marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Ogrožen tudi Windows Mobile

Deli z ostalimi

01.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Po napadih na mobilne operacijske sisteme Appleovega Iphone-a in Googleovega Androida je sedaj očitno na vrsti Windows Mobile. Družba McAffe Avert Labs je na svojem blogu zapisala, da je na površje prišel virus za okolje Windows CE/Mobile. Virus je pomemben, saj združuje dve vrsti napada. Prvi način vdora je s »companion technique« in z enkripcijo.

Način vdora preko »Companion technique« je prisotna že vrsto let. Najprej se je pojavila v okolju DOS. Deluje tako, da se zamaskira, kot čisto običajna zagonska datoteka, ki jo uporabnik ne vede, da je virus zažene in okuži svoj mobilnik. Virus z enkripcijo pretenta razne antivirusne programe in ga zaradi nje ti ne zaznajo.

Jan Volzke vodja svetovnega trženja za McAffeov mobilni oddelek je dejal, da je omenjeni virus prvi svoje vrste in je presenetljivo, kako sta se ta dva načina vdora združila in prišla na mobilne platforme. Podjetje McAffe trenutno ocenjuje stopnjo nevarnosti in kateri del mobilnih naprav je prizadet ob okužbi.

Mobilniki čedalje bolj prisostvujejo pri brskanju po internetu in zato je stopnja ogroženosti toliko višja. A če gledamo v celoti je nevarnost še vseeno manjša pri mobilnikih, kot pri osebnih računalnikih. Hackerji si služijo kruh predvsem z masovnimi vdori v osebne računalnike tako, da je mobilno okolje za zdaj še dokaj varno.

Raziskovalni center za informacijsko varnost Georgia Tech je pred kratkim napovedal, da bo v letu 2009 največja grožnja končnim uporabnikom mobilnikov prav razvoj virusov za mobilnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki