marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Tušmobilovo omrežje v praznične trenutke poneslo skoraj dva milijona SMS sporočil


05.01.2009
Objavil: Thomas Bergant

Novoletni prazniki, ki so že tradicionalno najbolj obremenjujoče obdobje za vse mobilne operaterje v sicer kratki zgodovini mobilne telefonije, so pri Tušmobilu minili v znamenju svojevrstnega rekorda. V povprečju je namreč že vsak Slovenec poslal SMS sporočilo na Tušmobilovem omrežju oziroma s Tušmobilovim telefonom.

To pa je glede na kratko obdobje sicer najhitreje razvijajočega se mobilnega operaterja v državi svojevrsten rekord in fantastičen dosežek. Tušmobilovi uporabniki so namreč na božično noč uspešno poslali 1.272.335 sporočil SMS, na novoletno noč pa kar 1.960.482 sporočil SMS.

Primerjav s prejšnjimi leti sicer Tušmobil še nima. Zaradi mladosti svojega poslovanja. Toda tolikšna obremenitev omrežja s poslanimi sporočili predstavlja svojevrsten dokaz odličnosti delovanja Tušmobilovega tehnološkega omrežja, ki deluje na najsodobnejših platformah svetovno najbolj znanih proizvajalcev tovrstne tehnološke opreme. “Na brezhibno delovanje v segmentu SMS sporočil v tako izraziti obremenitvi, kakršno je predstavljala silvestrska noč, pa še ves prvi dan novega leta, smo pri Tušmobilu izjemno ponosni. Še bolj pa na izjemno visoko številko poslanih sporočil, ki je več kot odlična potrditev naših nedavnih strateških razvojnih napovedi, da se želimo razviti v drugega najpomembnejšega ponudnika mobilnih tehnoloških rešitev v državi. Frekvenca uporabnikov najcenejših paketov mobilnih storitev, ki jih zagotavljamo našim naročnikom, se namreč povečuje z nezmanjšanim tempom. Ker hkrati še vedno zagotavljamo najsodobnejše mobilne aparate po ceni 1 evro, pri čemer nas konkurenca pospešeno posnema, smo ponosni na trende, ki smo jih zagotovili slovenskim potrošnikom. Ti namreč danes telefonirajo, pošiljajo SMS sporočila in uporabljajo druge mobilne storitve ceneje kot kadarkoli v zgodovini. Seveda izključno po zaslugi Tušmobila,” je danes zadnje dogodke in trende v svoji dejavnosti komentiral Marko Fujs, direktor Tuš Telekoma.

Tušmobil se tudi zaradi tega dejstva lahko vse bolj primerja z najuspešnejšimi in tudi družbeno in zasebno najbolj prodornimi poslovnimi sistemi v državi, v EU in v širši regiji.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki