marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Več kot polovica mobilnikov, prodanih v letu 2007, je imela podporo spominskim karticam


08.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Strategy Analytics predvideva, da bo povprečna letna rast prodaje mobilnih telefonov z režo za spominsko kartico, znašala okoli 13 odstotkov v naslednjih petih letih.

Tako naj bi telefone z režo za spominske kartice v letu 2011 uporabljalo že kar 1,04 milijarde uporabnikov mobilnih telefonov. Novo poročilo še poroča, da je bilo v letu 2007 po svetu razposlanih 592 milijonov mobilnikov, ki imajo razširljiv spomin in to predstavlja kar 53 odstotkov vseh razposlanih mobilnih telefonov v tem letu.

Poročilo navaja še, da so bile v letu 2007 najpopularnejše reže za spominske kartice tipa microSD, katerih tržni delež znaša 57 odstotkov in so sedaj popularnejše od MMC spominskih kartic. Pričakuje se, da bo microSD tip kartic še vnaprej pridobival na priljubljenosti in bodo te reže za spominske kartice predstavljale kar 86 odstotkov celotnega trga v letu 2011, potem pa je pričakovati konkurenco novih spominskih sistemov, kot je recimo Universal Flash Storage (UFS).

Steve Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies je razložil: »Mobilni telefoni z vhodi za spominske kartice že sedaj predstavljajo preko 85 odstotkov vseh mobilnih telefonov na razvitejših trgih. Sedaj pa je opazno povečanje uporabe takšnih mobilnikov tudi na nerazvitejših trgih, kjer se ustvarja potreba po mobilnih telefonih s predvajalnikom glasbe in kamero.«

Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies,je dodal: »Potreba po večjih spominskih karticah za shranjevanje glasbe, slik, video posnetkov ter drugih podatkov bo sprožila veliko povečanje prisotnosti microSDHC formata kartice med letoma 2008 in 2009. Strategy Analytics pričakuje močno rast mobilnikov z (za)dosti notranjega pomnilnika, a vseeno so spominske kartice velika prednost, saj lahko enostavno povečamo pomnilnik, podatke pa lažje prenašamo med različnimi mobilnimi napravami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki