marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Ukradeni prototipi bodočih Sony Ericssonovih telefonov

Deli z ostalimi

07.02.2009
Objavil: Igor Prešeren

Uslužbenec podjetja Sony Ericsson je bil pred nedavnim aretiran, zaradi kraje nekaterih prototipov mobilnih aparatov omenjene družbe.

Aparati so bili po trditvah družbe ocenjeni na vrednost 89.000 ameriških dolarjev, kar naj bi bila sama vrednost stroškov materialov, ne pa tudi komercialna vrednost ukradenih dizajnov, ki bi lahko prišli v širšo javnost.

Neimenovani uslužbenec podjetja je imel varnostno prepustnico, ki mu je omogočila vstop v prostor, kjer so bili shranjeni prototipi telefonov. Na njegovo žalost, pa je varnostni sistem zabeležil vse, ki so vstopili v prostor, lista osumljencev pa je bila očitno zelo kratka, kar je hitro privedlo do njegovega odkritja.

Kraja se je zgodila prejšnji teden, policija pa je osumljenca skupaj s telefoni odkrila že sredi tedna. Prototipi telefonov so bili vrnjeni proizvajalcu še preden bi si jih lahko dobro ogledal kdorkoli izven firme.

Pri Sony Ericssonu ne želijo dajati nobenih dodatnih komentarjev glede omenjenega dogodka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki