marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Kako Američani uporabljajo svoje mobilne telefone

Deli z ostalimi

22.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Mobilni telefon je postal del vsakdanjika in za nekatere nujen komunikacijski pripomoček, ki je že pomagal svojim lastnikom v marsikaterem slučaju.

74 % Američanov, ki si lastijo mobilni telefon, pravi, da je že uporabilo svoj telefon v nujnih situacijah in si tako ali drugače priskrbelo dragoceno pomoč, ki so jo takrat potrebovali.

Velik vpliv mobilne tehnologije se kaže tudi v tem, da Američani spreminjajo načine, kako porabiti njihov čas, namenjen telefoniranju. 41 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da, ko potujejo ali čakajo na nekoga, zapolnijo čas s klicanjem, 44 % pa, da kličejo ob urah, ki niso v nasprotju z njihovo dosegljivostjo in časom, namenjenim klicanju.

Istočasno se pojavlja vse večja grožnja, povezana z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Več kot četrtina uporabnikov mobilnih telefonov priznava, da včasih ne vozijo tako varno kot bi morali, medtem ko uporabljajo svoj prenosni telefon. Med uporabniki prenosnih telefonov moški (32 %) raje kot ženske (25 %) priznajo, da ne vozijo tako varno, kot bi morali.

Nadalje 82 % vseh Američanov in 86 % vseh uporabnikov mobilnih telefonov vsaj občasno moti glasno in nadležno pogovarjanje na javnih prostorih

Seveda le približno eden od desetih (8 %) lastnikov mobilnega telefona prizna, da so bili tarče kritik ali grdih pogledov, medtem ko so uporabljali svoj telefon na javnih prostorih.

Za nekatere je postal njihov prenosni telefon tako pomemben vir komunikacije, da popolnoma pozabijo na stroške, povezane z njim. 36 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da so bili na trenutke kar šokirani ob pogledu na višino njihovega mesečnega računa za prenosni telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki