marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

članki

Tušmobil tudi v drugem četrtletju povečal tržni delež

Deli z ostalimi
Tušmobil

25.09.2013
Objavil: Thomas Bergant

Tudi drugo četrtletno poročilo APEK-a je zabeležilo nadaljevanje trenda rasti števila uporabnikov Tušmobila. Potem ko je že v letu 2012 ter prvem četrtletju leta 2013 osvojil naslov najhitreje rastočega mobilnega operaterja na slovenskem trgu mobilnih storitev, ...

... tudi v drugem četrtletju letošnjega leta nadaljuje s krepitvijo tržnega položaja in se z 11,7-% tržnim deležem na trgu ter več kot 265.000 uporabniki še močneje utrjuje na poziciji tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja. Da je Tušmobil še vedno najhitreje rastoči mobilni operater, potrjujejo tudi podatki iz poročila APEK-a, ki kažejo, da mu je edinemu od operaterjev v tem četrtletju uspelo povečanje tržnega deleža za več kot 0,1 odstotno točko in sicer kar za 0,4 odstotne točke.

Potem ko je Tušmobil v letu 2012 praznoval 5. obletnico delovanja na slovenskem mobilnem trgu in dosegel pomembno prelomnico – 250.000 uporabnikov – tudi v letu 2013 povečuje število uporabnikov svojih storitev. Danes tako Tušmobilu zaupa že več kot 265.000 uporabnikov, njihovo število pa se je samo v drugem četrtletju tega leta povečalo za 0,4 odstotne točke v primerjavi s prvim četrtletjem tega leta, skupno pa v prvi polovici leta za kar 0,5 odstotne točke. »Po najhitrejši rasti med vsemi operaterji v letu 2012 smo v leto 2013 stopili s prenovljeno ponudbo in podobo, s katero nam uspeva, da kljub zahtevnim razmeram na trgu in splošnemu padcu potrošnje povečujemo naš tržni delež in število zadovoljnih uporabnikov,« pojasnjujejo v Tušmobilu.

Tržni delež Tušmobila na slovenskem trgu tako zdaj znaša 11,7 %, pri čemer so povečali tako število naročnikov kot predplačnikov, povečal pa se je tudi obseg uporabe storitev, predvsem pri opravljenih storitvah poslanih SMS sporočil. S svojim mobilnim omrežjem Tušmobil pokriva že 98,45 % slovenskega prebivalstva in z njim svojim zadovoljnim uporabnikom zagotavljajo najsodobnejše mobilne storitve.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki