marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Varnostno poročilo PandaLabs odkriva povečano število napadov na mobilnike

Deli z ostalimi

13.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Družba Panda Security, ponudnik naprednih varnostnih rešitev, je objavila prvo letošnje četrtletno varnostno poročilo. V njem ugotavlja, da se povečuje število napadov na mobilnike.

Za prevlado novic o porastu škodljivih kod na mobilnem področju je zaslužna predvsem njihova odlična prodaja, saj so pametni mobilniki v zadnjem četrtletju 2010 prvič v zgodovini presegli prodajne številke osebnih računalnikov. Med mobilnimi platformami vodi Android, kateremu tudi nepridipravi namenjajo vse več pozornosti. Tako so v zadnjih mesecih oblikovali več deset škodljivih kod, s katerimi okužijo mobilne telefone, da ti pošiljajo sporočila SMS na plačljive številke.

Skupina ruskih spletnih kriminalcev je praznik zaljubljencev, Valentinovo, izkoristila za distribucijo aplikacije, ki prek vsebinsko bogatih sporočil MMS pošilja fotografije. Aplikacija je uporabnikom ponudila izbiro različnih fotografij, v praksi pa je pošiljala sporočila SMS na plačljive številke. Sredi februarja je razsajala tudi škodljiva koda za mobilnike z operacijskim sistemom Android. Trojanski konj, poimenovan Trj/ADRD.A, je na pametnih telefonih kradel podatke o uporabnikih in jih pošiljal spletnim kriminalcem.

Marca so uporabniki Androidnih telefonov doživeli največji napad doslej. Spletni napadalci so na uradni portal Android Market naložili več okuženih aplikacij. V vsega štirih dneh so bili s trojanskim konjem okuženi programi preneseni več kot 50.000-krat, skoraj toliko pa je bilo tudi žrtev. Zelo napreden trojanski konj je namreč ne le kradel zaupne podatke uporabnikov, temveč je na mobilne telefone nameščal tudi druge aplikacije brez vedenja uporabnika. Google je posredoval in okužene aplikacije umaknil s svoje tržnice, v nekaj dneh pa so jih z oddaljenim dostopom uspeli odstraniti tudi z mobilnikov uporabnikov.

Prvo četrtletje je postreglo tudi z novim napadom bančnega trojanca Zeus. PandaLabs poročajo, da so napadalci našli način, kako zaobiti mehanizme dvojne avtentikacije v elektronske in mobilne banke na mobilnih napravah. Uporabnike računalnikov so s prevarantsko spletno stranjo pretentali v namestitev »varnostnega certifikata« na mobilnik, certifikat pa je bil v resnici trojanski konj, namenjen prestrezanju vseh sporočil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki