marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

VoIP internetna telefonija presega WiFi in potuje svojo pot proti 3G omrežju.


29.11.2007
Objavil: Goran Gambiroža

Analitiki se ukvarjajo z vprašanjem, ali bo VoIP internetna telefonija prešla iz uporabe WiFi omrežij na 3G omrežja. Dan Bubley iz podjetja Disruptive Analysis trdi, da bo do leta 2012 prehod na 3G kar pogost. Če povemo v številkah, bo približno 250 milijonov uporabnikov uporabljalo 3G VoIP za telefonske pogovore, medtem ko bo okoli 100 milijonov še vedno uporabljalo WiFi povezavo.

K povečanju priljubljenosti 3G omrežja, pripomorejo tudi brezžični modemi (uporabni v navezavi z osebnimi ali pa prenosnimi računalniki) in pa 3G/WiFi telefonski aparati, kateri podpirajo programsko opremo kot je naprimer Skype , katerih je dan danes na trgu vse več v ponudbi mobilnih operaterjev.
Primer je Nokia, ki je s svojim modelom N73 v pričetku leta 2007 ponudila podporo programu Skype vendar še vedno le s pomočjo povezave na WiFi omrežje.

V katero smer se bo tehtnica premaknila, bodo uporabniki odločali sami, s pomočjo operaterjev in njihovih ponudb. Kakorkoli že, VoIP tehnologija se ne misli umakniti iz trga, ter ima namen postati močna konkurenca telefonskih pogovorov v navadnih GSM omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki