marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Walt Disney po novem tudi virtualni mobilni operater

Deli z ostalimi

26.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Odločena ponujati tehnologijo z zanimivo vsebino in inovativnimi storitvami je družba Disney na prireditvi CTIA Wirless 2006 predstavila Disney Mobile.

Disney Mobile bo telefon, ki bo vseboval brezžično storitev, ki bo osredotočena na potrebe družine. Storitev bo na voljo od junija naprej, staršem pa bo omogočala neposreden nadzor nad kakršnokoli stvarjo, povezano s telefonom.

Za razliko od družinskih paketov, ki se osredotočajo na porabo v okviru družinskih članov, bo Disney Mobile ponudil celovito in družinsko oblikovano storitev, ki bo vsebovala orodja za prilagajanje otrokovega prenosnega telefona. Staršem bo storitev omogočala, da bodo upravljali uporabo telefonov, hkrati pa bo pomagala učiti otroke odgovorne uporabe prenosnega telefona. Seveda bo Disneyev telefon imel vso sodobno opremo - od fotoaparata, do različnih zvonjenj, ozadij, različnih vrst sporočanja, iger ipd.

Družinsko zasnovan telefon se bo osredotočil na t.i . storitev Družinski center (Familiy center), ki bodo staršem omogočala:

  • nastaviti, koliko denarja otrok lahko porabi, nadzor pogovorov, smsov(tekstovnih sporocil) in mmsov (multimedijskih sporočil), slik, melodij, ozadij, iger…ki bi jih otrok lahko dobil iz vsemrežja (storitev Family Monitor).
  • določiti ure v dnevu in dneve v tednu, ko lahko njihov otrok uporablja telefon
  • (vedno vključeno) programsko rešitev, ki bo omogočala staršem, da določijo, s kom se bo otrok sploh pogovarjal in s kom ne. Omejitev ne bo veljala za številke iz družinskega kroga in številke za klicanje policije, prve pomoči, gasilcev (storitev Call control).
  • nastaviti višjo prioriteto sporočilom, prejetih od družinskih članov, tako da bodo družinski člani najprej opazili sporočila, ki so povezana z njihovo družino, šele nato pa uporabljali druge storitve telefona (storitev Family Alert!).
  • določiti lokacijo otrokovega telefona s pomočjo GPS-a. Ko bo lokacija otrokovega telefona najdena, se bodo prikazali lokacija, načrt lokacije in kazalnik natančnosti same lokacije telefona (storitev Family locator).

Poleg Družinskega centra bo Disney Mobile ponujal še brezžično glasovno storitev, SMS in MMS storitev, lasten dizajn in uporabniški vmesnik, vključen bo digitalni fotoaparat, široka ponudba zabavnih vsebin, ki bodo zanimive za vsakega družinskega člana, ter za oboževalce Disneya vseh let.

Disneyeva storitev in telefon bosta na voljo junija preko prodajaln Disney Mobila in preko pošte (v ZDA jasno). Ostala prodajna mesta so načrtovana za kasnejše obdobje v letu. Cenovno bo telefon stal 59.99 dolarjev (seveda ob vezavi za 24 mesecev) in bo že vključeval storitev Family center.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki