marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Več kot polovica mobilnikov, prodanih v letu 2007, je imela podporo spominskim karticam

Deli z ostalimi

08.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Strategy Analytics predvideva, da bo povprečna letna rast prodaje mobilnih telefonov z režo za spominsko kartico, znašala okoli 13 odstotkov v naslednjih petih letih.

Tako naj bi telefone z režo za spominske kartice v letu 2011 uporabljalo že kar 1,04 milijarde uporabnikov mobilnih telefonov. Novo poročilo še poroča, da je bilo v letu 2007 po svetu razposlanih 592 milijonov mobilnikov, ki imajo razširljiv spomin in to predstavlja kar 53 odstotkov vseh razposlanih mobilnih telefonov v tem letu.

Poročilo navaja še, da so bile v letu 2007 najpopularnejše reže za spominske kartice tipa microSD, katerih tržni delež znaša 57 odstotkov in so sedaj popularnejše od MMC spominskih kartic. Pričakuje se, da bo microSD tip kartic še vnaprej pridobival na priljubljenosti in bodo te reže za spominske kartice predstavljale kar 86 odstotkov celotnega trga v letu 2011, potem pa je pričakovati konkurenco novih spominskih sistemov, kot je recimo Universal Flash Storage (UFS).

Steve Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies je razložil: »Mobilni telefoni z vhodi za spominske kartice že sedaj predstavljajo preko 85 odstotkov vseh mobilnih telefonov na razvitejših trgih. Sedaj pa je opazno povečanje uporabe takšnih mobilnikov tudi na nerazvitejših trgih, kjer se ustvarja potreba po mobilnih telefonih s predvajalnikom glasbe in kamero.«

Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies,je dodal: »Potreba po večjih spominskih karticah za shranjevanje glasbe, slik, video posnetkov ter drugih podatkov bo sprožila veliko povečanje prisotnosti microSDHC formata kartice med letoma 2008 in 2009. Strategy Analytics pričakuje močno rast mobilnikov z (za)dosti notranjega pomnilnika, a vseeno so spominske kartice velika prednost, saj lahko enostavno povečamo pomnilnik, podatke pa lažje prenašamo med različnimi mobilnimi napravami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki