marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Zgolj eno od štirih podjetij na svetu se odloči za celovito zaščito mobilnih naprav


15.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Danes približno polovica podjetij na svetu v svojih korporativnih omrežjih uporablja rešitve za upravljanje in zaščito mobilnih naprav. Raziskava, ki jo je konec leta 2012 izvedlo podjetje Kaspersky Lab v sodelovanju z B2B International, je pokazala, da je 32 % organizacij sprejelo posebno varnostno politiko izključno za pametne telefone in tablične računalnike.

Zgolj 28 % podjetjih po vsem svetu pa se je določilo za uvedbo celovite tehnologije za upravljanje mobilnih naprav Mobile Device Management (MDM).

Vse večje število pametnih telefonov, tako v osebni lasti kot v lasti podjetja, se uporablja pri vsakodnevnih poslovnih aktivnostih. Kot dokazuje raziskava Kaspersky Laba in B2B International tega naraščajočega trenda v današnjem poslovnem okolju ni mogoče prezreti. Zgolj 9 % podjetij meni, da je prepoved uporabe pametnih telefonov zaposlenih pri delu nesprejemljiva. Po drugi strani pa je 29 % podjetij svojim zaposlenim omogočilo popolni dostop do podatkov v korporativnih omrežij prek mobilnih naprav.

»Uporaba pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav pri poslovanju daje kateremukoli podjetju določeno konkurenčno prednost, saj so zaposleni bolj prilagodljivi in zmožni izpolnjevati naloge in probleme ne glede na to, kje se nahajajo in koliko je ura. Vendar pa uvajanje teh naprav v korporativne infrastrukture zahteva nove pristope k IT varnosti. Neupoštevanje slednjega vodi podjetje v nevarnost, da zaradi zlonamernih napadov ali izgubljene naprave izgubi pomembne podatke. A za to niso potrebna nobena nova odkritja: Kaspersky Lab ponuja korporativno rešitev, ki je že na voljo za uporabo in ki v enotnem centraliziranem varnostnem okvirju zaščiti vse delovne naprave, vključno z mobilnimi napravami,« je povedal Alexander Erofeev, vodja oddelka za trženje pri Kaspersky Labu.

Tehnologija Mobile Device Management, ki je vgrajena v Kaspersky Endpoint Security for Business, novo platformo Kaspersky Laba za zaščito korporativnih omrežij, zagotavlja zanesljivo upravljanje in varnost katerekoli mobilne naprave, ki se uporablja v podjetju.

Poleg zagotavljanja zaščite pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pred zlonamernimi programi (kar je bolj pomembno zlasti za Androidno okolje, k ga napada čedalje več škodljivih programov), orodja MDM sistemskim administratorjem omogočajo daljinsko upravljanje vsebine, ki je shranjena v napravi. Hkrati tudi onemogoča dostop do vsebine, v primeru, da je bila naprava izgubljena ali ukradena. Politika »prinesite svojo lastno napravo« za organizacije ni več problem: administrator lahko vedno upravlja korporativne podatke na osebni napravi zaposlenega, brez da bi se pri tem dotaknil njegove zasebne vsebine.

Druga prednost MDM v korporativni rešitvi Kaspersky Laba pa je njen centralizirani sistem upravljanja in nadzora, ki se enostavno prilega korporativnim varnostnim sistemom in omogoča, da lahko sledimo vsem nevarnostim za mobilne IT organizacijske infrastrukture.

Podrobnejše informacije o ravnanju v primeru nevarnosti za vaše podjetje, varnostnih tehnologijah in zmogljivostih korporativnih rešitev Kaspersky Laba si lahko preberete na: www.kaspersky.com/beready.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki