marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Še Vegina reakcija glede odgovora UVK

Deli z ostalimi
Vega

22.12.2005
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj smo objavili Mobitelov odgovor na odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence. Danes pa si lahko preberete še Vegino reakcijo na ta dogodek.

Včeraj ob 11.15 uri je družba Western Wireless International d.o.o. (v nadaljevanju WWI) po svoji pooblaščeni odvetniški pisarni prejela odločbo Urada Republike Slovenije za varstvo konkurence (v nadaljevanju Urad).

WWI je osupla, da Urad ni zmožen realnega pogleda na situacijo mobilnega trga, ki postaja očitna že vsakemu neodvisnemu opazovalcu. WWI nadalje verjame, da se je Urad v svoji odločbi izogibal ključnih dejstev, navedenih v prijavi WWI. WWI tako izraža resne dvome o objektivnosti in neodvisnosti Urada.

WWI na podlagi prejete odločbe ugotavlja, da Urad svoje zakonsko določene naloge v okviru svojih pristojnosti ni opravil. Kljub jasnim dokazom, ki jih je Urad zapisal v januarskem povzetku relevantnih dejstev, da je Mobitel zlorabljal prevladujoč položaj na trgu mobilne telefonije, Urad le-teh ni pravilno ocenil. Nadalje Urad v svoji odločbi napačno presoja, da Mobitel prevladujočega položaja ne zlorablja. Urad pri odločanju ni upošteval evropske prakse, še posebej ne priporočil in opozoril Evropske Komisije glede stanja na slovenskem trgu elektronskih komunikacij, naslovljenih na Republiko Slovenijo v zadnjem času.

WWI bo zato izpodbijalo odločbo pred Upravnim sodiščem. WWI je prepričan, da bo Upravno sodišče o zadevi odločalo tako, da bo zavarovana ustavna pravica do svobodne konkurence. WWI bo tudi pri Evropski Komisiji sprožil postopek presoje zlorabe prevladujočega položaja Mobitela.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki