marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOnePlus 6 podira rekorde prodaje
15.06.2018

Pri OnePlus so razkrili, da so v manj kot enem mesecu uspeli prodati več kot milijon enot svojega najnovejšega pametnega telefona OnePlus 6. Natančneje, podjetje je to številko doseglo v 22-ih dneh.

slikaGoogle Street View avtomobil znova na slovenskih cestah
13.06.2018

To poletje bo Google Street View avtomobil znova obiskal Slovenijo s ciljem posodobitve lokalnih podatkov na zemljevidih Google Maps. Google tokrat želi, da Street View avtomobil pridobi posodobljene informacije o cestnih povezavah med mesti.

slikaApple zmanjšal naročilo za iPhone
11.06.2018

Apple je svojim dobaviteljem poslal zahtevo za zmanjšano proizvodnjo mobilnikov v letošnjem letu in sicer za 20 %. Pri podjetju so se odločiti igrati na varno noto po tem, ko so se ušteli pri količinah najdražjega iPhona X.

slikaKitajska preiskuje Samsung, Micron in SK Hynix
08.06.2018

Kitajski regulator je odprl preiskavo proti proizvajalcem pomnilniških čipov Samsungu, Micronu in SK Hynixu. Po navedbah časnika Wall Street Journal so vsa tri podjetja potrdila preiskavo, niso pa razkrila namena obiska preiskovalcev.

slikaApple predstavil iOS 12
06.06.2018

Apple je na letni konferenci WWDC predstavil novo generacijo operacijskega Sistema iOS 12. Nadgradnja bo na voljo jeseni, namestitev pa bo možna na vseh napravah, ki podpirajo že trenutno različico, torej tudi iPhone 5s.

slikaKupci Huaweija P20 in P20 Pro dobijo tudi premium servisni paket
04.06.2018

Konec marca je Huawei predstavil Huawei P20 in P20 Pro. Poleg dobrega fotoaparata pa se ta dva modela ponašata tudi s premium servisnim paketom, ki je na voljo povsem brezplačno vsem kupcem. V primeru poškodovanega zaslona ga bo Huawei zamenjal brez vprašanj ali dodatnih stroškov v obdobju treh mesecev od datuma nakupa.

članki

Večina Slovencev se raje odreče televiziji kot pametnemu telefonu

Deli z ostalimi

23.02.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je pred kratkim razkril rezultate raziskave o rabi pametnih telefonov, ki jo je opravil v 12 državah, tudi v Sloveniji. Rezultati kažejo, da kljub vsej tehnologiji najbolj cenimo bližino naših ljubljenih.

64 % Slovencev bi se z veseljem odrekla televiziji, da bi lahko obdržali pametni telefon. Zanimiv je tudi podatek, ki pravi, da bi se kar 72 % Slovencev raje odreklo slaščicam za 6 mesecev, kot pa pametnemu telefonu.

Slovenci preferiramo stike v živo

Po drugi strani pa bi se kar 79 % anketirancev lažje odreklo pametnemu telefonu kot intimnim trenutkom z ljubljeno osebo. Dodajmo še podatek, da bi se kar 81 % Slovencev lažje odreklo pametnemu telefonu kot druženju s prijatelji in očitno postane, da imamo še vedno raje realne kot virtualne stike.

Ko govorimo o vzdrževanju razmerij so telefoni še vedno smatrani kot orodje, ki olajša življenje in razmerja, ne more pa jih nadomestiti. Kar 96 % Slovencev telefona med spanjem nima v postelji, kar 97 % ljudi pa bi se nemudoma odreklo pametnemu telefonu, ko bi bili postavljeni pred izbiro med telefonom in igro s svojimi otroki.

Nekateri pravijo, da pametni telefon uniči romantiko hitreje, kot ga lahko potegnete iz žepa. Vendar pa raziskava kaže tudi pozitivne vplive pametnih telefonov – ti nam namreč olajšajo intimne stike s partnerji s pomočjo klicev in sporočil. Huaweijeva raziskava je potrdila, da so pametni telefoni odlično orodje za vzdrževanje odnosov z bližnjimi in predvsem, da smo bolj navezani na njih, kot na naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki