marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Zakon proti tihemu fotografiranju z mobilnimi aparati v ZDA?

Deli z ostalimi

16.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Kongresnik v ZDA je predlagal zakon, ki bi zahteval, da vsi mobilni aparati s kamero med fotografiranjem oddajo tudi zvok. Zakon bi prepovedal funkcijo utišanja zvoka med slikanjem in zahteval dovolj glasen zvok sprožilca kamere, tako da bi bil le-ta slišen v določenem radiju.

Zakon je predlagal republikanec Peter King iz New Yorka. Predlagan zakon temelji na besedah: »Kongresniki ugotavljamo, da so otroci in adolescentneži lahko žrtve skrivnih fotografiranj z mobilnimi aparati v slačilnicah in na javnih prostorih.«

Medtem ko zakon navaja, da mobilni aparat ne bi smel imeti možnosti utišanja sprožilca kamere, pa bodo programerji skoraj zagotovo zelo hitro izdelali aplikacijo za mobilne aparate, ki bo naredila točno to – utišala sprožilec kamere.

Zakon ne zadeva drugih vrst digitalnih kamer in fotoaparatov, pri katerih zvok sprožilca ni potreben. Poraja se dejstvo, da bodo tisti, ki želijo slikati, pač uporabili majhne kamere v velikosti gumba in se tako izognili zakonu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki