marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Tušmobil tudi letos povečuje svoj tržni delež


11.06.2014
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil je po poročilu AKOS-a v prvem četrtletju letošnjega leta povečal delež aktivnih uporabnikov na 12,2 %. Z več kot 285.000 uporabniki utrjuje položaj tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja ter uspešno začrtano poslovanje.

Leto 2013 je družba namreč končala z dobičkom, tako se je EBITDA povečal za skoraj 30 % in je znašal 12 milijonov evrov. Podatki AKOS-a še kažejo, da je Tušmobil izmed vseh operaterjev v Sloveniji najbolj zvišal odstotek naročnikov, hkrati že tretje leto zapored raste tudi v številu poslanih SMS in MMS sporočil in je v prvem letošnjem četrtletju v deležu poslanih SMS sporočil zabeležil rekorden odstotek rasti v primerjavi z drugimi ponudniki.

Tušmobil je tudi vstop v leto 2014 zaznamoval z rastjo tržnega deleža, in sicer iz 11,9-% iz konca leta 2013 na 12,2-% v prvem kvartalu letošnjega leta. Povečevanje tržnega deleža zaznamuje podjetje že več let, lanski uspešni poslovni rezultati pa utrjujejo njegov status ključnega igralca na slovenskem trgu mobilne telefonije.

»Od prihoda na zrel mobilni trg v Sloveniji smo uspeli v sedmih letih pridobiti več kot 285.000 aktivnih in zadovoljnih uporabnikov ter poslovno leto 2013 zaključiti z dobičkom. V letošnjem letu nadaljujemo in krepimo pozitivno poslovno zgodbo najhitreje rastočega mobilnega operaterja na slovenskem trgu,« je povedal Gregor Štampohar, direktor Tušmobila.

Po podatkih AKOS-a rast v vseh segmentih
Po podatkih četrtletnega AKOS-ovega poročila je Tušmobil v primerjavi z vsemi operaterji v Sloveniji najbolj zvišal odstotek naročnikov, ki predstavlja 10,8-% delež med vsemi naročniki na slovenskem trgu mobilne telefonije. Prav tako je zvišal delež predplačniških razmerij na 15,9 %, povečuje govorni promet, skoraj za odstotno točko je povečal delež poslanih SMS sporočil in s tem postavil rekord med vsemi operaterji, ki so bodisi zmanjšali ali ohranili delež bodisi ga minimalno zvišali (za 0,1%). Zrasel je tudi tržni delež poslanih MMS sporočil, in sicer na 10,5 %.

Rast v tržnem deležu omogoča privlačna ponudba in uvajanje novih tehnologij 4G
S svojim mobilnim omrežjem Tušmobil pokriva že 98,90 % slovenskega prebivalstva in z njim svojim zadovoljnim uporabnikom zagotavljajo najsodobnejše mobilne storitve in ugodno ponudbo. V letošnjem juniju so tako oba paketa MINGL, prej namenjenega zgolj mladim, sedaj na voljo vsem brez omejitev, 20. junija pa odpirajo še novi Tušmobilov multimedijski center v Ljubljani.

V letošnjem letu družba načrtuje nadaljevanje pozitivnega trenda tako pri številu uporabnikov kot pri poslovnih rezultatih: »Za nami je eno najbolj uspešnih let našega delovanja, ko smo z najhitrejšo rastjo števila uporabnikov med vsemi slovenskimi operaterji še utrdili svoj položaj na slovenskem trgu in postali eno najperspektivnejših in hitro rastočih slovenskih podjetij. Na nedavni javni dražbi smo uspešno pridobili željen spekter radijskih frekvenc, ki je temelj za uresničevanje zastavljene razvojne strategije ter nam omogoča, da bomo tudi v prihodnje lahko uporabnikom zagotavljali kakovostne in tehnološko napredne storitve,« je še povedal Gregor Štampohar, direktor Tušmobila.

Z izdajo Odločbe o dodelitvi radijskih frekvenc si je Tušmobil zagotovil pravico do nudenja mobilnih javnih komunikacijskih storitev preko lastnega omrežja za obdobje nadaljnjih 15 let. Kombinacija radijskih frekvenc bo omogočila nadaljnje nudenje že implementiranih tehnologij, obenem pa je družba uspešno dražila 1/3 razpoložljivih radijskih frekvenc na 800 megaherčnem frekvenčnem pasu. Te so ključne za dolgoročni razvoj hitrih mobilnih omrežij četrte generacije (4G) in omogočajo najbolj optimalno vpeljavo najcenejšega mobilnega interneta v vsako slovensko vas. Tako bo Tušmobil uporabnikom še naprej zagotavljal nove in inovativne ponudbe ter tudi v prihodnje aktivno oblikoval podobo slovenskega trga mobilnih komunikacij.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki