marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Tušmobil znova najhitreje rastoči operater


19.06.2012
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil tudi v petem letu svojega delovanja ostaja najhitreje rastoči slovenski mobilni operater. Četrtletno poročilo APEK-a ugotavlja, da je tržni delež Tušmobila zrasel za kar 0,3-% točke na 10,4 %, kar je največ med vsemi operaterji. Prav tako so edini med operaterji zabeležili rast tržnega deleža pri predplačnikih, povečal se je tudi delež zaključevanja govornega prometa iz lastnega omrežja ter število poslanih sporočil SMS.

V Tušmobilu prav v teh dneh začenjajo z obeleževanjem svojih petih let delovanja na slovenskem trgu mobilnih komunikacij. Napori in novosti, ki jih nenehno vlagajo v nadgradnjo svoje ponudbe, so jasno razvidni tudi iz novega četrtletnega poročila APEK-a, ki je za prve tri mesece tega leta pri Tušmobilu ponovno ugotavlja največjo rast med vsemi mobilnimi operaterji. »Dokaz, da si uporabniki želijo fleksibilne mobilne storitve in največji možni obseg za ceno, ki jo plačajo, je naša vnovična rast. Najhitreje rastemo že tretje četrtletje zapored,« pojasnjujejo v Tušmobilu.

Potem ko so v zadnjem četrtletju leta 2011 v Tušmobilu že drugo četrtletje obdržali naslov najhitreje rastočega mobilnega operaterja se je rast stopnjevala tudi letos. Tržni delež Tušmobila se je povečal za 0,3-% točke na 10,4 %, pri čemer so presegli številko 230.000 uporabnikov. Vnovično rast tržnega deleža so zabeležili tudi na segmentu predplačnikov. S 15,1 % tržnim deležem, ki je v primerjavi z minulim četrtletjem večji za 0,2-% točke, je Tušmobil najbolj zrasel na trgu. Prodajna uspešnica Tušmobila – paketi FREE, ki so zdaj na voljo tudi v trgovinah Tuš, je zaradi koncepta neomejenega komuniciranja znotraj omrežja vplivala na rast deleža zaključevanja govornega prometa iz lastnega omrežja, ki je znašala 0,5-% točke. Zaradi obsega zakupljenih storitev pa se je Tušmobilu najbolj med operaterji, kar za 1-% točko, povečalo tudi število poslanih sporočil SMS, ki znaša 10,3 %.

Rast mobilnih storitev je zagotovo posledica izjemnega kakovostnega preskoka, ki so ga v Tušmobilu v zadnjih petih letih naredili na področju gradnje lastnega omrežja: »Danes zagotavljamo 98,13-% pokritost prebivalstva z naprednimi tehnologijami, tudi najsodobnejšo 3G+ in imamo do okolja najprijaznejše mobilno omrežje v Sloveniji,« dodajajo v Tušmobilu. Dodaten dokaz za kakovost omrežja in storitev, ki jih omogoča, je tudi nedavno sklenjeno partnerstvo o gostovanju z novim slovenskim mobilnim operaterjem.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki