marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Začela se je jubilejna, 20. Microsoftova NT konferenca

Deli z ostalimi

19.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Jubilejna 20. Microsoftova NT konferenca je danes uradno odprla vrata, čeprav se je neuradno začela že včeraj s predkonferenčnim dnem. Na uvodnem predavanju je udeležence pozdravil generalni direktor slovenskega Microsofta, g. Robert Ternovec, svoj pogled pa je predstavilo tudi vseh preostalih pet dosedanjih direktorjev slovenske podružnice – Aaron Marko, Grega Kukec, Jaka Stele, Matej Potokar in Biljana Weber.

Robert Trnovec je dogajanje hitro usmeril v sedanjost in prihodnost z besedami izvršilnega direktorja Microsofta, Satye Nadelle: »Naša industrija ne ceni tradicije. Ceni le inovacije.« In nadaljeval: »Naša prizadevanja gredo v smeri, da bomo vsakemu in vsem pomagali, da kar najbolje izkoristijo katerikoli trenutek. Premakniti se moramo iz sveta, kjer nam lokacija in čas narekujeta, kaj lahko storimo, v resnično mobilen svet, ki se vrti okoli nas in nam omogoča, da vsaka naprava postane naša naprava. Svet, v katerem so v središču ljudje - in ne naprave. Premakniti se moramo od orodij, osredotočenih na zmožnosti posameznikov, k orodjem, ki omogočajo družbeno storilnost. Od individualnega do skupnega ustvarjanja, ki temelji na sodelovanju in se v realnem času dogaja kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi. Premakniti se moramo od orodij, ki čakajo, da ukrepamo, k inteligentnim orodjem, ki razumejo kontekst in znajo predvidevati ter razvrščati stvari po pomembnosti. Nadalje, se moramo premakniti od orodij, ki od nas zahtevajo, da se naučimo, kako jih uporabljati, k naravnim orodjem, ki se učijo delati na naš način.«

Uporabo sodobnih tehnologij in vizijo razvoja ter njihove digitalne preobrazbe je predstavil tudi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenija, ki je generalni pokrovitelj letošnje NT konference. Mark Minasi, eden od legendarnih predavateljev NT konference, je duhovito predstavil naslednjo – in zadnjo – različico okolja Windows in sistem Azure. Programersko plat, ki je posebej nagovorila razvijalce v občinstvu, sta predstavila predstavnika Microsofta iz Redmonda, Mads Kristensen in Brady Gaster.

Konferenca se je sicer začela že v ponedeljek s poglobljenimi seminarji in vsebinami, poseben program s predstavitvijo tehnoloških novosti za šolstvo pa je nagovoril tudi predstavnike slovenskih izobraževalnih ustanov. Slovenske IT strokovnjake čakajo predavanja in predstavitve odličnih slovenskih in tujih predavateljev, v sredo pa bo potekala tudi nadgradnja letošnje konference, NTK Poslovno srečanje, na katerem bodo udeleženci skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Microsoftova NT konferenca združuje IT strokovnjake in razvijalce, ki jim ponuja odlično platformo osebnega in strokovnega udejstvovanja, seznanjanja z novostmi in mreženja.
Na jutrišnjem NTK Poslovnem srečanje bodo gostili zanimive goste, med drugim predsednika vlade, Mira Cerarja, Tino Maze, Andreo Massija ter mnoge uspešne podjetnike, podjetnice ter uspešne poslovneže. Poskrbeli bomo, da bodo vsebine pritegnile tudi odločevalce v finančnem sektorju, prodaji, razvoju kadrov in marketingu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki