marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Samo v letu 2016 v Evropi prodanih že več kot 300 tisoč naprav Gear VR

Deli z ostalimi

20.05.2016
Objavil: Thomas Bergant

Po odličnem odzivu in številu prednaročil, ki sta jih prejela najnovejša pametna telefona Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge, je podjetje Samsung danes najavilo nagrado za nove kupce modelov Galaxy S7 in S7 edge – paket ekskluzivnih vsebin Oculus za Gear VR.

Novim kupcem* vrhunskih telefonov Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 edge bo za posebno ceno na voljo tudi Gear VR, hkrati pa bodo dobili še brezplačen dostop do ekskluzivnih vrhunskih VR iger in vsebin, ki so na voljo prek spletne trgovine Oculus Store. Paket vključuje najbolj popularne (sicer plačljive) vsebine Oculus, kot so Anshar Wars 2, Darknet, Drift, Keep Talking and Nobody Explodes, Ocean Rift in Starchart. Ponudba za nove kupce traja le do 4. junija 2016.

Samsung nagrado za nove kupce ponuja v sodelovanju s podjetjem Oculus, pionirjem na področju virtualne resničnosti, ki podpira napravo Gear VR. Ekskluzivna ponudba bo pospremila odlične prodajne rezultate najnovejših modelov v seriji Galaxy S, ki so bili na evropskem trgu odlično sprejeti. Izjemni tržni rezultati so pospešili tudi popularizacijo trga mobilnih naprav za VR v Evropi in, kot poroča podjetje CCS Insight**, se na tem področju na tržiščih Zahodne Evrope v letu 2016 pričakuje kar 168-odstotna rast. Samsung je samo v letu 2016 v Evropi prodal že več kot 300.000 naprav Gear VR, kar je odličen rezultat, saj je bilo po oceni poročila CCS Insight** v celotnem letu 2015 v Evropi prodanih 1,8 milijonov naprav Gear VR.

David Lowes, direktor trženja v podjetju Samsung Electronics, je komentiral: “Naši telefoni Galaxy S7 in S7 edge so zelo dobro sprejeti in dokazujejo, da obstaja nenehno povpraševanje po naših vrhunskih krovnih modelih. Pametni telefon je postal že nepogrešljiv del našega vsakdanjika, ampak v povezavi z napravami, kot je Gear VR, odpira še širši svet neverjetnih izkušenj, v katere se lahko potopiš in jih izkusiš na čustveni ravni. Z nagrado za nove kupce bomo skušali virtualno resničnost približati še širši množici in tako še več ljudem omogočiti, da še sami spoznajo to neverjetno tehnologijo.

V podjetju Oculus si želimo, da bi lahko ljudje s pomočjo virtualne resničnosti kjerkoli in kadarkoli izkusili praktično karkoli. Z napravo Gear VR se to že uresničuje,” je dejal Max Cohen, vodja mobilne tehnologije v podjetju Oculus. “Pred kratkim smo objavili, da je napravo Gear VR samo v mesecu aprilu uporabil 1 milijon ljudi – s tem je bil dosežen pomemben mejnik, ki dokazuje, kako izjemno izkušnjo lahko omogočita Samsung in Oculus. Naša kombinacija strojne in programske opreme lahko omogoči najboljšo možno izkušnjo virtualne resničnosti na mobilni napravi in veselimo se, da bomo lahko še naprej navduševali in spodbujali uporabnike naših naprav.

2016: Analitiki virtualni resničnosti napovedujejo rast

CSS Insight, vodilno podjetje za analize na področju 'povezanega sveta', napoveduje, da bo dobiček na področju virtualne resničnosti do leta 2020 na globalni ravni dosegel 10 milijard dolarjev, od tega pa bo 3 milijarde dolarjev dobička ustvarjenega v Zahodni Evropi. Prav tako ocenjuje, da naj bi bilo samo v letu 2016 v Vzhodno Evropo dostavljenih 4,7 milijon naprav za VR.

Ben Wood, analitik in vodja raziskav v podjetju CCS Insight, komentira: “Smo na začetku zelo vznemirljivega potovanja v svet navidezne resničnost in prepričani smo, da bo še več uporabnikov pritegnil bogat in slikovit svet profesionalno ustvarjenih 360-stopinjskih vsebin, ki se bodo v letu 2016 še razširile. Vse več bo tudi vsebin, ki jih bodo uporabniki sami ustvarjali s pomočjo 360-stopinjskih kamer in delili prek družbenih omrežij, zato se bodo tekom leta te vsebine še bolj popularizirale.

Več informacij o ekskluzivnem paketu vsebin Oculus za nove kupce mobilnika Samsung Galaxy S7 ali S7 edge se nahaja na povezavi: http://www.samsung.com/si/galaxys7_vr/where-to-buy/.

Opomba:

*Ekskluzivni paket vsebin za nove kupce Galaxy S7/Gear VR je v Sloveniji na voljo pri izbranih ponudnikih. Čas trajanja akcije se razlikuje glede na trg in ponudnike.

**Poročilo »CCS Insight, Market Forecast, Augmented and Virtual Reality Worldwide, 2016-2020, February 2016«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki