marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Vertu povečuje prodajo

Deli z ostalimi

17.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Vertu, luksuzna linija mobilnikov finskega proizvajalca Nokie pričakuje letos 225 odstotno povečanje prodaje na srednje vzhodnem področju. K temu bo pripomoglo predvsem dejstvo, da super bogataši na tem področju menjajo svoje mobilnike (nekateri so dražji od 338.500 ameriških dolarjev) hitreje, kot se le-ti proizvedejo.

Lansko leto je podjetje zabeležilo 250 odstotno povečanje globalne prodaje, predvsem na račun dejstva, da se je nenadoma pojavilo precej novih milijonarjev. Vertu, ki je aktiven v Evropi, ZDA, na Kitajskem, Srednjem vzhodu in Indiji, se bo kmalu razširil še na Južno Ameriko. Do prihodnjega leta pričakujejo vstop tudi na največji luksuzni trg na svetu, Japonsko. Po navedbah Wajdi A Hadija, predstavnika Vertuja, so luksuzni mobilniki zamenjali ročno narejene ure in postali zadnja modna muha.

Vertujev model Cobra, mobilnik s safirji in zlatom ter diamantno in rubinasto kačo, ki se spušča po njegovi strani, je sedaj postal statusni simbol med bogatimi. Tako pri podjetju vedno iščejo nove regije, kjer bi lahko svojo prodajo še povečali. Predvsem pa so pri hčerinskem podjetju Nokie našli tržno nišo, ki jo zelo dobro izkoriščajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki