marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Še Vegina reakcija glede odgovora UVK

Deli z ostalimi
Vega

22.12.2005
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj smo objavili Mobitelov odgovor na odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence. Danes pa si lahko preberete še Vegino reakcijo na ta dogodek.

Včeraj ob 11.15 uri je družba Western Wireless International d.o.o. (v nadaljevanju WWI) po svoji pooblaščeni odvetniški pisarni prejela odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence (v nadaljevanju Urad).

WWI je osupla, da Urad ni zmožen realnega pogleda na situacijo mobilnega trga, ki postaja očitna že vsakemu neodvisnemu opazovalcu. WWI nadalje verjame, da se je Urad v svoji odločbi izogibal ključnih dejstev, navedenih v prijavi WWI. WWI tako izraža resne dvome o objektivnosti in neodvisnosti Urada.

WWI na podlagi prejete odločbe ugotavlja, da Urad svoje zakonsko določene naloge v okviru svojih pristojnosti ni opravil. Kljub jasnim dokazom, ki jih je Urad zapisal v januarskem povzetku relevantnih dejstev, da je Mobitel zlorabljal prevladujoč položaj na trgu mobilne telefonije, Urad le-teh ni pravilno ocenil. Nadalje Urad v svoji odločbi napačno presoja, da Mobitel prevladujočega položaja ne zlorablja. Urad pri odločanju ni upošteval evropske prakse, še posebej ne priporočil in opozoril Evropske Komisije glede stanja na slovenskem trgu elektronskih komunikacij, naslovljenih na Republiko Slovenijo v zadnjem času.

WWI bo zato izpodbijalo odločbo pred Upravnim sodiščem. WWI je prepričan, da bo Upravno sodišče o zadevi odločalo tako, da bo zavarovana ustavna pravica do svobodne konkurence. WWI bo tudi pri Evropski Komisiji sprožil postopek presoje zlorabe prevladujočega položaja Mobitela.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki