nabor praznično obarvanih Krneki vsebin, kot so melodije, uverture, ozadja, MMS-kartice, MMS-razglednice, zabavni klici in igre.

Od 30. novembra dalje bo uporabnikom na voljo pregled najpomembnejših ter najodmevnejših dogajanj doma in po svetu v letu 2005, in sicer na družbenopolitičnem, športnem in družabnem, filmskem, glasbenem ter kulturnem področju. Pregled 2005 je mogoče najti na mobilnem Planetu v sklopih Novice, Šport in Prosti čas. V vsebinskem sklopu Novice bo mogoče v sliki, besedi ter videu podoživljati nekaj najodmevnejših in najvznemirljivejših dogodkov leta 2005 po izboru Planetovega uredništva novic. Uporabniki bodo lahko izglasovali naj dogodek, sodelovali pa bodo lahko tudi v kvizu. V vsebinskem sklopu Šport si bo mogoče ogledati najpomembnejše domače in tuje športne dogodke ter najuspešnejše športnike leta 2005. Uporabniki bodo lahko izglasovali najpomembnejši športni dogodek ali osebnost leta. Vsebinski sklop Prosti čas bo obiskovalcem Planeta ponudil pester nabor pomembnejših dogodkov, odmevnih afer, najvidnejših dosežkov in markantnih osebnosti, ki so v tem letu krojile svet estrade, mode in kulture.

Ljubiteljem horoskopov bo v sklopu Prosti čas/Astro na voljo Astro vodnik 2006, kjer bodo objavljene napovedi Mete Malus za leto 2006, kitajska napoved in splošne napovedi najbolj priznanih slovenskih vedeževalcev za leto 2006, kot so Danny, Meta Malus in Karin. V sklopu Izračun astrološke karte pa bodo poleg osebnega izračuna oboževalcem na voljo osebni podatki o znanih osebah, s katerimi bodo lahko izračunali njihove astrološke karte. V rubriki Naloži pa so na voljo ozadja z motivi astroloških znamenj.

V času poslavljanja starega leta bo Mobitel vsem uporabnikom mobilnega Planeta ponudil rubriko različna glasovanja, prek katerih lahko izberejo svoj NAJ... leta 2005. V rubriki Prosti čas/Film lahko uporabniki izglasujejo najboljši film, v rubriki Prosti čas/Glasba najljubšo pesem, v sklopu Prosti čas/Avtomobilizem pa v sodelovanju z revijo Avto magazin svoj avto leta. V vsebinskem sklopu Krneki lahko uporabniki glasujejo za svoje najljubše okraske za mobilnike, MMS kartice in MMS razglednice, V Sklopu Prosti čas/Erotika pa za naj punco. Uporabniki bodo lahko od srede decembra v rubriki Prosti čas/Planet Tabloid/MMS dnevnik slavnih glasovali za svoj najljubši MMS dnevnik. Vsa glasovanja razen glasovanja za MMS dnevnik slavnih so plačljiva in bodo nagrajena z lepimi in praktičnimi nagradami.

Poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje zimskih športnih aktivnosti. Le-tem bo na mobilnem in spletnem Planetu v sklopu Info/Smučanje na voljo uporabna in priročna zimska vsebina Snežni telefon, ki jim prek storitev SMS in MMS Info ter Mobitelove glasovne Info postaje spletnega in mobilnega Planeta, v času smučarske sezone, vsak dan ponuja sveže informacije o slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučiščih, vremensko napoved, podatke o višini snežne odeje, obratovanju žičnic in vlečnic. Smučarji so lahko tako ves čas pripravljeni za hitro odločitev, kdaj in kam na smučanje.
Storitev bo uporabnikom na voljo takoj, ko bodo smučarsko sezono odprla večja smučarska središča.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki