marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple ukinil proizvodnjo iPhona 8 Plus pri Winstronu
21.03.2018

Iz Tajvana prihaja vest, da naj bi Apple prekinil proizvodnjo iPhonea 8 Plus v tovarni Wistrona v Kushanu na Kitajskem. Razlog naj bi bila uporaba neodobrenih komponent, ki so odporne na vodo in so bile pridobljene s strani necertificiranega dobavitelja.

slikaBroadcom ne bo kupil Qualcomma
19.03.2018

Broadcom je odstopil od ponudbe za nakup Qualcomma, vendar šele po aktu ameriškega predsednika, ki preprečuje kakršno koli združitev obeh podjetij, saj naj bi to ogrozilo nacionalno varnost.

slikaNapadalci se poslužujejo novih metod za ustvarjanje zaslužka
16.03.2018

Letno poročilo o razvoju zlonamerne programske opreme za mobilne naprave 'Mobile Malware Evolution' kaže, da so napadalci pri nekaterih družinah trojanskih konjev za ustvarjanje zaslužka začeli opirati na plačljiva kratka sporočila in druge plačljive mobilne storitve.

slikaVivo najavil Super HDR kamero z umetno inteligenco
14.03.2018

Vivo je najavil funkcijo Super HDR s podporo umetne inteligence, ki bo na voljo v njihovih prihajajočih telefonih. Njihov cilj je izboljšati HDR zmogljivosti in ob tem slike narediti bolj naravne.

slikaHuawei lani vložil največ patentov
12.03.2018

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

slikaUšle uradne slike Huaweijevih novincev P20, P20 Lite in P20 Pro
09.03.2018

Znano je, da bo Huawei svoje nove mobilnike P20, P20 Lite in P20 Pro predstavil 27. marca. Kitajskemu podjetju verjetno ne bo po godu, da je znani bloger Evan Blass včeraj objavil uradne novinarske slike njihovih novih modelov.

članki

Večina Slovencev se raje odreče televiziji kot pametnemu telefonu

Deli z ostalimi

23.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je pred kratkim razkril rezultate raziskave o rabi pametnih telefonov, ki jo je opravil v 12 državah, tudi v Sloveniji. Rezultati kažejo, da kljub vsej tehnologiji najbolj cenimo bližino naših ljubljenih.

64 % Slovencev bi se z veseljem odrekla televiziji, da bi lahko obdržali pametni telefon. Zanimiv je tudi podatek, ki pravi, da bi se kar 72 % Slovencev raje odreklo slaščicam za 6 mesecev, kot pa pametnemu telefonu.

Slovenci preferiramo stike v živo

Po drugi strani pa bi se kar 79 % anketirancev lažje odreklo pametnemu telefonu kot intimnim trenutkom z ljubljeno osebo. Dodajmo še podatek, da bi se kar 81 % Slovencev lažje odreklo pametnemu telefonu kot druženju s prijatelji in očitno postane, da imamo še vedno raje realne kot virtualne stike.

Ko govorimo o vzdrževanju razmerij so telefoni še vedno smatrani kot orodje, ki olajša življenje in razmerja, ne more pa jih nadomestiti. Kar 96 % Slovencev telefona med spanjem nima v postelji, kar 97 % ljudi pa bi se nemudoma odreklo pametnemu telefonu, ko bi bili postavljeni pred izbiro med telefonom in igro s svojimi otroki.

Nekateri pravijo, da pametni telefon uniči romantiko hitreje, kot ga lahko potegnete iz žepa. Vendar pa raziskava kaže tudi pozitivne vplive pametnih telefonov – ti nam namreč olajšajo intimne stike s partnerji s pomočjo klicev in sporočil. Huaweijeva raziskava je potrdila, da so pametni telefoni odlično orodje za vzdrževanje odnosov z bližnjimi in predvsem, da smo bolj navezani na njih, kot na naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki