marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Zaščita pred soncem z mobilnim telefonom


14.06.2013
Objavil: Dare Gliha

Mobilna aplikacija Dan zaščite pred soncem bo Slovence že drugo leto zapored opozarjala na pomen pravilne in celovite zaščite. Po lanskem izjemnem uspehu so letos slovenski dermatologi skupaj s partnerjem Eucerin aplikacijo nadgradili, dodali nove vsebine, namenjene tudi staršem in otrokom, ki so osrednji fokus letošnjega Dneva zaščite pred soncem – 15. junija.

Lanska izjemno odmevna novost, predstavljena v sklopu aktivnosti ob Dnevu zaščite pred soncem – 15. juniju, je letos doživela pomembno spremembo. Pod budnim očesom slovenskih dermatologov so nastale nove vsebine in priporočila, ki nadaljujejo pred štirimi leti začeto osveščanje Slovencev o pomenu pravilnega in odgovornega obnašanja na soncu. »Otroci so najbolj ranljiva skupina prebivalstva in na nas je, da jih podučimo o pravilni zaščiti pred soncem. S svojimi dejanji in obnašanjem na soncu jim moramo biti zgled,« poudarja predsednica Združenja slovenskih dermatovenerologov Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., spec. derm.

Za izobraževanje in osveščanje dermatologi uspešno uporabljajo nove tehnologije. Aplikaciji Na soncu so dodali nove vsebine, tako da zdaj na še preglednejši način posreduje podatke, kot so indeks UV, temperatura, lokacija, omogoča izbiro tipa kože in faktorja za zaščito: »S skrbjo za naše otroke smo staršem omogočili, da svojemu profilu dodajo tudi profil otrok, tako da telefon skrbi še za njihovo zaščito in jih opominja na ponoven nanos kreme oziroma umik v senco,« poudarja vodja poslovne skupine Pharmacy pri Beiersdorf Slovenija Mojca Dobrovoljc, kjer so partnerji družbenoodgovornega projekta Dan zaščite pred soncem že vsa 4 leta.

Letošnja pomembna novost v aplikaciji je tudi edukativna dimenzija, ki je nastala pod budnim očesom dermatologov, ki se še posebej ukvarjajo z zaščito otrok pred soncem: »Pripravili smo 10 nasvetov za zaščito otrok pred soncem, ki so združeni s splošnimi nasveti, in poučen kviz, ki ga starši lahko rešijo z otroki, npr. ko potujejo na morje ali sedijo v parku,« še dodaja Dobrovoljčeva. Mobilna aplikacija je, tako kot lani, brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu ter je v celoti plod domačega znanja strokovnjakov iz podjetja MediaClinic.

Aplikacija je plod domačega znanja in je brezplačno na voljo v App Storu in na Google marketu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki