marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Varnostne težave odvračajo tretjino uporabnikov od mobilnega bančništva


10.03.2014
Objavil: Dare Gliha

Po anketi Kaspersky Consumer Security Risks (tveganja pri varovanju potrošnikov), ki jo je v sodelovanju s Kaspersky Labom v letu 2013 izvajalo podjetje B2B International se skoraj tretjina uporabnikov ne počuti varne pri opravljanju elektronskih plačil preko pametnih telefonov ali tablic. Ne zaupajo zanesljivosti mobilnih zaščit na mobilnih napravah pri spletnem nakupovanju ali bančništvu.

Spletne trgovine, spletna plačila in spletni bančni sistemi so olajšali številna finančna opravila. Plačujemo lahko račune, kupujemo predmete, ki jih je sicer težko najti, in opravljamo transakcije z le nekaj kliki z miško, brez zapravljanja časa v vrstah.

Splošno razširjena raba pametnih telefonov in tablic še olajša sistem spletnega bančništva: prenosnost in funkcionalnost teh naprav pomeni, da lahko vse uredimo ne le doma ali v pisarni, ampak kjerkoli, kjer imamo dostop do interneta ali telefonski signal. Vsi uporabniki pametnih telefonov in tablic ne razumejo prednosti dostopa do denarja kjerkoli in kadarkoli, in zdi se, da mnogi oklevajo pred sprejetjem mobilne bančne tehnologije.

Anketa B2B International kaže, da kar 33 % anketirancev ne bi nikoli uporabila mobilne naprave za opravljanje transakcij, ko je plačevanje za nakup v spletnih trgovinah. Nekoliko manjši, a pomemben delež uporabnikov pametnih telefonov in tablic (28 % globalno, 31 % v Evropi) se ne počito varno pri uporabi naprav za spletno bančništvo. In le 27 % (23 % v Evropi) uporabnikov pametnih telefonov ter 22 % (45 % v EU) uporabnikov tablic ni zaskrbljenih pri dostopanju do svojih finančnih informacij preko naprav.

Android je najbolj priljubljen mobilni operacijski sistem na svetu, zato je tudi največkrat tarča spletnih kriminalcev. Kar je logično, saj več kot ima tarča uporabnikov, lažje kriminalci pridejo do nelegalnega prihodka. Po podatkih Kaspersky Laba je 99 % obstoječih primerkov zlonamerne programske opreme bilo razvitih za uporabo na Androidih. V letu 2012 so strokovnjaki iz podjetja zaznali 35.000 primerkov zlonamerne programske opreme za Androide. V prvih šestih mesecih leta 2013 pa se je ta številka povzpela na 47.000.

Te številke so nekatere uporabnike prepričale, da opustijo uporabo teh naprav, kaj šele, da bi jih uporabljali za spletne transakcije – 13 % (11 % v Evropi) anketiranih je trdilo, da Androida ne bi nikoli uporabili za ta namen.

Ponarejene aplikacije za Androide za spletne bančne storitve, napadi z ribarjenjem in zlonamerni napadi, so le nekatera od zlonamernih orodij, ki so bila razvita za prestrezanje podatkov, ki jih uporabniki vnesejo peko tipkovnice, in so bili pogosto uporabljeni za napade na uporabnike naprav z operacijskim sistemom Android.

Težko je kriviti uporabnike pametnih telefonov in tablic za njihovo prekomerno pazljivost pri uporabi finančnih storitev. Pa vendar lahko uporabniki, kljub naraščajočemu številu groženj za Androide, varno uporabljajo mobilna plačila, če svojo napravo zaščitijo z zanesljivim varnostnim programom.

Kaspersky Lab je z namenom zaščite uporabnikov naprav z operacijskim sistemom Android pred spletnimi kriminalci, vključno s finančnimi goljufi, razvil Kaspersky spletno zaščito za Androide. Varnostna rešitev je lahka za uporabo in ima širok nabor zaščitnih mehanizmov, ki zagotavljajo visoko raven zaščite za uporabnike mobilnih naprav.

Napredne tehnologije za detektiranje zlonamerne programske opreme, ki so vključene v tej rešitvi, preprečujejo nalaganje vohunskega programja, ki imitira bančne aplikacije, četudi je bil program nameščen preko uradne trgovine Google Play. Integriran modul proti ribarjenju zazna in prepreči ponaredke bančnih strani in strani spletnih trgovin ter spletnih plačil, ki jih goljufi pogosto uporabljajo za pridobivanje vpisnih poverilnic in informacij o računih žrtev. Še ena prednost Kaspersky spletne zaščite za Androide je zmožnosti preverjanja spletnih povezav, ki jih uporabnik prejme preko SMS sporočil, s čimer uporabnike ščiti pred zlonamernimi napadi preko masovnega pošiljanja elektronskih sporočil ali kratkih sporočil, ki jih spletni kriminalci pogosto uporabljajo.

Varnostna rešitev Kaspersky Laba omogoča zanesljivo zaščito pred skoraj vsemi grožnjami – vključno s tistimi, ki ciljajo na denar uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki