marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Walt Disney po novem tudi virtualni mobilni operater

Deli z ostalimi

26.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Odločena ponujati tehnologijo z zanimivo vsebino in inovativnimi storitvami je družba Disney na prireditvi CTIA Wirless 2006 predstavila Disney Mobile.

Disney Mobile bo telefon, ki bo vseboval brezžično storitev, ki bo osredotočena na potrebe družine. Storitev bo na voljo od junija naprej, staršem pa bo omogočala neposreden nadzor nad kakršnokoli stvarjo, povezano s telefonom.

Za razliko od družinskih paketov, ki se osredotočajo na porabo v okviru družinskih članov, bo Disney Mobile ponudil celovito in družinsko oblikovano storitev, ki bo vsebovala orodja za prilagajanje otrokovega prenosnega telefona. Staršem bo storitev omogočala, da bodo upravljali uporabo telefonov, hkrati pa bo pomagala učiti otroke odgovorne uporabe prenosnega telefona. Seveda bo Disneyev telefon imel vso sodobno opremo - od fotoaparata, do različnih zvonjenj, ozadij, različnih vrst sporočanja, iger ipd.

Družinsko zasnovan telefon se bo osredotočil na t.i . storitev Družinski center (Familiy center), ki bodo staršem omogočala:

  • nastaviti, koliko denarja otrok lahko porabi, nadzor pogovorov, smsov(tekstovnih sporocil) in mmsov (multimedijskih sporočil), slik, melodij, ozadij, iger…ki bi jih otrok lahko dobil iz vsemrežja (storitev Family Monitor).
  • določiti ure v dnevu in dneve v tednu, ko lahko njihov otrok uporablja telefon
  • (vedno vključeno) programsko rešitev, ki bo omogočala staršem, da določijo, s kom se bo otrok sploh pogovarjal in s kom ne. Omejitev ne bo veljala za številke iz družinskega kroga in številke za klicanje policije, prve pomoči, gasilcev (storitev Call control).
  • nastaviti višjo prioriteto sporočilom, prejetih od družinskih članov, tako da bodo družinski člani najprej opazili sporočila, ki so povezana z njihovo družino, šele nato pa uporabljali druge storitve telefona (storitev Family Alert!).
  • določiti lokacijo otrokovega telefona s pomočjo GPS-a. Ko bo lokacija otrokovega telefona najdena, se bodo prikazali lokacija, načrt lokacije in kazalnik natančnosti same lokacije telefona (storitev Family locator).

Poleg Družinskega centra bo Disney Mobile ponujal še brezžično glasovno storitev, SMS in MMS storitev, lasten dizajn in uporabniški vmesnik, vključen bo digitalni fotoaparat, široka ponudba zabavnih vsebin, ki bodo zanimive za vsakega družinskega člana, ter za oboževalce Disneya vseh let.

Disneyeva storitev in telefon bosta na voljo junija preko prodajaln Disney Mobila in preko pošte (v ZDA jasno). Ostala prodajna mesta so načrtovana za kasnejše obdobje v letu. Cenovno bo telefon stal 59.99 dolarjev (seveda ob vezavi za 24 mesecev) in bo že vključeval storitev Family center.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki