marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

V Sloveniji po novem trije operaterji storitev UMTS

Deli z ostalimi

20.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija je po končanem delu razpisne komisije danes izdala dve odločbi o dodelitvi radijskih frekvenc za opravljanje mobilnih javnih radijskih storitev UMTS/IMT-2000, družbama Simobil d. d. in T-2 d. o. o.

Tretjemu ponudniku, ki se je prijavil na razpis, družbi Mobitel d. d., agencija frekvence ni podelila, ker njihova ponudba ni bila skladna z razpisnimi pogoji. Agencija bo vsem operaterjem, ki opravljajo storitve UMTS, zagotavljala enake pogoje poslovanja. Agencija je prepričana, da bo s podelitvijo frekvenc operaterjema Simobil in T-2 zagotovljena konkurenca na trgu mobilnih radijskih storitev UMTS in da morebitni sodni postopki razvoja konkurence ne bodo zavrli.

Z vstopom novih operaterjev na trg ponudnikov storitev UMTS se bo na tem področju v Sloveniji v kratkem razvila močna konkurenca, kar posledično pomeni uvedbo novih in kvalitetnih storitev za končne uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki