marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Varnostna rešitev Samsung KNOX je že na voljo potrošnikom in podjetjem

Deli z ostalimi

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil razpoložljivost varnostne rešitve Samsung KNOX za vse uporabnike. Samsung KNOX je celovita varnostna rešitev, sestavljena iz vrste izboljšav strojne in programske opreme. Rešitev deluje na konceptu "peskovnika", saj na napravi ustvari ločeno varno okolje za izvajanje operacij poganjanja in shranjevanja podatkov za posamezne preverjene aplikacije.

Aplikacije, ki tečejo zunaj peskovnika, imajo le omejen dostop do podatkov, shranjenih v peskovniku. Tam so namreč podatki in informacije skrbno varovani z zaščito na sistemskem nivoju in tako varni pred škodljivimi kodami in poskusi prevar ter vdorov, ki veliko mobilnih naprav doletijo ob kraji ali izgubi.

Samsung je že februarja najavil razpoložljivost rešitve Samsung KNOX za poslovna okolja, s čimer so oddelki IT prevzeli boljši nadzor nad mobilnimi napravami in podatki na njih brez da bi pri tem trpela zasebnost zaposlenih, ki te naprave sicer uporabljajo tudi v zasebne namene. V naslednjih mesecih je Samsung še nadgradil funkcionalnost svoje rešitve in omogočil delovanje peskovnika tudi pri napravah v rokah potrošnikov. Ti sedaj ne potrebujejo več pomoči oddelka IT za aktivacijo napredne varnostne rešitve in varno shranjevanje podatkov (npr. fotografij ali video posnetkov) v njej. Dodatno lahko uporabniki izberejo, katere poslovne aplikacije in podatke, npr. službeno e-pošto, kontakte, koledar, bodo varno hranili, a obenem oddelku IT še vedno omogočili varen dostop do njih - preko rešitve EAS (Exchange ActiveSync Server). Rešitev Samsung KNOX predstavlja idealno platformo za uresničevanje trenda nošenja lastnih naprav (BYOD - Bring-Your-Own-Device) na delovna mesta.

“Samsung KNOX predstavlja Samsungovo zavezo k stalnemu izboljševanju naprav, pri čemer varnost podatkov predstavlja enega pomembnejših elementov. Napredni zaščita podatkov in zasebnosti, ki ju Samsung KNOX nudi zaposlenim in podjetjem hkrati, bo prispevala k še večji prisotnosti Samsungovih mobilnih naprav v poslovnih okoljih,” je povedal dr. Injong Rhee, podpredsednik oddelka KNOX Business Group v podjetju Samsung Electronics.
Naprave z nameščeno rešitvijo Samsung KNOX je za uporabo v svojih zahtevnih poslovnih okoljih že potrdilo tudi ameriško obrambno ministrstvo.

Rešitev Samsung KNOX bo komercialno na voljo širom sveta v vseh najzmogljivejših Samsung pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, vključno z GALAXY Note 3 in GALAXY Note 10.1 (modelno leto 2014). Dostopnost rešitve za modele GALAXY S III, GALAXY S4 in GALAXY Note II bo objavljena naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki