marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Vodafone z lastnimi mobilniki tretje generacije

Deli z ostalimi

22.02.2006
Objavil: Marko Likar

Vodafone je najavil, da bodo v tem letu na trg poslali lastne mobilnike. S proizvajalcem telefonov Huawei so namreč podpisali petletno pogodbo za izdelavo UMTS telefonov, ki bodo popolnoma prirejeni za potrebe Vodafona, na evropskem trgu bodo začeli s prodajo septembra.

Vodafone je edini mobilni operater v Veliki Britaniji, ki še nima lastnih aparatov. O2, Orange in T-Mobile trenutno ponujajo lastne mobilnike, ki jih je izdelal HTC in uporabljajo operacijski sistem Windows Mobile. Velik problem je prehod iz druge na tretjo generacijo mobilne telefonije, kar predstavlja strošek v višini 50 evrov na uporabnika, če želi le-ta menjati aparat. S pomočjo lastnih telefonov želi Vodafone to problematiko odstranit in ponudit UMTS telefone po ugodnejši ceni.

Vodafone je prav tako najavil sklenjeno pogodbo s podjetjem Google, kar pomeni, da bodo v Vodafonov portal live! integrirali omenjen brskalnik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki