marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

članki

Varnostni standard za Li-Ion baterije na Japonskem

Deli z ostalimi

28.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Japonska vlada se je po nekaj nesrečah z litijonskimi baterijami odločila uveljaviti nov obvezen varnostni standard. Standard bo do jeseni že sestavljen, popravljeni odloki pa bodo objavljeni nekje do 31. marca 2008.

Lansko leto so pri družbi Sony objavili preklic 9,6 milijonov litijonskih baterij, ki so v povezavi s prenosnimi računalniki rado zagorele. Predkratkim pa je bilo zaradi pregrevanja preklicanih 46 milijonov baterij družbe Matsushita Electric.

Zaradi majhnosti in velike kapacitete so baterije uporabljene na številnih elektronskih napravah. Našli jih bomo v osebnih računalnikih, digitalnih kamerah in mobilnih telefonih. Lansko leto je bilo izdelano nekje 1 milijarda litijonskih baterij.

Japonska vlada verjame v nove poteze, ki naj bi služile k večji varnosti omenjenih baterij. Hude nesreče bi predvsem lahko nastale na letalih ali vlakih.

S tem, ko so maja zakonsko dodali litijonske baterije pod kategorijo "posebni izdelki" (sem spadajo še motoristične čelade, otroške posteljice, itd.) so proizvajalce avtomatsko prisilili k brezkompromisnemu izdelovanju baterij po varnostnih standardih.

Vlada pa med idejami za izboljšanje varnostnih potreb razmišlja o pobudi, da bi proizvajalci izdelali baterije, ki bi tudi ob namernem poškodovanju ostale negorljive.

Japonska je eden izmed večjih izvoznikov litijonskih baterij, minister za ekonomijo, trgovino in industrijo pa je ob tem predlagal, da se omenjeni standard uveljavi tudi v drugih državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki