marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Ogrožen tudi Windows Mobile

Deli z ostalimi

01.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Po napadih na mobilne operacijske sisteme Appleovega Iphone-a in Googleovega Androida je sedaj očitno na vrsti Windows Mobile. Družba McAffe Avert Labs je na svojem blogu zapisala, da je na površje prišel virus za okolje Windows CE/Mobile. Virus je pomemben, saj združuje dve vrsti napada. Prvi način vdora je s »companion technique« in z enkripcijo.

Način vdora preko »Companion technique« je prisotna že vrsto let. Najprej se je pojavila v okolju DOS. Deluje tako, da se zamaskira, kot čisto običajna zagonska datoteka, ki jo uporabnik ne vede, da je virus zažene in okuži svoj mobilnik. Virus z enkripcijo pretenta razne antivirusne programe in ga zaradi nje ti ne zaznajo.

Jan Volzke vodja svetovnega trženja za McAffeov mobilni oddelek je dejal, da je omenjeni virus prvi svoje vrste in je presenetljivo, kako sta se ta dva načina vdora združila in prišla na mobilne platforme. Podjetje McAffe trenutno ocenjuje stopnjo nevarnosti in kateri del mobilnih naprav je prizadet ob okužbi.

Mobilniki čedalje bolj prisostvujejo pri brskanju po internetu in zato je stopnja ogroženosti toliko višja. A če gledamo v celoti je nevarnost še vseeno manjša pri mobilnikih, kot pri osebnih računalnikih. Hackerji si služijo kruh predvsem z masovnimi vdori v osebne računalnike tako, da je mobilno okolje za zdaj še dokaj varno.

Raziskovalni center za informacijsko varnost Georgia Tech je pred kratkim napovedal, da bo v letu 2009 največja grožnja končnim uporabnikom mobilnikov prav razvoj virusov za mobilnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki