marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Kako Američani uporabljajo svoje mobilne telefone

Deli z ostalimi

22.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Mobilni telefon je postal del vsakdanjika in za nekatere nujen komunikacijski pripomoček, ki je že pomagal svojim lastnikom v marsikaterem slučaju.

74 % Američanov, ki si lastijo mobilni telefon, pravi, da je že uporabilo svoj telefon v nujnih situacijah in si tako ali drugače priskrbelo dragoceno pomoč, ki so jo takrat potrebovali.

Velik vpliv mobilne tehnologije se kaže tudi v tem, da Američani spreminjajo načine, kako porabiti njihov čas, namenjen telefoniranju. 41 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da, ko potujejo ali čakajo na nekoga, zapolnijo čas s klicanjem, 44 % pa, da kličejo ob urah, ki niso v nasprotju z njihovo dosegljivostjo in časom, namenjenim klicanju.

Istočasno se pojavlja vse večja grožnja, povezana z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Več kot četrtina uporabnikov mobilnih telefonov priznava, da včasih ne vozijo tako varno kot bi morali, medtem ko uporabljajo svoj prenosni telefon. Med uporabniki prenosnih telefonov moški (32 %) raje kot ženske (25 %) priznajo, da ne vozijo tako varno, kot bi morali.

Nadalje 82 % vseh Američanov in 86 % vseh uporabnikov mobilnih telefonov vsaj občasno moti glasno in nadležno pogovarjanje na javnih prostorih

Seveda le približno eden od desetih (8 %) lastnikov mobilnega telefona prizna, da so bili tarče kritik ali grdih pogledov, medtem ko so uporabljali svoj telefon na javnih prostorih.

Za nekatere je postal njihov prenosni telefon tako pomemben vir komunikacije, da popolnoma pozabijo na stroške, povezane z njim. 36 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da so bili na trenutke kar šokirani ob pogledu na višino njihovega mesečnega računa za prenosni telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki