marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Več kot polovica mobilnikov, prodanih v letu 2007, je imela podporo spominskim karticam

Deli z ostalimi

08.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Strategy Analytics predvideva, da bo povprečna letna rast prodaje mobilnih telefonov z režo za spominsko kartico, znašala okoli 13 odstotkov v naslednjih petih letih.

Tako naj bi telefone z režo za spominske kartice v letu 2011 uporabljalo že kar 1,04 milijarde uporabnikov mobilnih telefonov. Novo poročilo še poroča, da je bilo v letu 2007 po svetu razposlanih 592 milijonov mobilnikov, ki imajo razširljiv spomin in to predstavlja kar 53 odstotkov vseh razposlanih mobilnih telefonov v tem letu.

Poročilo navaja še, da so bile v letu 2007 najpopularnejše reže za spominske kartice tipa microSD, katerih tržni delež znaša 57 odstotkov in so sedaj popularnejše od MMC spominskih kartic. Pričakuje se, da bo microSD tip kartic še vnaprej pridobival na priljubljenosti in bodo te reže za spominske kartice predstavljale kar 86 odstotkov celotnega trga v letu 2011, potem pa je pričakovati konkurenco novih spominskih sistemov, kot je recimo Universal Flash Storage (UFS).

Steve Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies je razložil: »Mobilni telefoni z vhodi za spominske kartice že sedaj predstavljajo preko 85 odstotkov vseh mobilnih telefonov na razvitejših trgih. Sedaj pa je opazno povečanje uporabe takšnih mobilnikov tudi na nerazvitejših trgih, kjer se ustvarja potreba po mobilnih telefonih s predvajalnikom glasbe in kamero.«

Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies,je dodal: »Potreba po večjih spominskih karticah za shranjevanje glasbe, slik, video posnetkov ter drugih podatkov bo sprožila veliko povečanje prisotnosti microSDHC formata kartice med letoma 2008 in 2009. Strategy Analytics pričakuje močno rast mobilnikov z (za)dosti notranjega pomnilnika, a vseeno so spominske kartice velika prednost, saj lahko enostavno povečamo pomnilnik, podatke pa lažje prenašamo med različnimi mobilnimi napravami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki