marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Vsak četrti bi bil raje gol v javnosti kot pa da ostane brez svoje povezane naprave


29.08.2018
Objavil: Dare Gliha

Digitalni svet je postal del našega vsakdana; s pomočjo spleta si pomagamo pri potovanjih, naročamo hrano in ohranjamo stike s prijatelji. Ostati brez internetne povezave zato mnogim predstavlja veliko skrb.

Da ljudem povezanost na internet veliko pomeni, dokazuje podatek, da bi se jih kar 23 % raje pokazalo v javnosti brez oblačil, kot pa da s seboj ne bi imeli svoje povezane naprave. To kaže nova raziskava družbe Kaspersky Lab, ki nakazuje, da sta pravilna skrb za naprave in zagotavljanje stabilne povezave, ne glede na to kje smo in kaj počnemo, pomembnejši kot kadarkoli prej.

Kako pogosto se uporabnik na običajen dan zanese na aktivno internetno povezavo? BI lahko preživel dan brez uporabe interneta? Mnogi bi na vprašanji odgovorili negativno. Ohranjati povezljivost je danes življenjska osnova za številne uporabnike, še posebej kadar so na poti. Tako več kot petina (22 %) vprašanih v nedavni anketi družbe Kaspersky Lab pravi, da je biti povezan za njih tako pomembno, kot imeti preprost dostop do hrane, vode in zavetja.

Naša odvisnost od naprav in povezljivosti je danes tako močna, da je izguba pametnega telefona ali tabličnega računalnika bolj stresna kot številne druge travmatične izkušnje. Večina vprašanih (90 %) pravi, da bi občutili stres, če bi svojo napravo izgubili ali bi ta bila ukradena. To je višji odstotek oseb v primerjavi s tistimi, ki bi stres občutili, če bi zamudili vlak ali letalo (88 %), bili vključeni v manjšo prometno nesrečo (88 %) ali zboleli (80 %).

Še več, ljudje celo tvegajo dobro ime ali povečajo možnost nastanka škode, le da si zagotovijo povezljivost. Na primer, 26 % jih v zaslon svojega telefona strmi ob prečkanju ceste, 21 % pa medtem ko hodijo po neznanih in nevarnih območjih. Poleg tega vsak peti pravi, da bi se brez svoje povezane naprave počutil gol. Družba Kaspersky Lab je to dejstvo podrobneje raziskovala v nedavnem preizkusu. Golega in nemočnega prostovoljca so poslali na ulice z nalogo, da v neznanem mestu, brez telefona in vseh prednosti njegove uporabe, najde svoja oblačila. Kot kaže študija in družbeni ekperiment, je ostati brez povezane naprave tako, kot biti gol.

»Povezljivost je za številne uporabnike postala nujna življenjska dobrina. Naša želja po tem, da imamo nemoten dostop do spleta, in vse, kar smo pripravljeni narediti za povezljivost, kažejo na pomembnost pametnih naprav. Ko se povezanost na internet dotika vseh vidikov našega življenja, ne smemo pozabiti na varnost. Uporabniki morajo zagotoviti varno povezljivost ne glede na to, kje so in kaj počnejo,« poudarja Dmitry Aleshin, podpredsednik produktnega marketinga v družbi Kaspersky Lab.

Ravnovesje med povezanostjo in varnostjo lahko uporabniki dosežejo s pomočjo varnostne rešitve Kaspersky Security Cloud. Ta se prilagodi potrebam posameznega uporabnika in vsebuje številne funkcije, s katerimi uporabnikom operacijskih sistemov Mac, Windows, iOS in Android, omogoči digitalno življenje. Tako ne tvegajo, da bi izgubili povezavo v situacijah, ko jo najbolj potrebujejo:

• Takrat, ko si ne morete privoščiti, da vas vaš računalnik razočara. Varnostna rešitev s funkcijo nadzora trdega diska (Hard Drive Health Monitor) predvideva in beleži morebitne napake na vašem računalniku.
• V primeru da izgubite svojo napravo ali vam jo ukradejo. Funkcija za pomoč v primeru kraje naprave (Anti-Theft) vam bo pomagala locirati in vrniti vašo napravo z operacijskim sistemom Android. Na primer, na napravi lahko nastavite alarm, ki napravo zaklene in locira ter celo ustvari fotografijo nepridiprava, ki jo je izmaknil.
• Če se za povezanost zanašate na javno brezžično povezavo. Funkcija varne povezave (Secure Connection) vam omogoča zaščito vaših podatkov s šifriranjem celotnega prometa, tako da nihče drug ne more prestreči in zlorabiti vaših podatkov.
• Če vas je strah, da vam bo zmanjkalo baterije. Funkcija porabe energije (Device Power Consumption) vam pove, koliko energije še imate in koliko časa lahko napravo še uporabljate.
• Če vaših otrok ni doma in želite, da ostanejo povezani. Nova funkcija za sledenje porabi energije (Battery Tracker) na varnostni rešitvi Kaspersky Safe Kids pravočasno obvesti starše, ko je raven energije na mobilni napravi njihovega otroka nizka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki