marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRanljivosti v povezanih polnilcih električnih avtomobilov lahko ogrozijo domača omrežja
14.12.2018

Možne ranljivosti modernih električnih vozil se neprestano preverjajo, nekateri izmed njihovih osnovnih dodatkov, kot so polnilci baterij, pa pogostokrat ostanejo zapostavljeni. Strokovnjaki družbe Kaspersky Lab so odkrili, da polnilci električnih vozil, ki jih proizvaja pomemben ponudnik, vsebujejo ranljivosti, ki jih lahko izkoristijo spletni napadalci.

slikaMastercard in Microsoft združujeta moči
12.12.2018

Mastercard in Microsoft sta najavila strateško sodelovanje, s katerim želita izboljšati način, kako ljudje uporabljajo in upravljajo s svojo digitalno identiteto.

slikaOdprla so se vrata prvega Samsung centra v Sloveniji
10.12.2018

Samsung je v ljubljanskem nakupovalnem centru Citypark odprl vrata svojega prvega Samsung centra v Sloveniji. V novem inovativnem prodajnem centru bodo uporabniki lahko preizkusili najnovejše Samsung mobilne izdelke, podprte z vrhunsko izkušnjo.

slikaV 2018 več kot 40-odstotno povečanje zlonamerne programske opreme
07.12.2018

Med vsemi novimi zlonamernimi datotekami, zabeleženimi v letu 2018, so se za 44 % povečale tiste, ki na računalnik namestijo kodo, ki v sistemu odpre t.i. stranska vrata in omogoči neopažen vstop tretjim osebam (angl. backdoor), za 43 % pa je narasla količina izsiljevalskih virusov.

slikaKaspersky Lab ugotavlja: uporaba oblačnih storitev je največje varnostno tveganje za podjetja
05.12.2018

Uporaba oblačnih storitev je v polnem razmahu. Zadnji podatki družbe IDG kažejo, da 73 % organizacij uporablja vsaj eno aplikacijo ali del svoje računalniške infrastrukture v oblaku. A to še ni dovolj. Podatki prav tako kažejo, da oddelki za informacijsko tehnologijo čutijo pritisk, da morajo 100 % migrirati v oblak.

članki

Večina Slovencev se raje odreče televiziji kot pametnemu telefonu

Deli z ostalimi

23.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je pred kratkim razkril rezultate raziskave o rabi pametnih telefonov, ki jo je opravil v 12 državah, tudi v Sloveniji. Rezultati kažejo, da kljub vsej tehnologiji najbolj cenimo bližino naših ljubljenih.

64 % Slovencev bi se z veseljem odrekla televiziji, da bi lahko obdržali pametni telefon. Zanimiv je tudi podatek, ki pravi, da bi se kar 72 % Slovencev raje odreklo slaščicam za 6 mesecev, kot pa pametnemu telefonu.

Slovenci preferiramo stike v živo

Po drugi strani pa bi se kar 79 % anketirancev lažje odreklo pametnemu telefonu kot intimnim trenutkom z ljubljeno osebo. Dodajmo še podatek, da bi se kar 81 % Slovencev lažje odreklo pametnemu telefonu kot druženju s prijatelji in očitno postane, da imamo še vedno raje realne kot virtualne stike.

Ko govorimo o vzdrževanju razmerij so telefoni še vedno smatrani kot orodje, ki olajša življenje in razmerja, ne more pa jih nadomestiti. Kar 96 % Slovencev telefona med spanjem nima v postelji, kar 97 % ljudi pa bi se nemudoma odreklo pametnemu telefonu, ko bi bili postavljeni pred izbiro med telefonom in igro s svojimi otroki.

Nekateri pravijo, da pametni telefon uniči romantiko hitreje, kot ga lahko potegnete iz žepa. Vendar pa raziskava kaže tudi pozitivne vplive pametnih telefonov – ti nam namreč olajšajo intimne stike s partnerji s pomočjo klicev in sporočil. Huaweijeva raziskava je potrdila, da so pametni telefoni odlično orodje za vzdrževanje odnosov z bližnjimi in predvsem, da smo bolj navezani na njih, kot na naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki