marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Varnostna rešitev Samsung KNOX je že na voljo potrošnikom in podjetjem

Deli z ostalimi

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil razpoložljivost varnostne rešitve Samsung KNOX za vse uporabnike. Samsung KNOX je celovita varnostna rešitev, sestavljena iz vrste izboljšav strojne in programske opreme. Rešitev deluje na konceptu "peskovnika", saj na napravi ustvari ločeno varno okolje za izvajanje operacij poganjanja in shranjevanja podatkov za posamezne preverjene aplikacije.

Aplikacije, ki tečejo zunaj peskovnika, imajo le omejen dostop do podatkov, shranjenih v peskovniku. Tam so namreč podatki in informacije skrbno varovani z zaščito na sistemskem nivoju in tako varni pred škodljivimi kodami in poskusi prevar ter vdorov, ki veliko mobilnih naprav doletijo ob kraji ali izgubi.

Samsung je že februarja najavil razpoložljivost rešitve Samsung KNOX za poslovna okolja, s čimer so oddelki IT prevzeli boljši nadzor nad mobilnimi napravami in podatki na njih brez da bi pri tem trpela zasebnost zaposlenih, ki te naprave sicer uporabljajo tudi v zasebne namene. V naslednjih mesecih je Samsung še nadgradil funkcionalnost svoje rešitve in omogočil delovanje peskovnika tudi pri napravah v rokah potrošnikov. Ti sedaj ne potrebujejo več pomoči oddelka IT za aktivacijo napredne varnostne rešitve in varno shranjevanje podatkov (npr. fotografij ali video posnetkov) v njej. Dodatno lahko uporabniki izberejo, katere poslovne aplikacije in podatke, npr. službeno e-pošto, kontakte, koledar, bodo varno hranili, a obenem oddelku IT še vedno omogočili varen dostop do njih - preko rešitve EAS (Exchange ActiveSync Server). Rešitev Samsung KNOX predstavlja idealno platformo za uresničevanje trenda nošenja lastnih naprav (BYOD - Bring-Your-Own-Device) na delovna mesta.

“Samsung KNOX predstavlja Samsungovo zavezo k stalnemu izboljševanju naprav, pri čemer varnost podatkov predstavlja enega pomembnejših elementov. Napredni zaščita podatkov in zasebnosti, ki ju Samsung KNOX nudi zaposlenim in podjetjem hkrati, bo prispevala k še večji prisotnosti Samsungovih mobilnih naprav v poslovnih okoljih,” je povedal dr. Injong Rhee, podpredsednik oddelka KNOX Business Group v podjetju Samsung Electronics.
Naprave z nameščeno rešitvijo Samsung KNOX je za uporabo v svojih zahtevnih poslovnih okoljih že potrdilo tudi ameriško obrambno ministrstvo.

Rešitev Samsung KNOX bo komercialno na voljo širom sveta v vseh najzmogljivejših Samsung pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, vključno z GALAXY Note 3 in GALAXY Note 10.1 (modelno leto 2014). Dostopnost rešitve za modele GALAXY S III, GALAXY S4 in GALAXY Note II bo objavljena naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki