marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Xiaomi bo pričel z izdelovanjem mobilnikov v Indiji in Braziliji

Deli z ostalimi

01.12.2014
Objavil: Dare Gliha

Le nekaj mesecev po izjavi, da bodo do konca tega leta pričeli svoje izdelke prodajati na več trgih, je kitajski Xiaomi spremenil svojo strategijo. Namesto širjenja na nove trge bodo sprva okrepili svojo prisotnost na obstoječih trgih, kot sta Indija in Indonezija.

»Spoznali smo, da je pametneje stopiti korak nazaj in se osredotočiti na obstoječa trga Indije in Indonezije pred nadaljnjo širitvijo,« je povedal podpredsednik Hugo Barra.

Čeprav so na mobilnem trgu dokaj nov igralec, se Xiaomijevi produkti v Indiji prodajajo kot vroče žemljice, tako da stežka dosegajo povpraševanje. Po navedbah Bloomberga so v zadnjih dveh mesecih morali naročiti kar štiri dodatne čarterske lete do Indije, da so dostavili vse naročene artikle.

»V Indijo pošiljamo absurdno število izdelkov. S prvotnih 50.000 kosov tedensko smo prešli na 200.000 kosov,« je še povedal Barra.

V želji rešiti težave z dobavo sedaj pri Xiaomiju načrtujejo izdelavo svojih mobilnikov tako v Indiji kot tudi v Braziliji. Proizvodnjo v Indiji bi lahko realizirali v prihodnjih nekaj letih, v Braziliji pa celo prej.

Novica o začasni ustavitvi širitve prihaja le dober teden po napovedi predsednika Lei Juna, da bo štiri leta star Xiaomi v petih do desetih letih postal največji proizvajalec mobilnikov na svetu. Prejšnji mesec so postali že tretji največji svetovni proizvajalec.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki