marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Več kot milijon prenosov Ovi Zemljevidov v enem tednu


05.02.2010
Objavil: Dare Gliha

Nokia je sporočila, da je novo različico Ovi Zemljevidov od predstavitve, ki je bila 21. januarja 2010, na svoje mobilne naprave naložilo več kot 1,4 milijona uporabnikov. Milijonska znamka je bila presežena že konec prejšnjega tedna.

“V povprečju zabeležimo prenos na sekundo, 24 ur na dan,” je dejal Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik Nokie. “Ko smo predstavili brezplačno navigacijo za hojo in vožnjo, smo vedeli, da bo zanimiva za uporabnike. Toda število ljudi, ki sedaj uporabljajo svojo Nokio za navigacijo in posledično želijo več programske opreme z lokacijskimi storitvami, narašča še hitreje, kot smo predvideli.”

Uspeh nove različice Ovi Zemljevidov je ključni del Nokiine strategije biti vodilni ponudnik na trgu mobilnih zemljevidov, navigacije in storitev, ki so vezane na lokacijo. Preko naložbe v NAVTEQ je Nokia uspela znižati stroške, ki so povezani z navigacijo za voznike in pešce, ter hitro aktivira veliko bazo uporabnikov, ki jim lahko ponudi nove na lokacijo vezane vsebine in storitve.

“To je odlična novica za naše zunanje razvijalce aplikacij. V nekaj dneh se je namreč ustvarila baza več kot milijona aktivnih uporabnikov, ki si želijo novih in inovativnih na lokacijo vezanih aplikacij,” je nadaljeval Anssi Vanjoki. “Tudi za operaterje je to priložnost za prodajo večjega števila podatkovnih paketov in celovitih navigacijskih storitev tako obstoječim kot novim strankam.”

Države, v katerih je novo različico Ovi Zemljevidov na svoje naprave do 31. januarja naložilo največ uporabnikov, so Kitajska, Italija, Velika Britanija, Nemčija in Španija. Največ uporabnikov pa je nove Ovi Zemljevide naložilo na naslednje naprave: Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 in Nokia E72.

“Obstaja veliko zanimanje za GPS navigacijo na mobilnih telefonih. Ocenjujemo, da je konec leta 2009 GPS navigacijo na svojih mobilnih telefonih aktivno uporabljalo že 25.9 milijona uporabnikov,” je dejal Chris Jones, podpredsednik in glavni analitik raziskovalnega podjetja Canalys.

Od naslednjega meseca bodo vsi novi pametni telefoni Nokia z vgrajenim GPS sprejemnikom na voljo z novo različico Ovi Zemljevidov, ki bo brezplačno vključevala prednaložen zemljevid za domačo državo, kakovostno navigacijo za hojo in vožnjo ter dostop do turističnih vodnikov Lonely Planet in Michelin.

Ovi Zemljevidi pokrivajo več kot 180 držav in vključujejo navigacijo za voznike in pešce za 74 držav in v 46 jezikih, prometne informacije za več kot 10 držav in več kot 6000 3D orientacijskih znakov v 200 mestih po vsem svetu. Turistična vodnika Lonely Planet in Michelin pa ponujata informacije za več kot 1000 svetovnih destinacij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki