marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Poslanih več kot milijon kratkih sporočil o zaključnih izpitih

Deli z ostalimi

22.09.2006
Objavil: Marko Likar

Britanska ustanova ''Mobile Data Association'' je objavila podatke, da so britanski mladostniki v avgustu poslali največ sporočil v tem letu, večina pa se jih je navezovala na rezultate ''A-level'' preizkusa, ki je primerljiv z našo maturo.

Skupno več kot 137 milijonov kratkih sporočil je bilo poslanih 17. avgusta, saj so ta dan bili objavljeni rezultati preizkusa. Prejšnjo leto je bilo isti dan poslanih 99 milijonov kratkih sporočil, kar dokazuje, da so kratka sporočila vedno bolj priljubljena med britansko mladino, in da postaja najpopularnejši način komunikacije.

24. avgusta so bili objavljeni rezultati preizkusa, imenovanega GCSE. Tistega dne je bilo poslanih 136 milijonov kratkih sporočil.

Nedavna raziskava med študenti je pokazala, da bi študentje želeli prejemati rezultate izpitov prek kratkih sporočil. 62 % študentov se je strinjalo, da bi prejemanje rezultatov na mobilnik olajšalo študentski vsakdanjik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki