marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

V trgovini iTunes posebna ponudba izbranih knjig Založbe FDV

Deli z ostalimi

26.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Powercom sistemi je sporočilo, da je Založba FDV v okviru kampanje iPad na obroke ponudila pet izbranih e-knjig, ki bodo omejeno obdobje brezplačno dostopne v trgovini iTunes. Ponujene knjige so iz različnih področij in so zanimive za širši krog strokovne javnosti.

iPad je vsestranska naprava, ki se vse bolj uveljavlja tudi kot pripomoček za učenje. To dokazuje vse več slovenskih založnikov, ki svoje knjige in učbenike ponujajo v digitalni obliki v trgovini iTunes. iPad je odslej v trgovinah Apple Premium Reseller na voljo tudi na obroke.

Založba FDV je eden večjih ponudnikov elektronskih knjig v slovenščini v Applovi knjigarni, saj njen projekt digitalizacije knjig obsega že prek 50 naslovov. V trgovini iTunes so s svojo ponudbo prisotni od novembra 2011, zanjo pa so se odločili, ker je trenutno uradno še vedno edina mednarodna trgovina, ki omogoča prodajo knjig v slovenščini.

»Za našo založbo je zelo pomembna Applova politika, da je brezplačno zares brezplačno, torej da je v trgovini iTunes mogoče objavljati prosto dostopne knjige, hkrati pa takšen način distribucije ne predstavlja stroška za založbo,« je pojasnila Hermina Kranjc, vodja Založbe FDV. »Z odzivom smo zelo zadovoljni. Največ zanimanja je za prosto dostopne knjige, kar kaže na to, da se trg elektronskih knjig pri nas šele uveljavlja. Načrtujemo, da bomo v naslednjih dveh letih ponudili celoten izbor knjig tudi v digitalizirani obliki.«

V Založbi FDV digitalizacijo razumejo kot priložnost za povečanje dostopnosti njihovih knjig ter olajšanje branja osebam, ki imajo težave z vidom. Znanstvena literatura v e-obliki poleg tega nudi še dodatne prednosti, kot so možnosti dodajanja opomb, podčrtovanje, iskanje po geslih in neposredna uporaba slovarjev. Za ljubitelje klasične knjige ohranjajo tudi tiskane izdaje, pri tem pa uporabljajo tehnologijo tiska na zahtevo.

Naslovi, ki so do 10. 11. 2012 brezplačno dostopni v trgovini iTunes in jih je mogoče brati na napravah iOS iPad, iPod touch in iPhone, so: Mirjana Ule - Socialna psihologija; Mirt Komel - Poskus nekega dotika; Primož Šterbenc - Zahod in muslimanski svet; Sonja Bezjak - Kristusove neveste; Zdravko Mlinar - Globalizacija bogati ali ogroža

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki