marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

V trgovini iTunes posebna ponudba izbranih knjig Založbe FDV

Deli z ostalimi

26.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Powercom sistemi je sporočilo, da je Založba FDV v okviru kampanje iPad na obroke ponudila pet izbranih e-knjig, ki bodo omejeno obdobje brezplačno dostopne v trgovini iTunes. Ponujene knjige so iz različnih področij in so zanimive za širši krog strokovne javnosti.

iPad je vsestranska naprava, ki se vse bolj uveljavlja tudi kot pripomoček za učenje. To dokazuje vse več slovenskih založnikov, ki svoje knjige in učbenike ponujajo v digitalni obliki v trgovini iTunes. iPad je odslej v trgovinah Apple Premium Reseller na voljo tudi na obroke.

Založba FDV je eden večjih ponudnikov elektronskih knjig v slovenščini v Applovi knjigarni, saj njen projekt digitalizacije knjig obsega že prek 50 naslovov. V trgovini iTunes so s svojo ponudbo prisotni od novembra 2011, zanjo pa so se odločili, ker je trenutno uradno še vedno edina mednarodna trgovina, ki omogoča prodajo knjig v slovenščini.

»Za našo založbo je zelo pomembna Applova politika, da je brezplačno zares brezplačno, torej da je v trgovini iTunes mogoče objavljati prosto dostopne knjige, hkrati pa takšen način distribucije ne predstavlja stroška za založbo,« je pojasnila Hermina Kranjc, vodja Založbe FDV. »Z odzivom smo zelo zadovoljni. Največ zanimanja je za prosto dostopne knjige, kar kaže na to, da se trg elektronskih knjig pri nas šele uveljavlja. Načrtujemo, da bomo v naslednjih dveh letih ponudili celoten izbor knjig tudi v digitalizirani obliki.«

V Založbi FDV digitalizacijo razumejo kot priložnost za povečanje dostopnosti njihovih knjig ter olajšanje branja osebam, ki imajo težave z vidom. Znanstvena literatura v e-obliki poleg tega nudi še dodatne prednosti, kot so možnosti dodajanja opomb, podčrtovanje, iskanje po geslih in neposredna uporaba slovarjev. Za ljubitelje klasične knjige ohranjajo tudi tiskane izdaje, pri tem pa uporabljajo tehnologijo tiska na zahtevo.

Naslovi, ki so do 10. 11. 2012 brezplačno dostopni v trgovini iTunes in jih je mogoče brati na napravah iOS iPad, iPod touch in iPhone, so: Mirjana Ule - Socialna psihologija; Mirt Komel - Poskus nekega dotika; Primož Šterbenc - Zahod in muslimanski svet; Sonja Bezjak - Kristusove neveste; Zdravko Mlinar - Globalizacija bogati ali ogroža

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki