marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

vlingo - glasovni vmesnik za mobilnike

Deli z ostalimi

08.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri korporaciji Vlingo so prejšnji teden predstavili omejeno beto različico novega glasovnega vmesnika za mobilnike. Zadeva deluje na osnovi glasovne tehnologije, ki so jo razvili pri omenjenem podjetju.

V želji razbremenitve uporabnika z nenehnim tipkanjem po mobilniku, vlingo omogoča uporabnikom upravljanje mobilnega interneta kar z njihovimi glasovi. Spreminjanje načina izgovarjanja tokrat ni potrebno, besede se izgovori popolnoma po želji. Vlingo tako prikaže rezultate v obliki besede za besedo.

Vmesnik omogoča uporabnikom izgovorjavo ali pisanje v vsak vlingov okvirček na mobilniku. Tako imajo na voljo vse informacije, zabavo in komunikacijske aplikacije, ki so danes na voljo.

Vlingo ponuja:

- Izgovorjava brez omejitev. Do sedaj so tudi najbolj napredne glasovne aplikacije zahtevale od uporabnikov določeno število korakov do uspešne uporabe glasovnih funkcij.

- Možnost proste uporabe pisanja in glasu. V situacijah, kjer ljudje raje uporabljajo tekstovni način komunikacije, vlingo omogoča prosto premikanje med uporabo tipkovnice in glasu.

- Preprost API za integriranje v aplikacije. Vlingova tehnologija omogoča uporabo preproste knjižnice podatkov, katera brez težav teže na veliki večini 3G in multimedijskih mobilnikov.

Omejena beta različica je na voljo za vse uporabnike. Preprosto odsurfajte na njihovo domačo stran www.vlingomobile.com in si pretočite aplikacijo.

Povezava do video posnetka, kako vlingo deluje: link.brightcove.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki