marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Uporabniki Facebooka so lahke tarče za krajo računov


16.06.2014
Objavil: Dare Gliha

Facebook ostaja najbolj priljubljena tarča spletnih kriminalcev, ki se ukvarjajo s krajo računov na družbenih omrežjih: po statistikah Kaspersky Laba je v prvem četrtletju 2014 kar 10,85 % vseh instanc, ko se je sprožila hevristična komponenta proti zvabljanju, predstavljalo imitacije spletnega mesta Facebook.

Samo ponarejene strani Yahoo-ja so povzročile več opozoril o zvabljanju, kar pomeni, da je Facebook na prvem mestu med ciljanimi družbenimi omrežji. Dandanes so ponaredki Facebooka globalen posel, saj spletni kriminalci stran napadajo v različnih jezikih: v angleščini, francoščini, nemščini, portugalščini, italijanščini, turščini, arabščini in drugih.

Neavtoriziran dostop do računov v Facebooku ali katerem koli drugem družbenem omrežju je lahko uporabljen za širjenje povezav za zvabljanje ali zlonamerne programske opreme. Spletni kriminalci ukradene račune prav tako uporabljajo za pošiljanje nezaželene pošte po listi kontaktov žrtve in objavljajo nezaželena sporočila na zidovih njihovih prijateljev, kjer ga lahko vidijo tudi drugi uporabniki, ali za širjenje sporočil, v katerih prijatelje prosijo za nujno denarno pomoč. Ugrabljeni računi so lahko uporabljeni tudi za zbiranje informacij o posameznikih za prihodnje ciljane napade.

Lastniki pametnih telefonov ali tablic, ki obiskujejo spletna omrežja preko svojih mobilnih naprav, so prav tako v nevarnosti, da postanejo žrtve kraje podatkov. Še huje je to, da nekateri mobilni brskalniki skrijejo naslovno vrstico pri odpiranju spletnih straneh, zaradi česar uporabniki še težje zaznajo ponarejeno vire.

»Spletni kriminalci so razvili številne načine, kako speljati žrtve na strani z vsebino za zvabljanje. Povezave do spletne strani za zvabljanje pošljejo preko elektronske pošte, po družbenih omrežjih ali v bannerjih na drugih spletnih straneh. Ponarejevalci svoje žrtve pogosto vabijo v skušnjavo z obljubami o »zanimivi vsebini«. Ko uporabniki sledijo povezavi, pristanejo na ponarejeni strani za prijavo s standardnim sporočilom, ki jih nagovarja, naj se za ogled vsebine registrirajo. Če uporabniki niso sumničavi in vpišejo svoje podatke, bodo njihovi podatki nemudoma poslani spletnim kriminalcem,« pravi Nadežda Demidova, analitičarka spletnih vsebin v Kaspersky Labu.

Nasveti strokovnjakov:
• Če prejmete elektronsko sporočilo z obvestilom s Facebooka ali sporočilo, da je vaš račun blokiran, nikoli ne vpisujte poverilnic v priložen obrazec. Facebook uporabnikov nikoli ne prosi za vpis gesla v elektronski pošti ali za pošiljanje gesla po elektronski pošti.
• Kurzor postavite na povezavo in preverite, ali vodi do Facebook strani. Še več, sami bi morali ročno vtipkati URL Facebooka v naslovno vrstico – spletni kriminalci znajo tudi zakriti naslove, na katere vodijo.
• Ko ročno vnesete URL v naslovno vrstico, ga po nalaganju strani še enkrat preverite. S tem se prepričate, da ne gre za potegavščino.
• Zapomnite si, da Facebook uporablja HTTPS protokol za prenašanje podatkov. Če ni varne povezave, to najverjetneje pomeni, da ste na ponarejeni spletni strani, četudi se zdi URL naslov pravilen.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki