marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Začela se je jubilejna, 20. Microsoftova NT konferenca

Deli z ostalimi

19.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Jubilejna 20. Microsoftova NT konferenca je danes uradno odprla vrata, čeprav se je neuradno začela že včeraj s predkonferenčnim dnem. Na uvodnem predavanju je udeležence pozdravil generalni direktor slovenskega Microsofta, g. Robert Ternovec, svoj pogled pa je predstavilo tudi vseh preostalih pet dosedanjih direktorjev slovenske podružnice – Aaron Marko, Grega Kukec, Jaka Stele, Matej Potokar in Biljana Weber.

Robert Trnovec je dogajanje hitro usmeril v sedanjost in prihodnost z besedami izvršilnega direktorja Microsofta, Satye Nadelle: »Naša industrija ne ceni tradicije. Ceni le inovacije.« In nadaljeval: »Naša prizadevanja gredo v smeri, da bomo vsakemu in vsem pomagali, da kar najbolje izkoristijo katerikoli trenutek. Premakniti se moramo iz sveta, kjer nam lokacija in čas narekujeta, kaj lahko storimo, v resnično mobilen svet, ki se vrti okoli nas in nam omogoča, da vsaka naprava postane naša naprava. Svet, v katerem so v središču ljudje - in ne naprave. Premakniti se moramo od orodij, osredotočenih na zmožnosti posameznikov, k orodjem, ki omogočajo družbeno storilnost. Od individualnega do skupnega ustvarjanja, ki temelji na sodelovanju in se v realnem času dogaja kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi. Premakniti se moramo od orodij, ki čakajo, da ukrepamo, k inteligentnim orodjem, ki razumejo kontekst in znajo predvidevati ter razvrščati stvari po pomembnosti. Nadalje, se moramo premakniti od orodij, ki od nas zahtevajo, da se naučimo, kako jih uporabljati, k naravnim orodjem, ki se učijo delati na naš način.«

Uporabo sodobnih tehnologij in vizijo razvoja ter njihove digitalne preobrazbe je predstavil tudi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenija, ki je generalni pokrovitelj letošnje NT konference. Mark Minasi, eden od legendarnih predavateljev NT konference, je duhovito predstavil naslednjo – in zadnjo – različico okolja Windows in sistem Azure. Programersko plat, ki je posebej nagovorila razvijalce v občinstvu, sta predstavila predstavnika Microsofta iz Redmonda, Mads Kristensen in Brady Gaster.

Konferenca se je sicer začela že v ponedeljek s poglobljenimi seminarji in vsebinami, poseben program s predstavitvijo tehnoloških novosti za šolstvo pa je nagovoril tudi predstavnike slovenskih izobraževalnih ustanov. Slovenske IT strokovnjake čakajo predavanja in predstavitve odličnih slovenskih in tujih predavateljev, v sredo pa bo potekala tudi nadgradnja letošnje konference, NTK Poslovno srečanje, na katerem bodo udeleženci skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva iskali odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Microsoftova NT konferenca združuje IT strokovnjake in razvijalce, ki jim ponuja odlično platformo osebnega in strokovnega udejstvovanja, seznanjanja z novostmi in mreženja.
Na jutrišnjem NTK Poslovnem srečanje bodo gostili zanimive goste, med drugim predsednika vlade, Mira Cerarja, Tino Maze, Andreo Massija ter mnoge uspešne podjetnike, podjetnice ter uspešne poslovneže. Poskrbeli bomo, da bodo vsebine pritegnile tudi odločevalce v finančnem sektorju, prodaji, razvoju kadrov in marketingu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki