marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Kako Američani uporabljajo svoje mobilne telefone

Deli z ostalimi

22.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Mobilni telefon je postal del vsakdanjika in za nekatere nujen komunikacijski pripomoček, ki je že pomagal svojim lastnikom v marsikaterem slučaju.

74 % Američanov, ki si lastijo mobilni telefon, pravi, da je že uporabilo svoj telefon v nujnih situacijah in si tako ali drugače priskrbelo dragoceno pomoč, ki so jo takrat potrebovali.

Velik vpliv mobilne tehnologije se kaže tudi v tem, da Američani spreminjajo načine, kako porabiti njihov čas, namenjen telefoniranju. 41 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da, ko potujejo ali čakajo na nekoga, zapolnijo čas s klicanjem, 44 % pa, da kličejo ob urah, ki niso v nasprotju z njihovo dosegljivostjo in časom, namenjenim klicanju.

Istočasno se pojavlja vse večja grožnja, povezana z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Več kot četrtina uporabnikov mobilnih telefonov priznava, da včasih ne vozijo tako varno kot bi morali, medtem ko uporabljajo svoj prenosni telefon. Med uporabniki prenosnih telefonov moški (32 %) raje kot ženske (25 %) priznajo, da ne vozijo tako varno, kot bi morali.

Nadalje 82 % vseh Američanov in 86 % vseh uporabnikov mobilnih telefonov vsaj občasno moti glasno in nadležno pogovarjanje na javnih prostorih

Seveda le približno eden od desetih (8 %) lastnikov mobilnega telefona prizna, da so bili tarče kritik ali grdih pogledov, medtem ko so uporabljali svoj telefon na javnih prostorih.

Za nekatere je postal njihov prenosni telefon tako pomemben vir komunikacije, da popolnoma pozabijo na stroške, povezane z njim. 36 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da so bili na trenutke kar šokirani ob pogledu na višino njihovega mesečnega računa za prenosni telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki