marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Zakon proti tihemu fotografiranju z mobilnimi aparati v ZDA?

Deli z ostalimi

16.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Kongresnik v ZDA je predlagal zakon, ki bi zahteval, da vsi mobilni aparati s kamero med fotografiranjem oddajo tudi zvok. Zakon bi prepovedal funkcijo utišanja zvoka med slikanjem in zahteval dovolj glasen zvok sprožilca kamere, tako da bi bil le-ta slišen v določenem radiju.

Zakon je predlagal republikanec Peter King iz New Yorka. Predlagan zakon temelji na besedah: »Kongresniki ugotavljamo, da so otroci in adolescentneži lahko žrtve skrivnih fotografiranj z mobilnimi aparati v slačilnicah in na javnih prostorih.«

Medtem ko zakon navaja, da mobilni aparat ne bi smel imeti možnosti utišanja sprožilca kamere, pa bodo programerji skoraj zagotovo zelo hitro izdelali aplikacijo za mobilne aparate, ki bo naredila točno to – utišala sprožilec kamere.

Zakon ne zadeva drugih vrst digitalnih kamer in fotoaparatov, pri katerih zvok sprožilca ni potreben. Poraja se dejstvo, da bodo tisti, ki želijo slikati, pač uporabili majhne kamere v velikosti gumba in se tako izognili zakonu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki