marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei dokazuje, da tablice uspevajo
19.09.2018

Huawei je pred kratkim dodal dva nova člana k svoji rastoči družini tablic – Huawei MediaPad M5 Lite in MediaPad T5. Nova izdelka ne zadovoljita le estetskega vidika s svojim živahnim 10,1 palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p, ampak ponujata še več. Izboljšan zvočni sistem in funkcija udobja za oči sta odlična sopotnika pri dnevnih opravilih in prostočasnih aktivnostih.

slikaA1 z nižjimi cenami paketov in neomejenim dostopom do najljubših vsebin
18.09.2018

V A1 Slovenija z novimi mobilnimi paketi A1 GO!, opcijami A1 Play in programom A1 Connect spreminjajo pravila. Mobilni paketi A1 GO! uporabnikom po nižjih cenah kot doslej prinašajo samo tiste storitve, ki jih najpogosteje potrebujejo.

slikaV novem Samsungovem raziskovalnem centru v New Yorku bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence
17.09.2018

Poleg petih obratov v Koreji, ZDA, v Združenem Kraljestvu, Kanadi in Rusiji, družba Samsung Research ustanavlja raziskovalni center v New Yorku, kjer bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence ter se specializiral na področje robotike

slikaHoT že s 50.000 uporabniki
14.09.2018

HoT, HOFER Telekom, prvi digitalni mobilni operater v Sloveniji še naprej beleži hitro rast števila uporabnikov. V začetku septembra je tako HoT uporabljalo že več kot 50.000 uporabnikov, kar pomeni, da je HoT najhitreje rastoči virtualni operater v zgodovini Slovenije.

slikaAplikacija, ki pove, ali je vaša ročna prtljaga ustrezne velikosti
14.09.2018

Potovanja nam širijo obzorja in nas v številnih pogledih delajo bogatejša. Bogatejša za nova doživetja, nove izkušnje in nova poznanstva. Vznemirljivo je lahko že samo pakiranje, pri katerem moramo biti pozorni na določene stvari.

slikaGoogle napovedal dogodek za 9. oktober
12.09.2018

Google je za 9. oktober napovedal dogodek, na katerem se pričakuje, da bo predstavil naslednike mobilnikov Pixel. Dogodek, ki bo to pot v New Yorku, bo moč spremljati tudi v živo preko prenosa na Youtube-u.

članki

Večina Slovencev se raje odreče televiziji kot pametnemu telefonu

Deli z ostalimi

23.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je pred kratkim razkril rezultate raziskave o rabi pametnih telefonov, ki jo je opravil v 12 državah, tudi v Sloveniji. Rezultati kažejo, da kljub vsej tehnologiji najbolj cenimo bližino naših ljubljenih.

64 % Slovencev bi se z veseljem odrekla televiziji, da bi lahko obdržali pametni telefon. Zanimiv je tudi podatek, ki pravi, da bi se kar 72 % Slovencev raje odreklo slaščicam za 6 mesecev, kot pa pametnemu telefonu.

Slovenci preferiramo stike v živo

Po drugi strani pa bi se kar 79 % anketirancev lažje odreklo pametnemu telefonu kot intimnim trenutkom z ljubljeno osebo. Dodajmo še podatek, da bi se kar 81 % Slovencev lažje odreklo pametnemu telefonu kot druženju s prijatelji in očitno postane, da imamo še vedno raje realne kot virtualne stike.

Ko govorimo o vzdrževanju razmerij so telefoni še vedno smatrani kot orodje, ki olajša življenje in razmerja, ne more pa jih nadomestiti. Kar 96 % Slovencev telefona med spanjem nima v postelji, kar 97 % ljudi pa bi se nemudoma odreklo pametnemu telefonu, ko bi bili postavljeni pred izbiro med telefonom in igro s svojimi otroki.

Nekateri pravijo, da pametni telefon uniči romantiko hitreje, kot ga lahko potegnete iz žepa. Vendar pa raziskava kaže tudi pozitivne vplive pametnih telefonov – ti nam namreč olajšajo intimne stike s partnerji s pomočjo klicev in sporočil. Huaweijeva raziskava je potrdila, da so pametni telefoni odlično orodje za vzdrževanje odnosov z bližnjimi in predvsem, da smo bolj navezani na njih, kot na naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki