marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Za mobilnike potrebna TV-naročnina

Deli z ostalimi

25.02.2006
Objavil: Aljoša Cankar

V Veliki Britaniji bodo lastniki mobilnih telefonov, ki omogočajo sprejem televizijskega signala, v kratkem primorani plačati TV-naročnino, sicer jih čaka kazen v višini 1700 ameriških dolarjev.

Vsi imetniki televizijskih aparatov, pa tudi tisti, ki TV-program spremljajo prek spleta, so namreč dolžni plačati naročnino, tako zbrana sredstva pa tvorijo glavni vir financiranja nacionalne TV-hiše - BBC. Uporaba TV-sprejemnika ali katerekoli druge naprave, s katero je mogoč sprejem TV-signala (npr. video snemalnik, osebni računalnik z ustrezno kartico ali samostojni sprejemnik signala - set-top box) brez plačane naročnine se smatra kot kaznivo dejanje.

Na uradu, ki skrbi za omenjeno področje (http://www.tvlicensing.co.uk), so trenutno najbolj zaposleni z iskanjem ustreznih rešitev, s katerimi si želijo doseči, da bi mobilno televizijo (s kar najmanj spremembami) obravnavala kar obstoječa zakonodaja.

Zna pa se zgoditi, da bodo obstajale tudi izjeme, predvsem kar se tiče študentske populacije. Po obstoječi zakonodaji baterijsko napajane TV-sprejemnike pod določenimi pogoji krije naročnina, plačana s strani staršev, tako, da sam študent nima dodatnih stroškov. Sprva je ta člen obravnaval zgolj običajne sprejemnike, s prihodom mobilne televizije pa se je seveda pojavila tudi možnost vključitve le-te.

Operaterja Vodafone in 3 (Three) sta že izrazila zanimanje za prenos video vsebin prek 3G-omrežij, medtem, ko se je O2 odločil za preizkus standarda DVB-H (digital video broadcast – handheld, digitalni prenos videa).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki