marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

Walt Disney po novem tudi virtualni mobilni operater

Deli z ostalimi

26.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Odločena ponujati tehnologijo z zanimivo vsebino in inovativnimi storitvami je družba Disney na prireditvi CTIA Wirless 2006 predstavila Disney Mobile.

Disney Mobile bo telefon, ki bo vseboval brezžično storitev, ki bo osredotočena na potrebe družine. Storitev bo na voljo od junija naprej, staršem pa bo omogočala neposreden nadzor nad kakršnokoli stvarjo, povezano s telefonom.

Za razliko od družinskih paketov, ki se osredotočajo na porabo v okviru družinskih članov, bo Disney Mobile ponudil celovito in družinsko oblikovano storitev, ki bo vsebovala orodja za prilagajanje otrokovega prenosnega telefona. Staršem bo storitev omogočala, da bodo upravljali uporabo telefonov, hkrati pa bo pomagala učiti otroke odgovorne uporabe prenosnega telefona. Seveda bo Disneyev telefon imel vso sodobno opremo - od fotoaparata, do različnih zvonjenj, ozadij, različnih vrst sporočanja, iger ipd.

Družinsko zasnovan telefon se bo osredotočil na t.i . storitev Družinski center (Familiy center), ki bodo staršem omogočala:

  • nastaviti, koliko denarja otrok lahko porabi, nadzor pogovorov, smsov(tekstovnih sporocil) in mmsov (multimedijskih sporočil), slik, melodij, ozadij, iger…ki bi jih otrok lahko dobil iz vsemrežja (storitev Family Monitor).
  • določiti ure v dnevu in dneve v tednu, ko lahko njihov otrok uporablja telefon
  • (vedno vključeno) programsko rešitev, ki bo omogočala staršem, da določijo, s kom se bo otrok sploh pogovarjal in s kom ne. Omejitev ne bo veljala za številke iz družinskega kroga in številke za klicanje policije, prve pomoči, gasilcev (storitev Call control).
  • nastaviti višjo prioriteto sporočilom, prejetih od družinskih članov, tako da bodo družinski člani najprej opazili sporočila, ki so povezana z njihovo družino, šele nato pa uporabljali druge storitve telefona (storitev Family Alert!).
  • določiti lokacijo otrokovega telefona s pomočjo GPS-a. Ko bo lokacija otrokovega telefona najdena, se bodo prikazali lokacija, načrt lokacije in kazalnik natančnosti same lokacije telefona (storitev Family locator).

Poleg Družinskega centra bo Disney Mobile ponujal še brezžično glasovno storitev, SMS in MMS storitev, lasten dizajn in uporabniški vmesnik, vključen bo digitalni fotoaparat, široka ponudba zabavnih vsebin, ki bodo zanimive za vsakega družinskega člana, ter za oboževalce Disneya vseh let.

Disneyeva storitev in telefon bosta na voljo junija preko prodajaln Disney Mobila in preko pošte (v ZDA jasno). Ostala prodajna mesta so načrtovana za kasnejše obdobje v letu. Cenovno bo telefon stal 59.99 dolarjev (seveda ob vezavi za 24 mesecev) in bo že vključeval storitev Family center.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki