marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Varnostna rešitev Samsung KNOX je že na voljo potrošnikom in podjetjem

Deli z ostalimi

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil razpoložljivost varnostne rešitve Samsung KNOX za vse uporabnike. Samsung KNOX je celovita varnostna rešitev, sestavljena iz vrste izboljšav strojne in programske opreme. Rešitev deluje na konceptu "peskovnika", saj na napravi ustvari ločeno varno okolje za izvajanje operacij poganjanja in shranjevanja podatkov za posamezne preverjene aplikacije.

Aplikacije, ki tečejo zunaj peskovnika, imajo le omejen dostop do podatkov, shranjenih v peskovniku. Tam so namreč podatki in informacije skrbno varovani z zaščito na sistemskem nivoju in tako varni pred škodljivimi kodami in poskusi prevar ter vdorov, ki veliko mobilnih naprav doletijo ob kraji ali izgubi.

Samsung je že februarja najavil razpoložljivost rešitve Samsung KNOX za poslovna okolja, s čimer so oddelki IT prevzeli boljši nadzor nad mobilnimi napravami in podatki na njih brez da bi pri tem trpela zasebnost zaposlenih, ki te naprave sicer uporabljajo tudi v zasebne namene. V naslednjih mesecih je Samsung še nadgradil funkcionalnost svoje rešitve in omogočil delovanje peskovnika tudi pri napravah v rokah potrošnikov. Ti sedaj ne potrebujejo več pomoči oddelka IT za aktivacijo napredne varnostne rešitve in varno shranjevanje podatkov (npr. fotografij ali video posnetkov) v njej. Dodatno lahko uporabniki izberejo, katere poslovne aplikacije in podatke, npr. službeno e-pošto, kontakte, koledar, bodo varno hranili, a obenem oddelku IT še vedno omogočili varen dostop do njih - preko rešitve EAS (Exchange ActiveSync Server). Rešitev Samsung KNOX predstavlja idealno platformo za uresničevanje trenda nošenja lastnih naprav (BYOD - Bring-Your-Own-Device) na delovna mesta.

“Samsung KNOX predstavlja Samsungovo zavezo k stalnemu izboljševanju naprav, pri čemer varnost podatkov predstavlja enega pomembnejših elementov. Napredni zaščita podatkov in zasebnosti, ki ju Samsung KNOX nudi zaposlenim in podjetjem hkrati, bo prispevala k še večji prisotnosti Samsungovih mobilnih naprav v poslovnih okoljih,” je povedal dr. Injong Rhee, podpredsednik oddelka KNOX Business Group v podjetju Samsung Electronics.
Naprave z nameščeno rešitvijo Samsung KNOX je za uporabo v svojih zahtevnih poslovnih okoljih že potrdilo tudi ameriško obrambno ministrstvo.

Rešitev Samsung KNOX bo komercialno na voljo širom sveta v vseh najzmogljivejših Samsung pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, vključno z GALAXY Note 3 in GALAXY Note 10.1 (modelno leto 2014). Dostopnost rešitve za modele GALAXY S III, GALAXY S4 in GALAXY Note II bo objavljena naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki