marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Xiaomi bo pričel z izdelovanjem mobilnikov v Indiji in Braziliji

Deli z ostalimi

01.12.2014
Objavil: Dare Gliha

Le nekaj mesecev po izjavi, da bodo do konca tega leta pričeli svoje izdelke prodajati na več trgih, je kitajski Xiaomi spremenil svojo strategijo. Namesto širjenja na nove trge bodo sprva okrepili svojo prisotnost na obstoječih trgih, kot sta Indija in Indonezija.

»Spoznali smo, da je pametneje stopiti korak nazaj in se osredotočiti na obstoječa trga Indije in Indonezije pred nadaljnjo širitvijo,« je povedal podpredsednik Hugo Barra.

Čeprav so na mobilnem trgu dokaj nov igralec, se Xiaomijevi produkti v Indiji prodajajo kot vroče žemljice, tako da stežka dosegajo povpraševanje. Po navedbah Bloomberga so v zadnjih dveh mesecih morali naročiti kar štiri dodatne čarterske lete do Indije, da so dostavili vse naročene artikle.

»V Indijo pošiljamo absurdno število izdelkov. S prvotnih 50.000 kosov tedensko smo prešli na 200.000 kosov,« je še povedal Barra.

V želji rešiti težave z dobavo sedaj pri Xiaomiju načrtujejo izdelavo svojih mobilnikov tako v Indiji kot tudi v Braziliji. Proizvodnjo v Indiji bi lahko realizirali v prihodnjih nekaj letih, v Braziliji pa celo prej.

Novica o začasni ustavitvi širitve prihaja le dober teden po napovedi predsednika Lei Juna, da bo štiri leta star Xiaomi v petih do desetih letih postal največji proizvajalec mobilnikov na svetu. Prejšnji mesec so postali že tretji največji svetovni proizvajalec.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki